Home Народно събрание Доц. Михов: Днес опозицията принесе в жертва парламентарния контрол

Доц. Михов: Днес опозицията принесе в жертва парламентарния контрол

За бойкота е ясно – деструктивната политика на БСП, подкрепяна от ДПС, доведе до там днес парламентът да не работи, което пък доведе до жертва парламентарния контрол. Така на практика опозицията се отказа от конституционното и политическо задължение да контролира изпълнителната власт.

Това заяви пред журналисти народният представител от ВМРО доц. Милен Михов, цитиран от „Новини.бг“. Коментарът му е по повод на два пъти проваления кворум в парламента днес.

Сумарно от ГЕРБ и Обединени патриоти имаме достатъчно хора за кворум, но от нас липсваха хора, а от ГЕРБ имаше доста отсъстващи, уточни Михов.

Това вече сме го гледали (решението на БСП да не осигурява кворум, б.р.), надявам се партньорите в управляващото мнозинство да организират по-сериозно работата. Задължително и необходимо е в сряда да съберем кворум, отбеляза още депутатът от ВМРО.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Щеше да има много по-малко невалидни бюлетини, ако бе прието да няма номер пред партиите

Коментар на депутата от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти” Юлиан Ангелов в ефира на НОВА. Промените в Изборния...

МЕДИИТЕ ЗА ВМРО

Днес.БГ: ВМРО: Големите партии гледат на ИК като възможност за гласове Нюз.БГ:Джамбазки: Речта на Урсула фон дер Лайен е пълна с противоречия и полуистини БНТ: Каракачанов:...

Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина Ще има и машини, и бюлетини. Така просто...

Александър Сиди: „Зелената сделка“ ще обрече на смърт стотици хиляди хора от малките населени места

Европейският парламент вчера направи предложение чрез председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за промени в „Зелената сделка“, касаещи нивата на...

Коментари