Начало Блог Доц. Михов: РСМ иска да обвърже включването на българите в Конституцията с...

Доц. Михов: РСМ иска да обвърже включването на българите в Конституцията с признаване на македонско малцинство у нас

Още след като България вдигна ветото на РС Македония ние от ВМРО бяхме наясно, че това не е краят на антибългарските изстъпления и няма да доведе до решаване на проблемите. Напротив – това беше огромно отстъпление на националните ни интереси и ще доведе до ескалиране на претенциите на Скопие за нови и нови отстъпки от наша страна.

Това коментира доц. Милен Михов в ефира на България 24 по повод откриването на македонски клуб в Благоевград. По думите му това е дело на управляващите в Скопие, които са се скрили зад опозицията. Самият т.нар. „говорител на македонците в България“ Атанас Мазнев при откриването на клуба заяви, че зад това стои македонското правителство, но не го прави явно, а се дистанцира, за да не бъде обвинено от ЕС в нарушение на договореностите за започване на преговори и Договора за приятелство. Пак по думите на Мазнев целта на тази акция е да се признае македонско малцинство в България, допълни Михов.

РСМ иска да обвърже включването на българите в Конституцията с признаване на македонско малцинство у нас, категоричен е Милен Михов. Той посочи, че наблюдаваме ескалиране на македонските претенции към България и задълбочаване на политиката на конфронтация. Михов допълни, че преди време македонският външен министър Буяр Османи е заявил, че „мачът е завършил 3 на 1 в полза на Скопие“, защото РСМ е отхвърлила в преговорната рамка като критерии да влезнат добросъседските отношения, отхвърлила е българската формула за Македонския въпрос и е отхвърлила историческите въпроси като условие за преговорите. А е допуснала единствено включването на българите в Конституцията.

Така по думите му всъщност Македония се опитва да „обърне мача“ в резултат 4 на 0. Това е пример за наивните български политици, които са готови да жертват националните интереси, слушайки съвети от зад океана, посочи доцентът.

Вижте във видеото коментара на доц. Милен Михов по повод информацията, че откриването на македонския клуб в Благоевград е осъществено с финансова подкрепа от Канада >>>

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

Коментари