Начало Блог Доц. Михов: Темата Македония е толкова важна, че може да свали правителството

Доц. Михов: Темата Македония е толкова важна, че може да свали правителството

По думите му родният вариант на закона „Магнитски“ е антибългарски и антиевропейски

Каква ще бъде ползата от поредния КСНС за Македония при президента? 

Мисля, че е по-достоверно Албания да тръгне самостоятелно по пътя към Европа. Нещо, което България отдавна е заявила и което изрично е посочено в декларацията на българския парламент и рамковата позиция на правителството от 2019 година. Позиции, които формално са потвърдени от сега управляващото мнозинство. Трудно можем да кажем, че ни управлява коалиция. По-скоро една насипна торба лъжи се опитва да ни управлява или просто стои на власт, коментира доц. Милен Михов – член на ръководството на ВМРО и бивш народен представител в „Денят ON AIR“.

Според него премиерът Кирил Петков е бил посрещнат унизително в Битоля. Той изтъкна, че премиерът се държи като изпълнителен ученик:

Очевидно е, че г-н Кирил Петков се държи като изпълнителен ученик. Той очевидно той има домашно, което му е възложено. САЩ оказват огромен натиск върху г-н Петков да изпълни може би поет ангажимент и той търси начини да се оправдае. Първият начин да се оправдае е да „прехвърли топката“ на президента, казвайки „Ето, г-н президент, случиха се много неща – ние вече казахме кои са тези неща, свикайте Консултативен съвет – ние да вземем ново решение и то да бъде по-мъдро.“ Това не стана!

Много трудно ще бъде на президента Радев да свика по същата тема нов консултативен съвет, защото той ще трябва да обясни какво се е променило, за да се свика отново. Радев е в основата или един от главните творци на позицията от 2019 година. Темата Македония и Македонският въпрос са толкова важни и значими, че те наистина могат да свалят българското правителство, но причината няма да е в темата, а в глупостта и некадърността на част от управляващите, готови да жертват националния интерес само и само да стоят колкото се може по-дълго на власт, обясни доц. Михов пред Bulgaria ON AIR.

Обърнете внимание, че коалицията провежда своите коалиционни съвети посред нощ. Това ми напомня на среднощните заседания в политбюро по времето на Сталин. Факт е бягането от обществения дебат. Скриването на промяната зад дебелите врати на Министерския съвет. Скриването от неудобните въпроси и скриването от този важен проблем, който касае всички българи – какво се промени. Ескалацията на антибългарската кампания е в своя апогей. ВМРО е за приемането на РСМ в ЕС, но пътят към ЕС трябва да бъде път на приятелство и добросъседство, посочи той.

По думите му българският вариант на закона „Магнитски“ е антибългарски и антиевропейски, защото нито една държава в Европа не признава чуждо законодателство, което може да я репресира и да отнема бизнес.

Доц. Михов заяви, че премиерът и финансовият министър са си въобразили, че могат да правят всичко в държавата. Гостът каза, че това е механизъм за транспониране на чуждо законодателство и налагане чрез чужди законодателни норми репресии върху български граждани и фирми. 

Гледайте целия разговор във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Коментари