Начало Европейски парламент Евродепутатът Ангел Джамбазки с предложение в подкрепа на Национален кръг „За...

Евродепутатът Ангел Джамбазки с предложение в подкрепа на Национален кръг „За Македония“

В Националния кръг „За Македония“ присъстват имена на безспорно признати авторитети. Този кръг стои между българския национален интерес и враждебните сили, насочени срещу него. Авторитетът на всеки един от тук присъстващите е смазващ, Вие ни давате в ръцете огромно „оръжие“ срещу антибългарската пропаганда. Чрез Вас ще бъде чута историческата истина.

Това заяви по време на пресконференция евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. Събитието е организирано от Национален кръг „За Македония“, в който влизат всепризнати учени и общественици (виж по-долу).

Може да започнем от Брюксел и от Страсбург с организиране на среща на представители на Кръга с всички политически семейства и европейски представители, за да се противодейства на мотивираните финансово агитатори на македонистката идея, предложи българският евродепутат.

Има колеги, европейски представители, които фигурират в т.нар. мозъчен тръст IFIMES, който работи за скопското правителство. Македонистката пропагандата е изцяло финансово мотивирана, нека не се заблуждаваме, допълни той.

За това и Джамбазки отново се ангажира да съдейства за започване символично от Брюксел и Страсбург на поредица от срещи на именитите представители на националния кръг „За Македония“ с европейската общественост. Той изрази надежда, че тези събития ще бъдат подкрепени от всички български представители в ЕП, както е било до сега по национално значими теми, защото са в защита на българския интерес.

По време на пресконференцията участниците се обявиха, че са „за“ Република Северна Македония да бъде част от Европейския съюз, но след като изпълни условията и в никакъв случай за сметка на българския национален интерес.

Затова и призоваха хората да присъстват днес от 17.30 ч. пред сградата на Министерски съвет на митинг-концерт под надслов „Не предавай Македония“.

Национален кръг „за Македония“ бе обявена с декларация-обръщение, разпространена до медиите на 01.04.2022 г. от 19 учени, интелектуалци, журналисти и общественици – акад. Георги Марков; проф. Пламен Павлов; проф. Ана Кочева; проф. Казимир Попконстантинов; проф. Христо Смоленов; проф. Никола Алтънков; проф. Николай Проданов; проф. Трендафил Митев; доц. Спас Ташев; доц. Александър Гребенаров; Андрей Слабаков; Цочо Билярски; Христо Димитров; Искрен Веселинов; Костадин Филипов; Кристиян Шкварек; Илия Стояновски; Димитър Димитров; Ивайло Шопски; проф. Димитър Иванов; Димитър Томов; д-р Благовест Върбаков.

Говорители на инициативата са проф. Пламен Павлов, проф. Николай Овчаров и проф. Ана Кочева.

Впоследствие подкрепата си дадоха и проф. Николай Овчаров; проф. Михаил Константинов; Харалан Александров; проф. Антоанета Христова; проф. Димитър Аркадиев; Валерия Велева; Петьо Блъсков; Христо Мутафчиев; проф. Петър Стоянович; д-р Милен Врабевски; Светослав Гоцев; д-р Чавдар Ангелов; Екатерина Белчева; Людмил Иванов; Георги Луков; Даниела Горчева; Румен Леонидов и др.; евродепутатите Александър Йорданов, Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки.

Последни Новини

Балабанов: Случаят с прострелян мигрант на границата ни е зле скроена комбинация и цели да компрометира България

Случаят с простреляния мигрант е зле скроена комбинация, която да компрометира България пред различни европейски и световни институции. Интересно ми е как...

Българите от РСМ атакуваха в съда дискриминационните закони срещу тях

Сдружението за македонско-българско приятелство в гр. Скопие внесе жалба в Конституционния съд на РС Македония с искане да бъде обявен за противоконституционен...

С кръгла маса бяха отбелязани 100 години от акцията на ВМРО в Кюстендил

С кръгла маса, посветена на събитията от началото на декември 1922 година, когато Кюстендил е окупиран от четите на ВМРО, водени от...

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Коментари