Начало Блог Д-р Стефан Балабанов: МВР занули борбата с нелегалната миграция

Д-р Стефан Балабанов: МВР занули борбата с нелегалната миграция

– През последните близо две години МВР занули организацията за борба с нелегалната миграция, създадена преди.

– Младен Маринов и Христо Терзийски са полицаи, тръгнали от долу, от улицата и познават системата отвътре. Когато те ръководеха МВР, премиерът Борисов се срещаше с Ердоган за имиграцията, а ние всяка седмица бяхме в контакт с турските колеги. С един телефон им съобщавахме за групи, които приближават границата и те си ги прибираха. Затова имахме нулева имиграция.

– Трафикантите трябва да бъдат спрени.

– Имигрантите са мъже – бойци, въоръжени и агресивни. Те са спящи клетки на Ал Кайда, които могат да се възбудят всеки момент, когато решат. Откъде имат хиляди долари да плащат на трафикантите?

– Финансират ги ислямски организации. Същите, които плащат на онези в Пазарджик, за да носят дълги бради и фереджета.

Тези твърдения заяви в студиото на България 24 д-р Стефан Балабанов – член на ръководството на ВМРО и бивш заместник-министър на МВР. Балабанов е доктор на науките – „национална сигурност“, по-специално „радикализация и антитероризъм“.

Според Балабанов несправянето на МВР с мигрантския натиск се дължи на липса на организация на работата и на липса на мотивация у служителите. За това е отговорно ръководството на министерството.

МВР изглежда безпомощно в очите на хората. Виждате колко дрогирани и пияни полицаи заловиха напоследък. А за капак и преди ден ареста на заместник-директор на главна дирекция „Гранична полиция“ за 2 хиляди лева подкуп, коментира той.

Балабанов определи рокадите в МВР след случая „Семерджиев“ като „слагане на постове на свои хора“. Според него мотивировката, с която бяха подменени началници в МВР е била смешна.

В министерството липсва професионализъм, а се вкарва по глупав начин много политика, коментира той за злополучните арести на Бойко Борисов и хора от ГЕРБ, които съдът определи като незаконни.

Целия разговор проследете във видеото >>>

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

Коментари