Начало Блог Д-р Поповски: Държавните болници трябва да бъдат финансирани по различен метод

Д-р Поповски: Държавните болници трябва да бъдат финансирани по различен метод

Държавните болници са пред колапс. Имат спешна нужда от дофинансиране.Тези лечебни заведения трябва да бъдат финансирани по-различно от останалите четири вида. Системата на ВМА се дофинансира от военното министерство, частните болници имат допълнително доплащане, а общинските пък имат двойно финансиране, те се дофинансират от общинските бюджети. И парадоксът е, че държавните болници са пред колапс, защото се финансират само по клинични пътеки.

Това коментира в ефира на България ОН ЕР народният представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ д-р Калин Поповски, който е член и на комисията по здравеопазване в парламента.   

Д-р Поповски отбеляза, че на първо място държавата трябва да направи изменение във финансирането на държавните болници, защото именно те са гръбнакът на здравеопазването. Без тях секторът не би могъл да съществува. 

Опозицията, в лицето на социалистите, е доста сериозна, напълно нормално е заради някаква секторна политика или пък неуспехи на управляващите периодично да търси вот на недоверие. Специално в здравеопазването тя има доста добри експерти както в парламента, така и извън него. Но просто трябваше да предложи трети модел, който да бъде разгледан, заяви Поповски.

Казаното от него е по повод, че БСП внася вот на недоверие към кабинета в първите дни на идната седмица и няма да прави консултации с другите парламентарни групи. Социалистите са определили здравеопазването и провала в тази сфера на управляващите за негова тема.

Това ще бъде третият вот на недоверие срещу третото правителство на Бойко Борисов. Все още, обаче, за него не са известни мотивите. Според БСП, техните експерти все още работят, за да ги подготвят. Очаква се да бъдат внесени другата седмица. Дебатите по тях и самият вот се очаква също да се състоят след 7 дни.

А сметките пък показват, че подкрепата ще е малка, защото управляващите стоят твърдо зад готвената здравна реформа от ресорния министър Кирил Ананиев.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари