Начало Парламентарни избори - 2021 Доц. Милен Михов: Превенцията и профилактиката трябва да станат приоритет в здравеопазването

Доц. Милен Михов: Превенцията и профилактиката трябва да станат приоритет в здравеопазването

Водачът на листата на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ се срещна с медици от болницата в Полски Тръмбеш

Превенцията и профилактиката трябва да станат приоритет в здравеопазването. Това заяви водачът на листата на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ в 4 МИР – Велико Търново доц. Милен Михов при срещата си с директора на Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация (СБПЛР) „Минерални бани“ – Полски Тръмбеш д-р Иван Чернев. На срещата присъства и местният общински съветник от ВМРО Светлин Гърбузанов.

В разговор директорът на болницата постави пред Милен Михов въпроса с недостатъчното финансиране на клиничните пътеки за долекуване и рехабилитация, както и необходимостта да се работи по-активно и на държавно, и на местно ниво в посока профилактика, а не само на лечението на хората.

Откриването на болницата премина през трудни моменти и мисля, че помогнах за успеха на начинанието, каза доц. Михов. Той пое ангажимент като народен представител, избран от листата на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ, да постави пред съответните комисии и министерство за разглеждане въпроса за увеличаване на финансирането на клиничните пътеки за физикална терапия, моторна и психична рехабилитация, балнео- и климатолечение.

По време на срещата си с екипа на болницата доц. Михов обърна внимание на медиците за всичко, което от ВМРО и Обединени патриоти са изпълнили като поети ангажименти през мандата си като народни представители в 44-oто Народно събрание и защо е добре да бъде подкрепена листата на Българските патриоти с № 16 и неговата кандидатура като водач на листата.

Това, което направихме е видно за всички. Успяхме да наложим промени в областта на доходите, на социалните ангажименти на държавата, но не всичко. Не успяхме да наложим преразглеждане и индексация на всички пенсии, но успяхме да вдигнем минималната пенсия на по-голям праг, който вече е абсолютно недостатъчен. В образованието успяхме да  променим учителските заплати и съдържанието на учебниците. Възстановихме „Родинознанието“ като предмет в 1 и 2 клас и стартирахме програма за патриотично военно обучение на децата. За първи път след Първата Световна война успяхме да наложим на чужда държава (Албания) да признае българското малцинство, посочи Милен Михов.

Той отбеляза, че сектор „Отбрана“, за който са отговаряли в изпълнителната власт в 44-ото НС, е бил „най-неблагоприятният“, защото не носи гласове и „хората гласуват с хладилника си“, но без него не може. А единствената положителна и експертна оценка от президента за свършена добра работа в последните 4 г. е именно на Министерството на отбраната.

Д-р Чернев показа на доц. Милен Михов и Светлин Гърбузанов част от обновеното болничното заведение с високотехнологичната апаратура, запознавайки ги подробно с реконструкцията на новото крило на болницата и необходимостта от средства за довършването му.

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - №16
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО ВОЛЯ И НФСБ – №16

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Новото правителство ще клекне пред натиска на САЩ да пуснем РС Македония в ЕС

Странно е съчетанието от интересите на кръга „Капитал” с Радев, казва лидерът на ВМРО пред Валерия Велева за „Епицентър“.

Венцислав Сивов: Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт

Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт на Варна, коментира за Varna24.bg Венцислав Сивов, председател...

Каракачанов: Отдавна не се правят партии, а проекти, защото няма каузи и идеи – всичко е за власт

От типичната байганьовщина да не би да разсърдим „големия брат“, много време са се опитвали да прикрият инцидента Чешнегирово

ВМРО направи опит да влезе в Министерството на енергетиката. В момента входът е обсаден

Започваме неподчинение и ще покажем какво трябва да се направи, за да изринем мафията от КЕВР Представители на ВМРО,...

Няма ляво, няма дясно – всичко е демагогия

Анализ на Кузман Илиев за в. „Труд“ Истината е, че не може да предприемеш политическо действие, без то да...

Красимир Богданов: Озадачаващо е как хората биха дали доверието си на кредит за нов политически проект

В България стана традиция вместо политически сили и партии, които имат идеология, история и имат принос в развитието на страната, да се...

Красимир Каракачанов: Няма как едно общество да просперира, като е умишлено разделяно

Няма как едно общество да просперира, като е умишлено разделяно. Промяната доведе до липса на диалог в обществото и див реваншизъм.

Коментари