Начало Народно събрание Доц. Михов към БСП: Брутално използвате историята за политически цели

Доц. Михов към БСП: Брутално използвате историята за политически цели

Декларацията на левицата е основана на груба историческа фалшификация. Бяхме свидетели на брутално използване на историята за политически цели.

Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО доц. Милен Михов. Той взе думата от името на парламентарна група по повод декларацията на БСП за 9 септември.

Тезата за фашизма в България преди 9 септември 1944 г. е решена от българската историческа наука още по времето на Тодор Живков, напомни Михов на колегите си от БСП.

Народният представител от ВМРО заяви също, че у нас фашистки режим като в Италия и наионалсоциалистически режим като този в Германия никога не са съществували.Той е категоричен, че на БСП тезата за „българския фашизъм“ е необходима, защото трябва да аргументира своето историческо право за наследство на управлението на страната до 1989 година.

Михов посочи, че военен министър в последното правителство преди 9 септември 1944 година е ген. Иван Маринов, сътрудник на съветското разузнаване, който след 9 септември е назначен от новата власт за главнокомандващ на българските войски. И аз не мога да си обясня как може едно свалено от власт фашистко правителство да излъчи главнокомандващ на ОФ войски, всъщност това е българската армия, която води тежки сражения в заключителната фаза на Втората световна война, коментира депутатът от ВМРО.

Ето какво каза още той от парламентарната трибуна:

Искам да запитам БСП помнят ли с какво започна преходът в България. Не започна са десант на НАТО и посрещане десантни войски на Орлов мост, а с пленум на БКП. Сега ръководството на БСП поддържа ли решенията на декемврийския пленум на БКП от 1989 г., където се говори за тежка икономическа и социална криза в последните 10-15 години благодарение на управлението на Тодор Живков?

Вижте във видеото цялото изказване на Михов >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Недопустимо е Вселенската патриаршия да назначи свой свещеник за православните българи в Истанбул!

Настояваме за възможно най-бърза реакция от Светия синод, в чиято юрисдикция е определянето и назначаването на български клирик в „Св. Стефан“.

ВМРО с декларация в парламента по повод 80-годишнината от връщането на Южна Добруджа

Тържествена декларация по повод 80 години от връщането на Южна Добруджа в пределите на България прозвуча от трибуната на Народното събрание. Декларацията...

Карлос Контрера: Новият Отечествен фронт в СОС е БСП, ДБ и Спаси София

В четвъртък – 24 септември 2020 г., по време на сесията на Столичния общински съвет новият Отечествен фронт – БСП, „Демократична България“...

Красимир Каракачанов: Северна Македония няма намерение да води искрен диалог с България

България няма да се противопостави, а ще каже, че не е дошло време за насрочване на дата за насрочване на първата междуправителствена...

Борис Вангелов: Наборната военна служба ще бъде върната

Според депутата от ВМРО за това има голям процент одобрение на хората Да има доброволна военна служба от 1...

Община Пловдив иска актуализация на бюджета, ВМРО против нов заем

Общинският съвет ще разгледа на сесия нова актуализация на бюджета, в която е заложен заем за реализиране на големите инфраструктурни проекти на...

ВМРО: Победа за патриотизма – парламентът прие доброволната военна служба

Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене в НС С промените в Закона за резерва на...

Коментари