Начало Блог Д-р Султанка Петрова: Ще работя за това да задържим младите хора в...

Д-р Султанка Петрова: Ще работя за това да задържим младите хора в Перник

За тази вече трета подред кампания научих много за жителите на пернишкия регион. Перничани са хора с големи сърца. Една от основните ми задачи, ако бъда избрана за народен представител от 14 МИР Перник, е да проведа политики, за да задържим младите хора в град Перник и региона.

Това заяви председателят на Националната женска организация на ВМРО и водач на листата с кандидати за народни представители на партията в 14 МИР Перник Д-р Султанка Петрова в ефира на ТВ Кракра.

Мото, под което ще работя, е „Моят град е моят дом“. За мен е много важно младите да се чувстват добре в града си. Предлагам иновативен модел, чрез който да постигнем основните цели. Посланията, които отправям към жителите на Перник и региона е да бъдат позитивни, да бъдат добри. Наша задача е чрез политика да направим така, че хората да се чувстват щастливи. Отговорните политици ще кажат на хората реалните проблеми – те са свързани със социалната среда, и ще предложат адекватно решение на тези проблеми, коментира Петрова.

За да изградим социално отговорни личности, трябва да говорим за социални каузи и да дадем възможност на младите хора да се включат и да работят по социални проекти. Трябва да създадем добра среда, в която да растат българските деца – бъдещето на страната ни, заяви още тя и допълни, че акцент в работата ѝ ще са и проблемите на възрастните хора.

Друго, за което ще работи д-р Султанка Петрова, е въвежданото на т.нар. Исландски модел, който помага да децата да останат в училище, намалява агресията среда. Тя е категорична, че трябва да се работи в посока нито едно дете да не бъде изключено от образователната система.

Ние от ВМРО винаги сме настоявали обучението на децата в детските ясли и градини да бъде безплатно. Ако искаме да имаме здрава и образована нация, това е необходимо, посочи тя.

Бих предложила да се създаде независим консултативен орган към общинския съвет, който да работи по важни обществени проблеми – свързани с околна среда, инфраструктура, образование, здравеопазване. Защото сега винаги има политическа намеса, заяви Петрова.

Относно развитието на бизнеса тя предлага намаляване на административните пречки и за фирмите всичко да се случва на „едно гише“. Така ще се спомогне да се развиват малките и средни предприятия, семейния бизнес също, смята водачът на листата на ВМРО за Перник. Общината има отговорност към хората, които искат да развиват бизнес в този прекрасен град, допълни тя.

Д-р Султанка Петрова е категорична, че е необходима подкрепа за младите семейства, които остават да живеят тук и тук отглеждат своите деца.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Коментари