Home Новини ДПС се опитва да ни окове в своите икономически обръчи

ДПС се опитва да ни окове в своите икономически обръчи

Вече седмица в Народно събрание не могат да разберат ще има ли специално законодателство по казуса Корпоративна търговска банка или не.

Парламентаристите и днес не се оказаха способни да съберат кворум и да вземат решение по един въпрос, който пряко засяга не само десетки хиляди български граждани, но и общини, болници и предприятия, които са потърпевши от създадената около банката ситуация.

ВМРО е категорично против подобно законодателство и настоява първо да бъдат предприети всички мерки за оздравяване и прочистване на КТБ – след истински, професионален одит. Създаването на специални закони набързо особено от едно Народно събрание, загубило всякаква легитимност, е опасно.

Ако се установи, че някой е източвал банката, неговото място е в затвора. Но ако се окаже, че друг се е опитал да клати умишлено банковата стабилност, неговото място също е в затвора.

В момента е очевидно, че има опит за превземане на една банка и свързаните с нея бизнеси и заличаване на дългове. В същото време ДПС ясно настоява за въвеждане на специално законодателство, което да гарантира големите вложения в банката за сметка на българските данъкоплатци.

След като месеци наред питахме за щяло и нещяло „Кой?”, именно сега е момента да се знае „Кой?”. Кой стои зад атаката срещу българската банкова система и превземането на КТБ?

ВМРО дава отговора: ДПС.

Явно е, че тази партия действа в симбиоза с ръководствата на БНБ, с финансовия министър и премиера. В същото време нито БСП, нито ГЕРБ смеят да кажат и думичка по въпроса, защото явно се боят или са обвързани, а „Атака” за пореден път услужливо напусна парламента.

По Закона за кредитните институции БНБ е длъжна да направи всичко възможно за оздравяването на поставената под специален надзор КТБ. Това включва и възможността акционерите в банката да я капитализират. Вместо това БНБ ни предлага смешни залъгалки от типа „не били компютри, а компоти”: първо имаше чували, после изчезнали досиета. Всичко това беше опровергано. Но сега се иска сметката да я плати българският народ.

Вероятно беше поставен и световен рекорд за най-кратък одит – 10 дни, при положение, че подобна проверка по закон трябва да трае с месеци.

ВМРО пита: след като години наред търпяхме ДПС да раздава политическата баница, ще търпим ли сега ДПС окончателно да вземе и икономическата?

След като 20 години плащахме сметката за сараи, яхти, охрана и вертолети, сега за пореден път се опитват да оковат българските граждани в обръчите на ДПС.

С плана си за превземане на българската икономика ДПС прави една фатална грешка – подценява българите.     

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Чествания и филм за 100 години от убийството на Стоян Мълчанков

Град Гоце Делчев беше домакин на мероприятията по почитане на паметта на големия войвода на ВМРО Стоян Мълчанков. На лобното му място,...

100 г. от убийството на Стоян Мълчанков ще бъде отбелязано в Гоце Делчев

Утре, 19 септември 2020 г. (събота), от 11.00 ч. на лобното място на Стоян Мълчанков (местността Купена, Буково, до главния път за...

Юлиан Ангелов: Щеше да има много по-малко невалидни бюлетини, ако бе прието да няма номер пред партиите

Коментар на депутата от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти” Юлиан Ангелов в ефира на НОВА. Промените в Изборния...

Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина Ще има и машини, и бюлетини. Така просто...

Александър Сиди: „Зелената сделка“ ще обрече на смърт стотици хиляди хора от малките населени места

Европейският парламент вчера направи предложение чрез председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за промени в „Зелената сделка“, касаещи нивата на...

Каракачанов към ЕП: Правите опити да наложите коминтерновски тези за „македонско малцинство“. Няма да го позволя!

В същото време оказвате системен натиск срещу България като национална държава и срещу християнството у нас като хилядолетна ценностна система

Красимир Богданов, „В мрежата“ – 17.09.2020

Красимир Богданов, депутат от ВМРО, коментира окончателно приетите от парламента поправки в Изборния кодекс. Ще гарантират ли те честни избори? Може ли...

Коментари