https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Доц. Милен Михов: ДПС влиза във властта -
Начало Блог Доц. Милен Михов: ДПС влиза във властта

Доц. Милен Михов: ДПС влиза във властта

Очевидно вървим към едно формално правителство на малцинството – „Има такъв народ”, „Демократична България” и „Изправи се! Мутри вън!”, с парламентарната подкрепа на ДПС. А това сме го виждали и то е триумф на задкулисието и индиректно участие на ДПС в изпълнителната власт, заяви водачът на листата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ” за 4 МИР Велико Търново доц. д-р Милен Михов.

– Доц. Михов, какви са наблюденията Ви за хода на кампанията до момента?

– Очевидно е, че е една от най-нечестните за последните 31 години. Нечестна е по процедура, по законодателна норма. Няма случай в годините на нашата крехка демокрация едно мнозинство два месеца преди изборите за напише Избирателен кодекс и да въведе промени, които съществено променят избирателната процедура и това да бъде именно в полза на т.нар. „партии на промяната”. Ясно е, че промените имаха за цел да ограничат възможностите на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ с недемократични и дискриминационни средства. Ще дам само един пример с т.нар. „поправка Джамбазки”, която лиши партиите, представени в Европарламента, от участие в изборната администрация. Единствената такава партия е ВМРО. И това стана с гласовете на  „Демократична България”, която 4 г. се възползваше точно от тази законодателна норма и имаше право да участва. Няма обяснение защо намаляваме броя на ЦИК, но отговорът е прозаичен: за да могат т.нар. „партии на протеста” да имат мнозинство в тази комисия.

– Случайно ли беше увеличаването на секциите в чужбина?

– В никакъв случай. Очевидна е логиката с предложението на хората на Слави Трифонов и с гласовете на „Демократична България” и „мутрите” на Мая Манолова, зад гърба на които стоеше ДПС. С два гласа повече бяха приети решения, които дадоха възможност в Турция да се разкриват безконтролно секции и да се създадат условия ДПС да получи една голяма незаслужена турска „зестра”. Това ще доведе до увеличаване на парламентарната тежест на ДПС несъразмерно с нейното политическо влияние. Този подарък към ДПС естествено ще бъде върнат с парламентарната им подкрепа – виждаме, че лидерите на т.нар. „партии на промяната” героично заявяват, че няма да правят коалиция с ДПС, но нямат нищо против тяхната подкрепа. Очевидно вървим към едно формално правителство на малцинството – „“Има такъв народ”, „Демократична България” и „Изправи се! Мутри вън!”, с парламентарната подкрепа на ДПС. А това сме го виждали и то е триумф на задкулисието и индиректно участие на ДПС в изпълнителната власт. Този проект може да бъде объркан с едно силно представителство на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ, към което ВМРО и нашите съюзници се стремим в тези избори и твърдо вярваме, че ще го постигнем.

– Шансовете на коалиция Българските патриоти да влезе в парламента?

– Шансовете са значителни и те не се основават на платени социологически проучвания, а на резултатите от последните избори. Реалните резултати на трите партии от коалицията са приблизително 200 000 гласа и дори при намалена избирателна активност, процентът, който се очаква да получим, е далеч над границата за влизане. Кампанията, която водим с разговори на хората лице в лице, ни дава основания да смятаме, че те оценяват направеното от патриотите и въпреки критиките за участие в управлението с ГЕРБ, могат да оценят положителното. Доверието към нас не е загубено, напротив, то е дълбоко съхранено.

– Какво Ви споделят хората?

– Преди всичко личните си ежедневни проблеми, свързани с икономиката, доходите, растящите цени, липсата на реална промяна от служебното правителство. Продължават старите подходи към дребния бизнес, който продължава да бъде притиснат от държавната администрация.

– Как виждате ролята на патриотите в бъдещия парламент?

– Ние си поставяме няколко основни цели. Първо, търсенето на помирение и диалог, защото без тях не може да бъде конструирано стабилно управление и да бъде позитивно водена политика. Политиката „срещу” и „изчегъртване” не може да бъде градивна! На второ място, фокусът трябва да бъде поставен върху демографската катастрофа с всичките ѝ измерения като проблемите на образованието, здравеопазването, защита на традиционното семейство, подкрепа на отговорното родителство. Ние ще продължим да следваме своята политика за увеличаване на доходите на най-засегнатите слоеве като пенсионерите, на ход е индексирането на всички пенсии и поддържане на минималната пенсия на прага на бедността. Успяхме да го направим с огромни усилия, но не е достатъчно. Семейното подоходното облагане трябва да бъде развито, за едно дете работещото семейство да има възможност да възстановява платени данъци в размер на една минимална заплата, които за следващата година трябва да бъдат 650 лв. За две деца това прави 1200, за три – 1800 лв. Безплатни детски градини, учебници, лекарства – това са първите стъпки за подкрепа на българското семейство и за преодоляване на демографската криза.

Важен е въпросът за изграждането на съвременни отбранителни способности. Армията беше приоритет и пряка отговорност на ВМРО, г-н Каракачанов направи изключително големи усилия в тази посока. За съжаление в кампанията сега виждаме едно мълчание по темата отбрана и въоръжени сили от политическите конкуренти, което е тревожен сигнал и ни навява на мисълта, че има политически сили с възможност да дойдат на власт, които ще спрат процесите на модернизация и социална защита на българските военнослужещи.

– Вие винаги сте били на принципна позиция по темата Северна Македония, но накъде отиват нещата?

– По тази тема нашите опоненти едва ли не обвиняват ВМРО и патриотите, че са главната причина за наложената негативна позиция на България спрямо интегрирането на Северна Македония в ЕС. Това от една страна ни ласкае, но от друга страна е неточно, защото тази позиция е приета от НС през 2019 г. с пълно единодушие и бе подкрепена от всички институции. Всеки, които иска да обслужва чужди интереси, ще трябва да направи компромис, който се разминава с националния интерес. България е в силна позиция и сблъсъкът с македонизма е неизбежен. Тя трябва да следва своята неотклонна политика и да положи необходимите усилия чрез държавата и дипломацията да защити своята позиция. Тук ВМРО ще бъде неотклонна, но в България има политически сили, които за да стигнат до властта, са готови да направят компромис под натиска на една или друга  „велика сила”. Те не могат да намерят нашата подкрепа и именно едно силно присъствие на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ е гаранция за защитата на националните интереси.

– Доц. Михов, как ще коментирате отношенията на патриотите с ГЕРБ?

– С ГЕРБ се работи много трудно и това го казваме след 4 г. управление. ГЕРБ все пак обаче е една от най-големите политически партии. Въпросът за коалиция или работа не стои на дневен ред, нашата цел не е непременно участие в изпълнителната власт. Целта ни е следване на определени политически принципи и решаване на конкретните проблеми – помирение, национално съгласие, демографски проблем, доходи, защита на семейството и националната сигурност. За всичко това ние сме готови да дискутираме с всички, освен с етническата партия ДПС, която очевидно ще бъде силно подкрепена и от г-н Ердоган в тези избори.

Последни Новини

София отново поставя развитието на Западните Балкани във фокуса на Европа

Руската агресия срещу Украйна върна разширяването като основен приоритет на европейския дневен ред Развитието на Западните Балкани, ще бъде...

Долу ръцете от децата! Джендър пропагандата няма място в българските училища!

От ВМРО неведнъж сме изразявали категоричната си позиция срещу джендър пропагандата и налудничавите идеи за промяна на пола. Резултатите от подобни политики...

ВМРО към ПП-ДБ: Не виждаме никаква промяна в чистотата на София. Столичните улици са блато!

ВМРО - София в сряда ще обсъжда предложението на кмета Васил Терзиев за почистването на София. Припомняме, че администрацията на ПП-ДБ-Спаси София...

Факелно шествие в Русе напомни за Ньойския диктат

За 27-а година във вечерта на 27 ноември с факелно шествие ВМРО - Русе отбеляза 104-годишнината от налагането на Ньойския диктат. 

Във Враца отбелязаха годишнината от Ньойския договор с паметна вечер

Въпреки изключително тежките зимни условия, за пореден път ВМРО - Враца отбеляза годишнината от позорния Ньойски договор. Тази година...

104 години по-късно: Български марш огласи София с „Долу Ньой“

На 27 ноември 2023 г. се навършват 104 години от подписването на Ньойския договор, който откъсва от Родината изконни български територии. Ньойският...

ВМРО – София в сряда решава за поканата за разговори от ПП-ДБ

Вие и кметът Терзиев дължите отговори, напомня съветникът Карлос Контрера Областният комитет на ВМРО в София в сряда ще...

Коментари