Начало Блог Доц. Милен Михов: Корупцията е една вечна болест, няма имунизирани общества

Доц. Милен Михов: Корупцията е една вечна болест, няма имунизирани общества

Трябва преди всичко да кажем не с кого можем, а за какво можем да правим политики, коментира той във връзка с възможните коалиционни партньори на ВМРО за следващите избори

Корупцията е една вечна болест, няма общества, които са имунизирани или които са решили проблема в корупцията. Темата за корупцията е подчинена на политическата целесъобразност, особено в сегашната ситуация на остра политическа криза, която започна от ранната пролет на миналата година.

Това коментира пред „Дарик“ доц. Милен Михов – заместник-председател на ВМРО, цитиран от dnews.bg.

По думите му тази криза ескалира и вместо да намери своя изход със сформиране на отговорно правителство, което да си постави като основна цел борбата с корупцията и разкриването на въображаеми или реални обвинения към властта, е тръгнала към една друга посока – задълбочаване и бързи предсрочни избори. 

Доц. Михов отбеляза, че не е оптимист за това, че изборите ще ни изведат в исканото положение, което според него е работещо, силно правителство с достатъчна парламентарна подкрепа, за да води активна политика. 

Той посочи, че ВМРО все още няма решение на своите отговорни, ръководни, национални органи как ще се яви на тези избори. 

За предизборната кампания на изборите от 4 април доц. Милен Михов обясни, че е била подчинена на възроден двуполюсен модел – за или против ГЕРБ: 

Това двуполюсен модел изстреля партията на г-н Станислав Трифонов на второ място. И този характер на кампанията трябваше да ни изправи пред едно изпитание да обясняваме дълго защо четири години участваме в управлението на страната и да доказваме, че нашето участие в управлението е решило много проблеми, свързани с отбраната и сигурността, с образованието, с промяната на политиката на ГЕРБ по отношение на доходите.

В нашата история много рядко е имало еднопартийно управление. Дори по времето на реалния социализъм в България съществуваха две политически партии – БКП и БЗНС. Дори Тодор Живков не наложи еднопартийно правителство, каза доц. Милен Михов. 

Трябва преди всичко да кажем не с кого можем, а за какво можем да правим политики, коментира той във връзка с възможните коалиционни партньори на ВМРО за следващите избори. 

Ако си спомним конфликтите и противоречията, които имахме  с ГЕРБ и с г-н Борисов през четирите години, ние ще видим, че ВМРО е била всичко друго, но не и патерица, която подпира правителството, допълни доц. Михов. Той припомни, че именно лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е бил първият, отправил критика към главния прокурор Иван Гешев заради показния арест на Нено Димов като министър на околната среда.  Пет месеца по-късно хиляди хора по площадите повтаряха това, което ние бяхме определили като политическо убийство на един експерт, посочи той.

Цялото интервю проследете тук >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Христо Смоленов: Санкциите по „Магнитски“ са щрих от противоборството между САЩ и Турция за контрол върху ДПС

Христо Смоленов, ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Радио К2“ и на живо във...

ВМРО учреди младежка организация в Козлодуй

ВМРО - Българско национално движение продължава да разширява своята организационна структура в област Враца. На 18 юни в град...

Красимир Каракачанов: Служебното правителство прави политика, а не избори

ВМРО ще внесе жалба във ВАС за секциите в Турция и ще протестира пред ЦИК Когато става дума...

Богомил Бранков – Наместо програма

Богомил Бранков е водач на листата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ в София област. За него гласувайте на 11...

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ: ЦИК предаде следващото управление на България в ръцете на Еродоган и ДПС

Откриват се 121 секции в Турция. Това е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО и вече са нужни крайни действия! Ние няма...

Кузман Илиев: Страшна е тази подигравка на Трифонов и протестърите с бъдещето на България

Срам и позор! Оръжията в Черно море дрънчат, а ние като щрауси си заравяме главата в пясъка, все...

Александър Сиди: Да спрем да се изчегъртваме, а да работим за държавата!

Вече 30 години изчегъртваме и от 9 милиона изчегъртахме 2 милиона, категоричен е Сиди Да спрем да се изчегъртваме,...

Коментари