Начало Европейски парламент Евродепутатът Ангел Джамбазки с предложение в подкрепа на Национален кръг „За...

Евродепутатът Ангел Джамбазки с предложение в подкрепа на Национален кръг „За Македония“

В Националния кръг „За Македония“ присъстват имена на безспорно признати авторитети. Този кръг стои между българския национален интерес и враждебните сили, насочени срещу него. Авторитетът на всеки един от тук присъстващите е смазващ, Вие ни давате в ръцете огромно „оръжие“ срещу антибългарската пропаганда. Чрез Вас ще бъде чута историческата истина.

Това заяви по време на пресконференция евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. Събитието е организирано от Национален кръг „За Македония“, в който влизат всепризнати учени и общественици (виж по-долу).

Може да започнем от Брюксел и от Страсбург с организиране на среща на представители на Кръга с всички политически семейства и европейски представители, за да се противодейства на мотивираните финансово агитатори на македонистката идея, предложи българският евродепутат.

Има колеги, европейски представители, които фигурират в т.нар. мозъчен тръст IFIMES, който работи за скопското правителство. Македонистката пропагандата е изцяло финансово мотивирана, нека не се заблуждаваме, допълни той.

За това и Джамбазки отново се ангажира да съдейства за започване символично от Брюксел и Страсбург на поредица от срещи на именитите представители на националния кръг „За Македония“ с европейската общественост. Той изрази надежда, че тези събития ще бъдат подкрепени от всички български представители в ЕП, както е било до сега по национално значими теми, защото са в защита на българския интерес.

По време на пресконференцията участниците се обявиха, че са „за“ Република Северна Македония да бъде част от Европейския съюз, но след като изпълни условията и в никакъв случай за сметка на българския национален интерес.

Затова и призоваха хората да присъстват днес от 17.30 ч. пред сградата на Министерски съвет на митинг-концерт под надслов „Не предавай Македония“.

Национален кръг „за Македония“ бе обявена с декларация-обръщение, разпространена до медиите на 01.04.2022 г. от 19 учени, интелектуалци, журналисти и общественици – акад. Георги Марков; проф. Пламен Павлов; проф. Ана Кочева; проф. Казимир Попконстантинов; проф. Христо Смоленов; проф. Никола Алтънков; проф. Николай Проданов; проф. Трендафил Митев; доц. Спас Ташев; доц. Александър Гребенаров; Андрей Слабаков; Цочо Билярски; Христо Димитров; Искрен Веселинов; Костадин Филипов; Кристиян Шкварек; Илия Стояновски; Димитър Димитров; Ивайло Шопски; проф. Димитър Иванов; Димитър Томов; д-р Благовест Върбаков.

Говорители на инициативата са проф. Пламен Павлов, проф. Николай Овчаров и проф. Ана Кочева.

Впоследствие подкрепата си дадоха и проф. Николай Овчаров; проф. Михаил Константинов; Харалан Александров; проф. Антоанета Христова; проф. Димитър Аркадиев; Валерия Велева; Петьо Блъсков; Христо Мутафчиев; проф. Петър Стоянович; д-р Милен Врабевски; Светослав Гоцев; д-р Чавдар Ангелов; Екатерина Белчева; Людмил Иванов; Георги Луков; Даниела Горчева; Румен Леонидов и др.; евродепутатите Александър Йорданов, Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Сиди: 170 национални предатели задоволиха болното его на френския президент

Решението на парламента за РСМ е обидно и разочароващо. Денят, в който се случи това национално предателство, истината е, че костите на...

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП...

ВМРО предлага да се издигне паметник на Тодор Александров в Стара Загора

Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Стара Загора внасят предложение за финансиране и изграждане на паметник на видния български...

Десето юбилейно издание на Патриотичните игри във Враца

Патрон на Програмата за патриотично възпитание е Красимир Богданов С много настроение, спортен дух и положителни емоции премина четвъртото...

Искрен Веселинов: Призовавам Президента да започне консултации за промяна на Конституцията

Видя се, че срещите с партиите са ялови и такива ще останат без реална промяна на системата За това...

Александър Сиди: Българският парламент се продаде, предаде, създаде ден на националния позор

Оставихме в ръцете на брюкселските чиновници да решават съдбините на един народ, който е бил разделен позорно преди 100 години! Народ, разделен...

Кмет на ВМРО възстанови традиция в памет на Желю войвода в Маломир

129-ата годишнина от смъртта на Желю войвода беше отбелязана в ямболското село Маломир, където е живял и починал големият български революционер. В...

Коментари