Начало Блог Д-р Султанка Петрова: Ценностите, традициите, културата са основите, върху които се гради...

Д-р Султанка Петрова: Ценностите, традициите, културата са основите, върху които се гради държавата

Държавна подкрепа за малкия и среден бизнес, за семейното предприемачество и за социалната и солидарна икономика, предлага тя за излизане от кризата

Аз вярвам в доброто и в това, че обществото трябва да бъде обединено. Защото ценностите, традициите, културата са основите, върху които се гради държавата.

Това заяви д-р Султанка Петрова пред България 24. Петрова е председател на Националната женска организация на ВМРО и водач на листата с кандидати за народни представители в 14 МИР Перник.

В момента сме на път без изход, защото имаме нужда от нова държавност. Промяната може да стане единствено с усилията на всеки един български гражданин, допълни тя.

Политиците са тези, които имат основната задача да наредят пъзела от тези ценности, култура, традиции, идентичност – задачи и цели, които си поставяме, защото България е изправена пред огромното предизвикателство от здравната и икономическата криза, заяви още Петрова.

Тя е категорична, че в последните 30 години на преход целенасочено са ни налагани други ценности, което е довело до зависимости. Ние се превърнахме в най-бедна та държава в ЕС, държавата с най-висока смъртност, ние сме една от най-корумпираните страни в ЕС. Държим една от класациите – 5 място в света по най-бързо застаряване на населението. Това са фактите. Те ни говорят, че трябва да излезем и да кажем истината на нашите избиратели – предстои ни усилена работа, изброи водачът на пернишката листа на ВМРО.

Разделяха ни през тези 30 години – на червени и сини, на леви и десни, на бедни и на богати. Сега ни разделиха на ваксинирани и неваксинирани. Когато има разделение в обществото, не могат да се взимат адекватни решения. Призовавам българските политици да седнат на една маса и да поставят основните приоритети, а те трябва да започнат от промяна в разбирането за държавността – подчерта Султанка Петрова.

За нея от изключителна важност е да има български политици – лидери, които да са национално отговорни. Хора, които да не се влияят от това какво ще ни каже някое посолство и как ще реагират от Изток или от Запад. Напротив, трябва да взимат решения за доброто на България и българския народ, посочи Петрова.

Според д-р Петрова трябва да има системи за контрол на всички нива, за да може средствата от държавния бюджет, това са парите на българските граждани, да бъдат изразходвани по най-добрия начин. Трябва прозрачност и ефективност на процесите, свързани с българското общество, посочи още тя.

Начините, които ще помогнат в тази сложна ситуация, в която се намира България, според Петрова, са подкрепа за малкия и среден бизнес, за семейното предприемачество и за социалната и солидарна икономика.

Държавност, отговорност и достойнство. Това са трите стълба, които ще заздравят връзката в обществото, ще помогнат хордата да бъдат социално отговорни и да се чувстват част от това общество, така ще имат и принос за подобряване на живота и здравето на всички, каза още д-р Султанка Петрова.

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари