Начало Парламентарни избори - 2021 Доц. Милен Михов: Посланието ни за помирение и съгласие е продължение на...

Доц. Милен Михов: Посланието ни за помирение и съгласие е продължение на делата на нашите предци

Водачът на листата на коалиция „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ” в 4 МИР Велико Търново доц. Милен Михов и представители на листата почетоха 144-ата годишнина от Освобождението на Търново, като поднесоха цветя пред Паметната плоча на загиналите пред Военния клуб и пред паметник „Майка България”.

ВМРО и БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ се прекланяме пред героизма на руските войници и офицери, дали живота си за освобождението на България. Непреходно остава делото на царя освободител – император Александър Втори, който взима окончателното решение за започването на Руско-турската освободителна война. В същото време трябва да кажем, че тази война е следствие от българската национална революция, която бе дело на всички българи, независимо от техните социални разделения, образование и политически пристрастия. Този пример на българите от 19 век е изключително полезен днес в наше време.

Затова посланието на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ за помирение и съгласие намира своето потвърждение именно в делата на нашите предци, водили тежка битка за освобождението и обединението на България. И днес звучат актуално думите на Левски, че българите искат да живеят свободно в земята си – в България, Тракия и Македония. БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ апелираме за помирение и съгласие на нацията в името на държавата и нашият девиз „България – над всичко” всъщност е продължение на делата на онези революционери, апостоли и учители, които доведоха своите дела до освободителната война и Освобождението на Търново преди 144 години, сподели доц. Милен Михов.

Той припомни, че в изминалите години патриотите имат много постижения във възстановяване на националното достойнство, възпитанието и подготовката на младото поколение в дух на родолюбие. “Възстановихме родинознанието в училище, въведохме промени в учебните програми, въведохме пилотна програма за военно-патриотично възпитание на учениците. Възстановихме историческото име на най-българския празник 24 май – на българската азбука, просвета и култура и славянската книжнина. Това ни дава увереност в нашето дело, спокойствие да гледаме хората в очите и очакваме на 11 юли да ни подкрепят с номер 16 в бюлетината, заяви доц. Милен Михов.

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - №16
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО ВОЛЯ И НФСБ – №16

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Новото правителство ще клекне пред натиска на САЩ да пуснем РС Македония в ЕС

Странно е съчетанието от интересите на кръга „Капитал” с Радев, казва лидерът на ВМРО пред Валерия Велева за „Епицентър“.

Венцислав Сивов: Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт

Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт на Варна, коментира за Varna24.bg Венцислав Сивов, председател...

Каракачанов: Отдавна не се правят партии, а проекти, защото няма каузи и идеи – всичко е за власт

От типичната байганьовщина да не би да разсърдим „големия брат“, много време са се опитвали да прикрият инцидента Чешнегирово

ВМРО направи опит да влезе в Министерството на енергетиката. В момента входът е обсаден

Започваме неподчинение и ще покажем какво трябва да се направи, за да изринем мафията от КЕВР Представители на ВМРО,...

Няма ляво, няма дясно – всичко е демагогия

Анализ на Кузман Илиев за в. „Труд“ Истината е, че не може да предприемеш политическо действие, без то да...

Красимир Богданов: Озадачаващо е как хората биха дали доверието си на кредит за нов политически проект

В България стана традиция вместо политически сили и партии, които имат идеология, история и имат принос в развитието на страната, да се...

Красимир Каракачанов: Няма как едно общество да просперира, като е умишлено разделяно

Няма как едно общество да просперира, като е умишлено разделяно. Промяната доведе до липса на диалог в обществото и див реваншизъм.

Коментари