Начало Европейски парламент Държавата ни се разпада, няма време

Държавата ни се разпада, няма време

Нашата държава няма време. Тя се разпада, разрушава се, предупреди заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки по време на среща с граждани на Кюстендил, където гостува спектакълът на Нешка Робева за повдигане на националното самочувствие. Събитието бе организирано от коалиционните партньори от „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“

От всички нас зависи дали ще загубим България или ще я вземем отново в ръцете си, отсече Джамбазки.

Той обясни пред кюстендилци какво означава днес патриотизъм в политиката – да направиш така, че да има българско образование, да има здравеопазване, достойните и заслужили възрастни хора да си позволят да си купят лекарствата и да се лекуват. Патриотизъм и родолюбие е днес да направиш така, че да има добри доходи, добра социална политика, да направиш така, че хората по улиците да не гледат унили в обувките си, докато мислят дали ще им стигнат парите или дали роднината, който са изпратили в чужбина ще се върне и дали ще прати пари, даде пример заместник-председателят на ВМРО.

Председателят на ББЦ Николай Бареков обяви, че ще внася заплатата си като евродепутат в държавния бюджет – за социални дейности, ако получи доверие на вота през май. Той обясни, че останалите евродепутати, избрани от листата на коалицията, ще даряват 80% от заплатите си за българските читалища.

Ако получим властта, народните представители в българския парламент ще взимат средната работна заплата на региона, от който са избрани, заяви също Бареков.

Няколко правителства ни докараха дотам, че да изнасяме хора, а да внасяме плодове и зеленчуци, обърна се към местните жители лидерът на ЗНС и народен представител Румен Йончев.

Кюстендил, черешовата градина на България, е докаран дотам, че в сезона на черешите те се продават у нас на безценица, а собствениците на градини ходят в Гърция да берат тамошната реколта за по-високи доходи, възмути се той.

Даниела Колева от „Евромайки“ доведе в Кюстендил трите си деца. Тя съобщи, че националният омбудсман Константин Пенчев категорично е застанал зад идеята детските надбавки да са за всички деца и оповести, че следващата кауза на женската организация е свободния достъп на децата до терапевт.

Кризата не е само икономическа и политическа, но и криза на принципите и морала, посочи лидерът на Движение „Гергьовден“ Драгомир Стефанов.

За кризата на принципите и морала трябва голямо обединение и силна воля. Това е причината за нашето обединение с ББЦ, ЗНС и ВМРО, обясни той. Стефанов направи ретроспекция на поразиите, направени в здравеопазването, образованието и другите сектори.

За последните 10 години парите за здравеопазване са се увеличили три пъти, а качеството е паднало три пъти. Това означава само, че в тази сфера се краде, но не от лекарите и сестрите. Никой от правителствата не пожела да реформира тези сектори, защото бяха с кратък мандат, а тези реформи искат по-дълго време. Този кабинет, който бе заченат порочно и в грях също няма да изкара мандата си. Всеки ден, когато тези хора са на власт, ние вървим все по-надолу. Ние обаче имаме намерение да започнем работа по дългосрочни цели. Трябва да има хоризонта поне от 20-25 г. – да се знае как ще се прави образование, здравеопазване, бизнес“, каза лидерът на „Гергьовден“ и посочи необходимостта от национална доктрина на България.

Депутатът Светлин Танчев пък бе категоричен пред кюстендилци, че е нужна демокрация от хората и за хората, но за да функционира тя, трябва да сме готови с ясна позиция как да изглежда бъдещето ни.

Бях се отчаял от политиката и бях решил да изляза от нея. За 6 години видях не само, че всички са си приятели, но и че всички са бандити. Едните са бандити с бели якички, които по-елегантно точат еврофондове и други сектори, а другата – брутални криминално проявени типове. Не заминах отново за Америка, защото Бареков ме убеди да остана заедно да направим промяната. Всичко зависи от нас самите, трябва да се обединим, призова депутатът.

Зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев пък качи кошче за смет на сцената и обяви, че в него трябва да се приберат боклуците от българската политика.

За една година след февруарските протести нищо не се случи – платихме си високите сметки за ток и дойдоха същите боклуци на власт като предишните. Вече ми идва повече. Всеки ден гледам хората и слушам историите им – че банките им взимат жилищата, че сметките им изяждат пенсиите. Дойде ми до гуша, сподели Славчев.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Съветниците от ВМРО в Русе с призив заседанията на Съвета да не се влияят от предстоящите парламентарни избори

В рамките на по-малко от един месец ни предстоят три сесии. Едната от тях е може би най-важната в рамките на календарната...

Красимир Каракачанов: ВМРО не си сменя политиката, Македония няма да влезе в ЕС, ако не се коригира

Не се срамувам от нищо, което съм направил като политик, категоричен е лидерът на ВМРО Най-глупавото е политиците да...

Юлиан Ангелов: Управлението не е самоцел за ВМРО, въпросът е да работим за хората

За нас от ВМРО никога не е било самоцел да участваме на всяка цена в управлението. За нас е важно да има...

Искрен Веселинов: Явяваме се в кампанията със самочувствието, че сме изпълнили поетите ангажименти

Ние сме решени да се раздадем в тази кампания. Явяваме се със самочувствието, че сме изпълнили поетите ангажименти пред хората. Ще докажем,...

Александър Сиди: Дебатът за съдебната реформа не трябва да става на улицата

Дебатът за съдебната реформа няма да се реши чрез площадното правосъдие Причина за протестите са и тежките обвинения в...

Сиди: Вярвам, че старозагорци ще подкрепят ВМРО в битката за запазване на работните места в областта

Надявам се, че старозагорци ще подкрепят ВМРО в битката за запазване на работните места в областта, коментира Сиди ВМРО...

Карлос Контрера предлага приоритетно да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 работещите в градския транспорт

Общинският съветник от ВМРО и председател на комисията по транспорт в Столична община Карлос Контрера отправи предложение до министъра на здравеопазването да...

Коментари