Начало Блог Каракачанов: Докато обществото се разделя умишлено, държавата няма да просперира

Каракачанов: Докато обществото се разделя умишлено, държавата няма да просперира

Историята се пише от тези, които правят нещо за държавата

Вицепремиерът покани управляващи и опозиция на публичен диалог относно мерките срещу коронавируса в държавата

В тежки моменти има два вида политици – тези, които правят нещо, и тези, които само критикуват.

Историята се пише от тези, които правят нещо за държавата.

Дори да сбъркат някъде, изправят се и продължават. Чух много критики, заяви вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов в ефира на „Неделята на NOVA” относно думите на президента Радев, че българите умират заради хаоса в управлението на кризата.

Според него когато имаш правителство, което прави нещо, което в първата част се е справило отлично, което сега е събрало екип от специалисти и се предлагат мерки, е разбираемо от другата страна да чуваш „заклинания”. Вицепремиерът смята, че

когато се отправят критики, трябва да се предлагат и алтернативни решения, а не само да се приказват приказки с цел политически дивиденти с оглед на предстоящите избори.

С инструментите, с които разполагаме, държавата направи и взе доста мерки, чрез които да подпомогне бизнеса, хората с ниски доходи. Според мен ваучерите за туризъм трябваше да обхванат повече хора, но мерки се взимат.

„Всеки си простира краката според чергата”.

Да даваме за пример Германия някак си не е адекватно. Според мен в ситуацията, в която се намираме, страната направи немалко, добави Каракачанов.

Борисов и Националният оперативен щаб проведоха извънредно заседание

Всички искат да отидат да се лекуват във ВМА и във военните болници в страната, което означава, че ген. Мутафчийски се справя блестящо. Аз съм го назначил и предложил за началник на ВМА и аз съм го предложил за началник на Националния оперативен щаб, заяви военният министър.

Според него ген. Мутафчийски е бил употребен, но в полза на обществото, но не е било злоупотребено с него и ролята му в щаба. И добави, че той си е свършил работата перфектно като ръководител на щаба.

Той изрази мнение, че усещането за хаос е породено от политическите разногласия.

Когато има разделение в обществото, политиците не трябва да наливат бензин в огъня, за да трупат евтини дивиденти, а би следвало да седнат на една маса и да обсъждат. Някои от моите коалиционни партньори не искат да седнат с опозицията, тя няма интерес да сяда с управляващите. Извинявайте, но така не се прави държава, категоричен бе Каракачанов.

Според него нещата не бива да продължават по този начин.

Няма държава в света, която да е просперирала, когато обществото умишлено се разделя и противопоставя. Не искам да ми раздават акъл. Искам да излязат и да предложат. Ние го виждаме по един начин. Хайде да излезем и да го дебатираме публично.

Каня ги на диалог в полза на хората.

Докато политиците разделяха хората на враждуващи лагери, българската нация стана най-бързо топящата се. Докъде трябва да стигнем, за да разберем, че така не може повече, добави той.

Каракачанов: България е „за” членство на Северна Македония в ЕС, но договорът не се изпълнява

Той отбеляза, че България има своите национални интереси и трябва да ги защитава, както това правят примерно Съединените щати, Германия, или Полша и Унгария.

Не смятам, че сме тотално неразбрани. Тук искам да опровергая още едно твърдение, както на президента, така и на опозицията. България, говоря за последното правителство, в което аз участвам, никога не е давала безрезервна подкрепа.

Дори когато подписахме договора, беше казано, че ако този договор не се спазва, Македония няма да стане член.

На колегите в Скопие многократно им е казвано било чрез Външно министерство, било на междуправителствените заседания, които сме правили, ако щете дори лично от мен е казвано, и на министъра на отбраната, и на министър-председателя Заев, и на външния министър, в тези три години, многократно – че договорът не се спазва. Това коментира вицепремиерът Каракачанов след въпрос

защо страната ни е останала тотално неразбрана по отношение на мотивите си за ветото, дори от държавите – членки на Европейския съюз.

Историята на българската нация, на българския народ е написана не от онези политици, които са сваляли гащите и са клякали, и са навеждали глава, а от онези политици, които са ходели с гордо вдигната глава.

Приказката, че преклонената глава сабя не я сече – онези политици, които са били с преклонена глава, тях ги няма в учебника по история, не те са строителите на България, подчерта той.

Красимир Каракачанов заяви още, че има външни фактори, които се опитват да убеждават правителството ни да оттегли ветото.

Не знам защо мен лично не се опитват да ме убеждават, допълни той.

Целия разговор вижте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Карлос Контрера: На софийските гробища действа мафия

На софийските гробища действа мафия, а поругаването на гроба на Стоянка Мутафова е един от стотиците случаи на година

Джамбазки към евродепутатите: Правите се, че не виждате и чувате, че Ердоган е диктатор

Правите се, че не виждате и чувате, че Ердоган е диктатор. Като Ви слуша човек, ще каже, че тази зала е пълна...

ВМРО в Раковски с редица инициативи, насочени към патриотичното възпитание, спорта, децата и хората с увреждания

Съветниците и членовете на ВМРО от община Раковски направиха отчет за работата си през последните месеци и свършените инициативи. Техните начинания са...

Трима войводи на ВМРО оживяха в картина на прочутия Борис Маскръчки

Проектът с трима войводи на ВМРО се реализира с помощта на организационния секретар на ВМРО Юлиан Ангелов. Трима войводи...

ВМРО – Пловдив: Общината няма план за стратегическите обекти

Ръководството на ВМРО - Пловдив даде пресконференция по теми, свързани с предстоящата сесия и позицията на Организацията по предложенията, както и други...

Най-младият общински съветник Никола Чакалов: Политиката се нуждае от млади хора

Преди близо година в новоизбрания Общински съвет на Стара Загора влезе и един 18-годишен младеж, тогава още ученик в Търговската гимназия „Княз...

Мария Цветкова: Гражданите на Ямбол заслужават да имат нова и модерна болница

Ямболската нова и модерна болница ще бъде готова до края на 2022 г., увери здравният министър в отговор на въпроси на Цветкова...

Коментари