Начало Блог Доц. Михов: „Воля“ и Марешки нападат необосновано Каракачанов

Доц. Михов: „Воля“ и Марешки нападат необосновано Каракачанов

Бойните машини на пехотата ще бъдат сглобявани и произведени в България, каза той

Комисията по отбрана в парламента отхвърли предложението на „Воля“ за налагане на мораториум върху проекта за придобиване на основна бойна техника. Лидерът на партията Веселин Марешки заяви, че в момента се говори за всичко друго, но не и за модернизацията на армията.

Само с един глас беше подкрепено предложението на „Воля“. Това беше едно дълго обсъждане на въпроса, но категоричният вот на комисията показва, че това предложение по-скоро е политическо мотивирано и е без мотиви. Виждаме, че „Воля“ и Марешки доста дълго време атакуват необосновано и  персонално военния министър Каракачанов, каза депутатът от ВМРО доц. д-р Милен Михов в предаването „Денят ON AIR“.

Той изтъкна, че предложението на Марешки е имало за цел „Воля“ да печели рейтинг.

Аргументите „против“ са много известни и дълго дебатирани. Аз бих се спрял на няколко. Митичните милиарди са само 270 млн. в бюджета за тази година. Те са разпределени за един много дълъг период – между 6-9 години. На второ място нуждите на нашите въоръжени сили и нашата отбрана са доведени до такова положение, че е необходимо много спешно провеждане на предвидените модернизационни проекти, категоричен е доц. Михов.

Депутатът посочи, че докладът на Министерството на отбраната и Министерския съвет, показващ състоянието на отбраната за миналата година, много ясно дава отговор защо не е трябвало да бъдат спрени модернизациите.

На трето място е, че тези два основни проекта за придобиване на два нови кораба за военноморските сили и превъоръжаването на сухопътните морски сили с нов тип бойни машини на пехотата, са обвързани с едно много силно ново изискване за икономическо сътрудничество. Това на практика означава, че и двата кораба за военноморските сили ще бъдат построени в български корабостроителници с български работници. Бойните машини на пехотата също ще бъдат сглобявани и произведени пак в България и български работници, каза още доц. д-р Михов пред Bulgaria ON AIR.

Парламентът създаде временна комисия, която ще следи за изразходването на средства в борбата с коронавируса и кризата. Депутатите решиха Йордан Цонев от ДПС да е неин председател. 

Тази комисия ще регистрира онова, което е направено и е публично известно. Не мисля, че това е необходимият път за справяне с икономическите и социалните последици от кризата. Не медицинските, не епидемиологичните, а именно икономическите последици от тази глобална пандемия, която засяга не само нас, ще бъдат много по-тежки. в този смисъл не вреди да има такава комисия, коментира народният представител от ВМРО.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари