Начало Блог Д-р Калин Поповски пита колко струва битката с ковид пандемията за 2021...

Д-р Калин Поповски пита колко струва битката с ковид пандемията за 2021 г.

Почти всички ковид легла в болниците в Плевенско са почти постоянно заети. Понякога се случва да не можем да настаним тежки случаи в реанимацията, да чакаме някой да изпишем или не дай Боже някой да почине, за да се освободи легло. Това е драматизъм за лекари, пациенти и близки.

Това заяви д-р Калин Поповски пред България 24. Поповски е водач на листата с кандидати за народни представители от ВМРО в 15 МИР Плевен.

Д-р Калин Поповски продължи:

Всичко това е следствие на това, че сме във вихъра на 4-тата вълна, която е много по-тревожна от първите три. Освен здравни тя ще предизвика и много социални и икономически проблеми. Много ми е интересно какъв разход ще отчете правителството в края на годината. Да върна лентата – в мандата на 44-ото НС бях член на комисията по контрол на разходите за справяне с ковид за 2020 г. От 13 март 2020 до 31 декември 2020 г. – това са 9 и половина месеца, правителството похарчи малко над 3 млрд. лв. по ковид епидемията. Това е сборна сума от медицински и социални разходи. Социалните мерки за подпомагане на бизнеса, като мярката 60 на 40 например. Изчислихме, че се пада разход от точно 11 млн. на ден.

Много интересно дали правителството ще оповести за 2021 г. какви са разходите. Според мен сумата ще е над 5 млрд. лв. Това се равнява на 10% от целия бюджет! Колосална сума за разхода за ковид пандемията, коментира той.

Той коментира и ваксинационната кампания, като направи сравнение колко са ваксинираните у нас и в други държави.

Ситуацията с пандемията е много сериозна, не знам у нас балканският нрав ли ни кара да изпитваме такова недоверие към ваксините, коментира водачът на листата на ВМРО в Плевен.

Поповски е категоричен, че в България трябва да има мащабна информационна кампания за ваксинацията и да обясним на населеното, че няма нищо опасно. Вече милиарди дози от тези ваксини са приложени в света и няма никакви сериозни странични ефекти върху човешкия организъм. Болестта е много страшна и не бива хората да се притесняват от ваксините, заяви той.

Целия разговор с него проследете във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Коментари