Начало Новини Честит празник на възрастните хора! Поклон пред достойните българи, съхраняващи историческата памет

Честит празник на възрастните хора! Поклон пред достойните българи, съхраняващи историческата памет

Д-р Калин Поповски с поздравление по повод Международния ден на възрастните хора

Уважението към възрастния човек е мерило за културата и мъдростта на едно общество не само на 1 октомври – Международен ден на възрастните хора, а във всеки един ден, заявява в своето поздравление народният представител от ВМРО в 44-ото Народно събрание от 15 МИР Плевен, заместник-председател на комисията по труда, социалната и демографската политика и член на комисията по здравеопазване.

Вие заслужавате да получавате думи на разбиране, на съпричастност, на искрена обич и споделяне. С Вашия опит, знания и мъдрост Вие винаги ще застанете на позицията на израстването и развитието на поколенията, на общността, на всички нас. Винаги ще подадете ръка със съвет, с добра дума, с отворено сърце, посочва д-р Поповски.

Той е категоричен, че времето, в което живеем, налага необходимостта да обръщаме все по-голямо внимание на възрастните хора, защото именно те са „виновниците“ ние да сме това, което сме днес.

Всички ние сме в дълг към българските пенсионери, към нашите бащи и майки, към всички бедни и самотни възрастни хора. Нека им отдадем дължимото, нека се погрижим за тях и да се опитаме да им осигурим живота, който заслужават, призовава народният представител от ВМРО и завършва: „Пожелавам Ви спокоен живот и бодър дух! Нека нашата обич и признателност изпълват дните Ви с радост и щастие! Честит празник!“

Уважаеми дами и господа, скъпи наши родители, приятели и съграждани!Позволете ми да отправя към Вас искрени пожелания…

Публикувахте от Д-р Калин Поповски в Сряда, 30 септември 2020 г.

Д-р Петрова към хората в третата възраст: Вие съхранявате историческата памет на българската нация и насочвате нейните хоризонти

Приемете моите сърдечни поздрави по случай 1-ви октомври – Международният ден на възрастните хора, написа във „Фейсбук“ заместник-министърът на труда и социалната политика и председател на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова.

Днешният ден е още един повод да се преклоним пред хората от третата възраст. Всички Вие, които с упование и любов съхранявате историческата памет на българската нация и насочвате нейните хоризонти, посочва тя.

Годините минават и те неизменно са съпроводени от безценни моменти на радост и щастие. За съжаление, забързани в своето ежедневие, понякога Ви пренебрегваме, но винаги когато е нужно, черпим от мъдрите Ви съвети, напътствия, грижи, безкрайна отдаденост и отговорност към дома и семейството. Запазете в сърцата си вярата в доброто бъдеще и бъдете вдъхновение на поколенията след Вас. Благодаря Ви, че ни възпитахте достойни и честни хора, които се стремят да изградят по-добро бъдеще за нашите деца. Честит празник, завършва поздравлението си д-р Петрова.

Приемете моите сърдечни поздрави по случай 1-ви октомври – Международният ден на възрастните хора. Днешният ден е още…

Публикувахте от Д-р Султанка Петрова в Сряда, 30 септември 2020 г.

Александър Сабанов към възрастните хора: На Вас дължим всичко, което сме научили

Уважаеми пенсионери и възрастни хора, поздравявам Ви по случай Международния ден на възрастните хора – 1-ви октомври, пише народният представител от ВМРО Александър Сабанов.

В едно цивилизовано общество няма нищо по-естествено от вниманието и грижите към хората от третата възраст. На Вас ние, Вашите деца и внуци, дължим всичко, което сме научили в живота си, дължим мъдрите уроци, които ни давате всеки ден. Вие сте тези, благодарение на които висшите човешки добродетели намират своя израз в натовареното ни ежедневие. Подкрепяте ни, вярвате ни, помагате ни да съзряваме. Не преставате да ни учите на трудолюбие и отговорност, казва Сабанов.

Изказвам благодарности и за положените усилия в това да възпитавате следващите поколения в любов към българските традиции и култура, допълва той.

Желая на всички Вас здраве, дълголетие и достойни старини, завършва Александър Сабанов.

УВАЖАЕМИ ПЕНСИОНЕРИ И ВЪЗРАСТНИ ХОРА, Поздравявам ви по случай Международния ден на възрастните хора – 1 октомври.В…

Публикувахте от Alexander Sabanov в Сряда, 30 септември 2020 г.

Сиди: И за миг не сме спрели да правим нужното за повишаване на доходите на възрастните хора

Днес е Международният ден на възрастните хора. Ден, в който всички ние трябва да направим своята равносметка за това, което сме или не сме направили за по – добрия живот на нашите баби и дядовци, майки и бащи. Не казвам да отдадем нужната почит, защото това им го дължим всеки ден и е редно всеки ден да се сещаме за тях. Това са хората, които са построили днешна България – добра или лоша това е нашата, но и тяхната Родина, в която всеки един български гражданин трябва да остарява достойно. И за нас от ВМРО това не е клише, а кауза, пише народният представител Александър Сиди.

С огромна горчивина признавам, че действителността за голяма част от пенсионерите в България е различна. Те живеят трудно, борят се за физическото си оцеляване с пенсии, които далеч не са това, което те заслужават. Гордея се обаче и с факта, че ние от ВМРО и за миг не сме спрели да правим нужното доходите на възрастните хора да се повишават. Да, това не става с темповете, които ни се искат, но все пак се случва. От месеци всеки пенсионер получава по 50 лв., с които да подпомогне бюджета си в кризата, предизвикана от Ковид-19. Откакто ние сме част от управляващата коалиция пенсиите се увеличиха няколко пъти и от 01 януари 2021г. минималната пенсия ще достигне 300, както обещахме да се случи в рамките на този мандат, посочва още депутатът.

Разбира се не сме се отказали от нашето дългогодишно настояване за постоянно и балансирано индексиране на доходите на всички възрастни хора. Нека именно днес поставим и този акцент като водещ и важен за Бюджет 2021, казва Сиди.

Ние вярваме, че възрастните хора не са бреме. Те са ценен ресурс на държавата. Ето защо миналата година ние от ВМРО, заедно с експерти изготвихме и Закон за възрастните хора, който нашите коалиционни партньори също подкрепиха. С него ние искахме да гарантираме нормален, достоен начин на живот на хората в тази възрастова група чрез приемането им в общностите по места, чрез създаване на различни механизми за приобщаването им във всички социални услуги, във всички доброволчески инициативи и в трудовия живот на страната чрез техния опит и знания. Едно от най – важните неща, от които също не сме отказали е, че доходите на пенсионерите трябва да се гарантират като минимум поне над границата, прага на бедност като минимална сума, заявява депутатът от ВМРО.

За съжаление и огромно наше разочарование този законопроект не беше посрещнат добре от нито една от парламентарните групи в 44-ото Народно събрание. Но ние от ВМРО няма да се откажем от това да се борим един ден и той да стане реалност и старините на Вас – нашите баби и дядовци, майки и бащи да бъдат гарантирани, казва Александър Сиди.

И не на последно място по важност за нас е физическата сигурност на всеки български гражданин. С изключителна тревога наблюдавам как възрастните хора остават най – голямата жертва на телефонните измамници. Няма как да подминем и битовата/циганската престъпност, на която те са основен обект в малките населени места. Ето защо няма да спрем да изискваме от държавата и от органите на реда по места мерките за справянето с този проблем да стават все по – сурови и правораздаването за бандитите абсолютно безкомпромисно.

Битката на ВМРО за всичко това няма да спре. Честит празник, уважаеми пенсионери. Бъдете живи и здрави, завършва Сиди.

Днес е Международният ден на възрастните хора. Ден, в който всички ние трябва да направим своята равносметка за това,…

Публикувахте от Александър Сиди в Четвъртък, 1 октомври 2020 г.

Доц. Милен Михов: Възрастта не е порок!

Възрастта не е порок! Възрастните хора са спомена за нашето детство, спокойствие на нашето настояще и дай Боже нашето бъдеще. Честит празник скъпи родители, написа във „Фейсбук“ заместник-председателят на ВМРО и депутат доц. Милен Михов.

Възрастта не е порок! Възрастните хора са спомена за нашето детство, спокойствие на нашето настояще и дай Боже нашето бъдеще. Честит празник скъпи родители!

Публикувахте от Милен Михов в Четвъртък, 1 октомври 2020 г.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Депутатът Мария Цветкова и членове на ВМРО почетоха 143 години от освобождението на Ямбол

Народният представител Мария Цветкова и членове на ВМРО участваха в официалното честване на Община Ямбол по повод 143 години от освобождението на...

Юлиан Ангелов дари книги и помагала на българите в Цариброд

Организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов дари книги и помагала на българите в Цариброд. Това става само дни, след...

Калина Георгиева от Плевен грабна титлата „Мис Македонско девойче“ за 2020 г.

15-ото издание на конкурса се проведе онлайн Калина Георгиева от Плевен получи титлата „Мис Македонско девойче“ за 2020 г....

Ангел Джамбазки: Няма да допусна поругаването на български национален символ от Република Северна Македония без последствия

Поругаването на български национален символ е нещо, което аз няма да допусна Ставаме свидетели на небивал варварски акт на...

ВМРО почете 93 години от подвига на Мара Бунева

ВМРО почете 93 години от подвига на Мара Бунева

Сиди: Зелената политика на ЕС е огромно лицемерие

Ще продължим да работим за запазване на работните места в комплекс „Марица изток“, твърди депутатът от ВМРО и кореняк старозагорец

Никола Чакалов: Ще се боря повече мои връстници да участват в реалната политика, т.е. в реалното построяване на собствения им живот

Най-младият общински съветник Никола Чакалов. Става такъв едва на 18 години като ученик в Търговската гимназия в Стара Загора. Сега е студент...

Коментари