Начало Европейски парламент Евродепутатът Ангел Джамбазки се срещна с посланици на ЕС от СУ „Иван...

Евродепутатът Ангел Джамбазки се срещна с посланици на ЕС от СУ „Иван Вазов” – Мездра

По покана на младшите и старшите посланици на Европейския парламент в Деня на християнското семейство и младеж българският представител в Европарламента от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) Ангел Джамбазки посети Средно училище „Иван Вазов” – Мездра. Той беше придружаван от общинският съветник от Враца Марин Цветков, регионален координатор на ВМРО за Северозападна България.

Евродепутатът обсъди с младите хора най-големите предизвикателствата, пред които е изправен в момента Европейският съюз, както и актуални теми от деня. Дискусията бе организирана в рамките на дейностите по проекта “Училище посланик на Европейския парламент”, по който работи през тази учебна година мездренската гимназия по „Програмата за училища посланици на Европейския парламент“.

По стар български обичай Джамбазки беше посрещнат на входа на учебното заведение с питка и мед от девойка, пременена в народна носия, в съпровод на родопска мелодия, изпълнена на каба гайда от деветокласника Генчо Драголов. Домакините на събитието изненадаха приятно своя гост с презентации за неговата дейност като евродепутат и за Европейския съюз.

По време на дискусията Ангел Джамбазки отговори на въпросите, които вълнуват младите хора, включително за продължаващите граждански протести в страната.

В българското общество явно има усещането за липсата на справедливост. Има усещането, че през последните 30 години нещата у нас не се случват така, както бихме искали. Социалното разделението е голямо. Липсва чуваемост между хората, повечето от които не живеят добре и вината за това е в политиците, сподели в тази връзка Джамбазки.

За съжаление, проблемите не се решават кардинално, а се замазват, решават се половинчато „на пожар”. Тук именно е ролята на управляващите – да разпознаят проблемите и да търсят най-добрите решения за тях. Политиците обаче са продукт на нашето общество – каквото е обществото ни, такива са и политиците ни. Но не бива да забравяме, че само ние, със собствени усилия, можем да подредим своя дом, няма кой друг да ни го подреди, категоричен бе евродепутатът.

Сред останалите теми, дискутирани на срещата – разговор,  бяха бъдещето на Европейския съюз след Брекзит, проблемът с миграцията, борбата с двойните стандарти, възможна ли е пряката демокрация у нас и защо е важно да гласуваме на изборите и пр.  

За финал младшите и старшите посланици на ЕС подариха на своя гост обемната апликация „Вдъхновено от Майстора” – реплика на известната картината на Владимир Димитров „Момиче сред гергини”, изработена от психолога Емилия Гарванска.

От своя страна Ангел Джамбазки подари на новите си приятели репродукции от портрети на видни български владетели, дело на Васил Горанов и национални знаменца, като обеща ако го поканят, да им гостува отново. 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Проектът „Мини Шенген“ обслужва великосръбския шовинизъм

Националният интерес на България е Македония да знае и помни българската си същност С една приета резолюция за държавните...

Искрен Веселинов: Скандалът между ИТН и ДБ е надцакване за постове

Това е едно обикновено надцакване за постове и за политическо влияние, така заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира за „България 24“ скандала...

Кузман Илиев: Комунизмът не работи, дори да е пребоядисан в зелено

Как изглежда „светлото и чисто бъдеще“, заложено в новия климатичен план на ЕС Де факто се унищожава родната...

Александър Сиди: Слави да предложи космонавта Александър Александров за премиер

Чрез Александров ще бъде изпълнена космическата програма на ИТН Слави Трифонов казва: „Ще дадем имена за правителство, когато му...

ВМРО – Карлово с поредна акция „Чиста памет“

ВМРО – Карлово се събраха и почистиха паметника на карловския войвода Петър Юруков. Отне...

Благодарение на ВМРО Благоевград има паметник на революционерката Мара Бунева

На 28 юли 2021 г. в Благоевград благодарение на ВМРО бе монтиран паметник на българската героиня Мара Бунева. След...

Веселинов, ВМРО: Парламентът да заседава на сесии по 2-3 пъти годишно и депутатите да получават заплати само за това време

Така народните представители ще практикуват основната си професия и ще бъде облекчен държавният бюджет Тази радикална позиция изрази в...

Коментари