Начало Европейски парламент Евродепутатът Ангел Джамбазки се срещна с посланици на ЕС от СУ „Иван...

Евродепутатът Ангел Джамбазки се срещна с посланици на ЕС от СУ „Иван Вазов” – Мездра

По покана на младшите и старшите посланици на Европейския парламент в Деня на християнското семейство и младеж българският представител в Европарламента от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) Ангел Джамбазки посети Средно училище „Иван Вазов” – Мездра. Той беше придружаван от общинският съветник от Враца Марин Цветков, регионален координатор на ВМРО за Северозападна България.

Евродепутатът обсъди с младите хора най-големите предизвикателствата, пред които е изправен в момента Европейският съюз, както и актуални теми от деня. Дискусията бе организирана в рамките на дейностите по проекта “Училище посланик на Европейския парламент”, по който работи през тази учебна година мездренската гимназия по „Програмата за училища посланици на Европейския парламент“.

По стар български обичай Джамбазки беше посрещнат на входа на учебното заведение с питка и мед от девойка, пременена в народна носия, в съпровод на родопска мелодия, изпълнена на каба гайда от деветокласника Генчо Драголов. Домакините на събитието изненадаха приятно своя гост с презентации за неговата дейност като евродепутат и за Европейския съюз.

По време на дискусията Ангел Джамбазки отговори на въпросите, които вълнуват младите хора, включително за продължаващите граждански протести в страната.

В българското общество явно има усещането за липсата на справедливост. Има усещането, че през последните 30 години нещата у нас не се случват така, както бихме искали. Социалното разделението е голямо. Липсва чуваемост между хората, повечето от които не живеят добре и вината за това е в политиците, сподели в тази връзка Джамбазки.

За съжаление, проблемите не се решават кардинално, а се замазват, решават се половинчато „на пожар”. Тук именно е ролята на управляващите – да разпознаят проблемите и да търсят най-добрите решения за тях. Политиците обаче са продукт на нашето общество – каквото е обществото ни, такива са и политиците ни. Но не бива да забравяме, че само ние, със собствени усилия, можем да подредим своя дом, няма кой друг да ни го подреди, категоричен бе евродепутатът.

Сред останалите теми, дискутирани на срещата – разговор,  бяха бъдещето на Европейския съюз след Брекзит, проблемът с миграцията, борбата с двойните стандарти, възможна ли е пряката демокрация у нас и защо е важно да гласуваме на изборите и пр.  

За финал младшите и старшите посланици на ЕС подариха на своя гост обемната апликация „Вдъхновено от Майстора” – реплика на известната картината на Владимир Димитров „Момиче сред гергини”, изработена от психолога Емилия Гарванска.

От своя страна Ангел Джамбазки подари на новите си приятели репродукции от портрети на видни български владетели, дело на Васил Горанов и национални знаменца, като обеща ако го поканят, да им гостува отново. 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари