https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Евгени Коев: Когато ВМРО беше в управлението, се направи изключително много за кадрите в образованието -
Начало Блог Евгени Коев: Когато ВМРО беше в управлението, се направи изключително много за...

Евгени Коев: Когато ВМРО беше в управлението, се направи изключително много за кадрите в образованието

Евгени Коев – водач на листата с кандидати за народни представители от ВМРО за 4 МИР Велико Търново. Той е завършил История и география във Великотърновския университет, има и допълнителна специалност Мениджмънт и маркетинг. Преподавател е в гимназията по туризъм в старата столица. Занимава се с планинарство, туристически деятел, синдикалист, еколог и изследовател предимно на скални светилища в България. С дейността си помага за запазване на културно-историческото наследство в страната.

В интервю за ТВ България 24 Евгени Коев заяви позиции:

Образование

Има сериозни предизвикателства пред образованието. На първо място хора, не добре запознати, говорят постоянно за реформи. А трябва да има повече специалисти, които се занимават с образование. Един от проблемите в сектора е недофинансирането. В управлението, в което участваше ВМРО, се направи изключително много, за да бъдат осигурени кадрите в образованието. Това дава резултат, в последните години повече млади хора се насочиха към учителската професия и я смятат за престижна. Учителството не е обикновена работа, а е призвание, категоричен е той.

По отношение на материалната база, той посочи, че е необходимо финансиране, защото там се обучават бъдещите кадри. Трябва да бъдат осигурени най-новите средства и най-новите технологии, защото тези момчета и момичета, когато излязат на пазара на труда, те трябва да са готови да дадат най-доброто от себе си, за да градят икономиката и бъдещето на държавата.

Проблем в образованието и е липсата на възпитание по отношение на ценностната система. Една идеология се разруши 90-та година и на мястото на това – няма нищо, даде пример Коев и допълни:

А ние, българите, имаме своите традиции и ценности, своята православна религия, които градят морала на човека. Това не бива да бъде оставяно настрани. Много малко хора знаят, че България е единствена от малкото страни, в която не се изучава вероучение.

Синдикализъм

За съжаление в последните години синдикализмът се приема като нещо наследствено, казионно. Но това не е това. Синдикализмът е една от ценностите на човечеството. Силни синдикати означават справедливост за хората на труда, смята водачът на великотърновската листа на ВМРО, който е и член на един от най-мощните синдикати – на българските учители.

Патриотично възпитание и образование

Възпитанието и обучението в патриотизъм е залегнало във всяка една модерна държава. Няма как да градим модерна държава без възпитание на младите в патриотизъм. Ние сме за Европа не като сбор от хора, а като Европа на нациите, заяви Евгени Коев.

Планинарството

Планинарството и т.нар. социален туризъм е изключителен капитал, завещан ни още от дядо Вазов и Алеко. В България има развита мрежа от туристически маршрути, което не бива да приемаме като даденост, това е голямо богатство. Планинарството дава връзката с природата, то е здраве, активен живот и познание за отделните части на страната ни. В планината всички сме равни. Планината ражда хора. Радвам се, че съм помогнал за организирането на много походи, превърнали се вече в традиционни, сподели още той.

В България има много ценни светилища за туристите, не е само Перперикон, каза Коев.

Видео >>>

Последни Новини

Слабаков: Нелегален трафик на мигранти има в Нидерландия, Австрия, Франция и Германия – справете се с този проблем!

България и Румъния трябва да са член на Шенгенското пространство, защото така границите ни ще станат по-сигурни. Не е вярно, че в...

София отново поставя развитието на Западните Балкани във фокуса на Европа

Руската агресия срещу Украйна върна разширяването като основен приоритет на европейския дневен ред Развитието на Западните Балкани, ще бъде...

Долу ръцете от децата! Джендър пропагандата няма място в българските училища!

От ВМРО неведнъж сме изразявали категоричната си позиция срещу джендър пропагандата и налудничавите идеи за промяна на пола. Резултатите от подобни политики...

ВМРО към ПП-ДБ: Не виждаме никаква промяна в чистотата на София. Столичните улици са блато!

ВМРО - София в сряда ще обсъжда предложението на кмета Васил Терзиев за почистването на София. Припомняме, че администрацията на ПП-ДБ-Спаси София...

Факелно шествие в Русе напомни за Ньойския диктат

За 27-а година във вечерта на 27 ноември с факелно шествие ВМРО - Русе отбеляза 104-годишнината от налагането на Ньойския диктат. 

Във Враца отбелязаха годишнината от Ньойския договор с паметна вечер

Въпреки изключително тежките зимни условия, за пореден път ВМРО - Враца отбеляза годишнината от позорния Ньойски договор. Тази година...

104 години по-късно: Български марш огласи София с „Долу Ньой“

На 27 ноември 2023 г. се навършват 104 години от подписването на Ньойския договор, който откъсва от Родината изконни български територии. Ньойският...

Коментари