Начало Новини Честит празник на възрастните хора! Поклон пред достойните българи, съхраняващи историческата памет

Честит празник на възрастните хора! Поклон пред достойните българи, съхраняващи историческата памет

Д-р Калин Поповски с поздравление по повод Международния ден на възрастните хора

Уважението към възрастния човек е мерило за културата и мъдростта на едно общество не само на 1 октомври – Международен ден на възрастните хора, а във всеки един ден, заявява в своето поздравление народният представител от ВМРО в 44-ото Народно събрание от 15 МИР Плевен, заместник-председател на комисията по труда, социалната и демографската политика и член на комисията по здравеопазване.

Вие заслужавате да получавате думи на разбиране, на съпричастност, на искрена обич и споделяне. С Вашия опит, знания и мъдрост Вие винаги ще застанете на позицията на израстването и развитието на поколенията, на общността, на всички нас. Винаги ще подадете ръка със съвет, с добра дума, с отворено сърце, посочва д-р Поповски.

Той е категоричен, че времето, в което живеем, налага необходимостта да обръщаме все по-голямо внимание на възрастните хора, защото именно те са „виновниците“ ние да сме това, което сме днес.

Всички ние сме в дълг към българските пенсионери, към нашите бащи и майки, към всички бедни и самотни възрастни хора. Нека им отдадем дължимото, нека се погрижим за тях и да се опитаме да им осигурим живота, който заслужават, призовава народният представител от ВМРО и завършва: „Пожелавам Ви спокоен живот и бодър дух! Нека нашата обич и признателност изпълват дните Ви с радост и щастие! Честит празник!“

Уважаеми дами и господа, скъпи наши родители, приятели и съграждани!Позволете ми да отправя към Вас искрени пожелания…

Публикувахте от Д-р Калин Поповски в Сряда, 30 септември 2020 г.

Д-р Петрова към хората в третата възраст: Вие съхранявате историческата памет на българската нация и насочвате нейните хоризонти

Приемете моите сърдечни поздрави по случай 1-ви октомври – Международният ден на възрастните хора, написа във „Фейсбук“ заместник-министърът на труда и социалната политика и председател на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова.

Днешният ден е още един повод да се преклоним пред хората от третата възраст. Всички Вие, които с упование и любов съхранявате историческата памет на българската нация и насочвате нейните хоризонти, посочва тя.

Годините минават и те неизменно са съпроводени от безценни моменти на радост и щастие. За съжаление, забързани в своето ежедневие, понякога Ви пренебрегваме, но винаги когато е нужно, черпим от мъдрите Ви съвети, напътствия, грижи, безкрайна отдаденост и отговорност към дома и семейството. Запазете в сърцата си вярата в доброто бъдеще и бъдете вдъхновение на поколенията след Вас. Благодаря Ви, че ни възпитахте достойни и честни хора, които се стремят да изградят по-добро бъдеще за нашите деца. Честит празник, завършва поздравлението си д-р Петрова.

Приемете моите сърдечни поздрави по случай 1-ви октомври – Международният ден на възрастните хора. Днешният ден е още…

Публикувахте от Д-р Султанка Петрова в Сряда, 30 септември 2020 г.

Александър Сабанов към възрастните хора: На Вас дължим всичко, което сме научили

Уважаеми пенсионери и възрастни хора, поздравявам Ви по случай Международния ден на възрастните хора – 1-ви октомври, пише народният представител от ВМРО Александър Сабанов.

В едно цивилизовано общество няма нищо по-естествено от вниманието и грижите към хората от третата възраст. На Вас ние, Вашите деца и внуци, дължим всичко, което сме научили в живота си, дължим мъдрите уроци, които ни давате всеки ден. Вие сте тези, благодарение на които висшите човешки добродетели намират своя израз в натовареното ни ежедневие. Подкрепяте ни, вярвате ни, помагате ни да съзряваме. Не преставате да ни учите на трудолюбие и отговорност, казва Сабанов.

Изказвам благодарности и за положените усилия в това да възпитавате следващите поколения в любов към българските традиции и култура, допълва той.

Желая на всички Вас здраве, дълголетие и достойни старини, завършва Александър Сабанов.

УВАЖАЕМИ ПЕНСИОНЕРИ И ВЪЗРАСТНИ ХОРА, Поздравявам ви по случай Международния ден на възрастните хора – 1 октомври.В…

Публикувахте от Alexander Sabanov в Сряда, 30 септември 2020 г.

Сиди: И за миг не сме спрели да правим нужното за повишаване на доходите на възрастните хора

Днес е Международният ден на възрастните хора. Ден, в който всички ние трябва да направим своята равносметка за това, което сме или не сме направили за по – добрия живот на нашите баби и дядовци, майки и бащи. Не казвам да отдадем нужната почит, защото това им го дължим всеки ден и е редно всеки ден да се сещаме за тях. Това са хората, които са построили днешна България – добра или лоша това е нашата, но и тяхната Родина, в която всеки един български гражданин трябва да остарява достойно. И за нас от ВМРО това не е клише, а кауза, пише народният представител Александър Сиди.

С огромна горчивина признавам, че действителността за голяма част от пенсионерите в България е различна. Те живеят трудно, борят се за физическото си оцеляване с пенсии, които далеч не са това, което те заслужават. Гордея се обаче и с факта, че ние от ВМРО и за миг не сме спрели да правим нужното доходите на възрастните хора да се повишават. Да, това не става с темповете, които ни се искат, но все пак се случва. От месеци всеки пенсионер получава по 50 лв., с които да подпомогне бюджета си в кризата, предизвикана от Ковид-19. Откакто ние сме част от управляващата коалиция пенсиите се увеличиха няколко пъти и от 01 януари 2021г. минималната пенсия ще достигне 300, както обещахме да се случи в рамките на този мандат, посочва още депутатът.

Разбира се не сме се отказали от нашето дългогодишно настояване за постоянно и балансирано индексиране на доходите на всички възрастни хора. Нека именно днес поставим и този акцент като водещ и важен за Бюджет 2021, казва Сиди.

Ние вярваме, че възрастните хора не са бреме. Те са ценен ресурс на държавата. Ето защо миналата година ние от ВМРО, заедно с експерти изготвихме и Закон за възрастните хора, който нашите коалиционни партньори също подкрепиха. С него ние искахме да гарантираме нормален, достоен начин на живот на хората в тази възрастова група чрез приемането им в общностите по места, чрез създаване на различни механизми за приобщаването им във всички социални услуги, във всички доброволчески инициативи и в трудовия живот на страната чрез техния опит и знания. Едно от най – важните неща, от които също не сме отказали е, че доходите на пенсионерите трябва да се гарантират като минимум поне над границата, прага на бедност като минимална сума, заявява депутатът от ВМРО.

За съжаление и огромно наше разочарование този законопроект не беше посрещнат добре от нито една от парламентарните групи в 44-ото Народно събрание. Но ние от ВМРО няма да се откажем от това да се борим един ден и той да стане реалност и старините на Вас – нашите баби и дядовци, майки и бащи да бъдат гарантирани, казва Александър Сиди.

И не на последно място по важност за нас е физическата сигурност на всеки български гражданин. С изключителна тревога наблюдавам как възрастните хора остават най – голямата жертва на телефонните измамници. Няма как да подминем и битовата/циганската престъпност, на която те са основен обект в малките населени места. Ето защо няма да спрем да изискваме от държавата и от органите на реда по места мерките за справянето с този проблем да стават все по – сурови и правораздаването за бандитите абсолютно безкомпромисно.

Битката на ВМРО за всичко това няма да спре. Честит празник, уважаеми пенсионери. Бъдете живи и здрави, завършва Сиди.

Днес е Международният ден на възрастните хора. Ден, в който всички ние трябва да направим своята равносметка за това,…

Публикувахте от Александър Сиди в Четвъртък, 1 октомври 2020 г.

Доц. Милен Михов: Възрастта не е порок!

Възрастта не е порок! Възрастните хора са спомена за нашето детство, спокойствие на нашето настояще и дай Боже нашето бъдеще. Честит празник скъпи родители, написа във „Фейсбук“ заместник-председателят на ВМРО и депутат доц. Милен Михов.

Възрастта не е порок! Възрастните хора са спомена за нашето детство, спокойствие на нашето настояще и дай Боже нашето бъдеще. Честит празник скъпи родители!

Публикувахте от Милен Михов в Четвъртък, 1 октомври 2020 г.

Последни Новини

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Представители на ВМРО гостуват на най-голямото консервативно политическо събитие за САЩ и Европа

На 25 и 26 април 2024 г. в Будапеща (Унгария) ще се проведе Conservative Political Action Conference (CPAC) - Hungary, най-голямата консервативна...

Контрера: Археологическите разкопки около храм „Св. Неделя“ са зарити и павирани

Унищожава ли се културно-историческото наследство на София? Този въпрос задава заместник-председателят ВМРО и общински съветник в Столичния общински съвет...

Джамбазки: Дневният ред на Брюксел и на хората е коренно различен

Европейският парламент се събира за последна пленарна сесия в Страсбург. Каква е равносметката на българските евродепутати за свършената работа? Темата коментира Ангел...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir