Начало Европейски парламент Евродепутатът Ангел Джамбазки с предложение в подкрепа на Национален кръг „За...

Евродепутатът Ангел Джамбазки с предложение в подкрепа на Национален кръг „За Македония“

В Националния кръг „За Македония“ присъстват имена на безспорно признати авторитети. Този кръг стои между българския национален интерес и враждебните сили, насочени срещу него. Авторитетът на всеки един от тук присъстващите е смазващ, Вие ни давате в ръцете огромно „оръжие“ срещу антибългарската пропаганда. Чрез Вас ще бъде чута историческата истина.

Това заяви по време на пресконференция евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. Събитието е организирано от Национален кръг „За Македония“, в който влизат всепризнати учени и общественици (виж по-долу).

Може да започнем от Брюксел и от Страсбург с организиране на среща на представители на Кръга с всички политически семейства и европейски представители, за да се противодейства на мотивираните финансово агитатори на македонистката идея, предложи българският евродепутат.

Има колеги, европейски представители, които фигурират в т.нар. мозъчен тръст IFIMES, който работи за скопското правителство. Македонистката пропагандата е изцяло финансово мотивирана, нека не се заблуждаваме, допълни той.

За това и Джамбазки отново се ангажира да съдейства за започване символично от Брюксел и Страсбург на поредица от срещи на именитите представители на националния кръг „За Македония“ с европейската общественост. Той изрази надежда, че тези събития ще бъдат подкрепени от всички български представители в ЕП, както е било до сега по национално значими теми, защото са в защита на българския интерес.

По време на пресконференцията участниците се обявиха, че са „за“ Република Северна Македония да бъде част от Европейския съюз, но след като изпълни условията и в никакъв случай за сметка на българския национален интерес.

Затова и призоваха хората да присъстват днес от 17.30 ч. пред сградата на Министерски съвет на митинг-концерт под надслов „Не предавай Македония“.

Национален кръг „за Македония“ бе обявена с декларация-обръщение, разпространена до медиите на 01.04.2022 г. от 19 учени, интелектуалци, журналисти и общественици – акад. Георги Марков; проф. Пламен Павлов; проф. Ана Кочева; проф. Казимир Попконстантинов; проф. Христо Смоленов; проф. Никола Алтънков; проф. Николай Проданов; проф. Трендафил Митев; доц. Спас Ташев; доц. Александър Гребенаров; Андрей Слабаков; Цочо Билярски; Христо Димитров; Искрен Веселинов; Костадин Филипов; Кристиян Шкварек; Илия Стояновски; Димитър Димитров; Ивайло Шопски; проф. Димитър Иванов; Димитър Томов; д-р Благовест Върбаков.

Говорители на инициативата са проф. Пламен Павлов, проф. Николай Овчаров и проф. Ана Кочева.

Впоследствие подкрепата си дадоха и проф. Николай Овчаров; проф. Михаил Константинов; Харалан Александров; проф. Антоанета Христова; проф. Димитър Аркадиев; Валерия Велева; Петьо Блъсков; Христо Мутафчиев; проф. Петър Стоянович; д-р Милен Врабевски; Светослав Гоцев; д-р Чавдар Ангелов; Екатерина Белчева; Людмил Иванов; Георги Луков; Даниела Горчева; Румен Леонидов и др.; евродепутатите Александър Йорданов, Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки.

Последни Новини

Джамбазки с разкрития за нов скандал с директора на Фонд „Култура“ към МК

Къде е ходил Драгунчев и с каква цел с правителствения самолет в края март тази година? Това пита българският...

Искрен Веселинов: Пенсионната система в България е абсурдна и има нужда от промяна

Съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов изрази позиция във Фейсбук страницата си относно нуждата от промяна на пенсионната система в частта намаляване изискуемия...

Антов: Това, че бомбените заплахи към училища са хибридна руска атака цели да ни държи в страх

Това, че бомбените заплахи към училища са хибридна руска атака цели да ни държи в страх. Пълен цирк се разиграва и това...

Патриотите в СОС: Настояваме за извънредна сесия за сигурността

Причините – кибертероризмът със заплахи за бомбени атентати, нелегалните мигранти и битовата престъпност В столицата на България – София,...

130 години от кончината на Баба Тонка Обретенова

На днешния 27 март отбелязваме 130 години, откакто легендарната българка Баба Тонка Обретенова прекрачва в безсмъртието. Членове и общински съветници от ВМРО...

ВМРО – Две могили почете паметта на войводата Филип Тотю

Членове на ВМРО - Две могили почетоха паметта на войводата Филип Тотю с венец на гроба на легендарния хайдутин и поборник по...

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, казва д-р Калин Поповски

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, а някои и по-късно, каза в интервю за БТА акушер-гинекологът...

Коментари