Начало Uncategorized „Една българка“ започва с Димитричка от Варна

„Една българка“ започва с Димитричка от Варна

След рубриката „Млади патриоти“, ВМРО.бг започва нова инициатива. Дамите, членуващи в 120-годишната Организация, ще получат трибуна, благодарение на рубриката „Една българка“.

Те ще могат да споделят своите виждания и предложения в обществено-политически план и да оправят послание към българската жена – майка, съпруга, професионалистка.

Здравей, разкажи ни повече за себе си.

Здравейте! Казвам се Димитричка Калчева и съм родена на 30 март 1985г. Омъжена съм и имам две палави момченца, които са моят живот. Родом съм от Добрич, но вече 10г. живея със семейството си във Варна. Завършила съм средно образование със специалност „Хуманитарни науки”, а сега съм студент по „Социално стопанство и правни науки”.

Защо реши да членуваш във ВМРО?

Хората във ВМРО имат благородни инициативи, патриотични идеи и земляческа култура. Тези им качества, наравно с родовото ми възпитание и желанието за популяризиране българските просвета и бит, са причината, поради която станах член на ВМРО.

Според теб с какви трудности, породени от политическата обстановка, се сблъсква днешната българка? Как могат да бъдат разрешени?

На прага сме на поредните парламентарни избори, след една политическа задявка, която изигра ролята на катализатор за появата на едно все още неукрепнало, но вече достатъчно ясно открояващо се гражданско общество в България.

Хората настояват задочната комуникация между тях и политическите партии да се превърне от рутинен, пустословен и лъжовен монолог за принципи и ценности в ясен, разбираем и искрен диалог за политиците, които ще ги представляват и ще отстояват правата им. Българите искат да се провеждат политики, свързани с решението на народните, най-важните и екзистенциални проблеми.

С такива трудности се сблъсква целият народ, не само днешната българка. Решението на някои от трудностите са ясни и честни отговори на наболелите въпроси, задължително придружени от разбираем план-график за тяхното решаване.

Българските граждани искат да знаят истината, каквато и да е тя, а не да слушат популистки лъжи. Но повечето политици се интересуват само от своето облагодетелстване, ежегодно и системно ограбване на бюджета (някъде около 10 млрд.лв.). Борят се единствено кой повече да открадне!

Представете си само колко от Вашите най-остри настоящи проблеми, свързани с трудното Ви и мизерно съществуване, могат да се решат, ако поне част – 30-40% от тези ежегодно присвоявани 10млрд. лв., бъдат пренасочени към повишаване на доходите, подобряване на здравеопазването, пенсиите, сигурността и т.н. Ще изчезнат празните погледи от очите на хората и надеждата ще се върне в техните души. Защото българинът сега се опитва да оцелее, а не да живее!

Като представител на политическа партия, какви социални политики би предложила?

Четири основни мерки. Подобряване на майчиното и детското здравеопазване. Гарантирани права на пациентите при снабдяване с лекарства. Подобряване на образоването, с фокус върху качеството на обучение и приобщаващите знания. Гарантирани и стабилни доходи за народа.

Как виждаш България след 10 години?

Точно преди 10 години завърших средното си образование. Тогава класната ръководителка ни зададе следния въпрос: Как виждаме себе си и България след 10 години? Моят отговор гласеше: „Госпожо, аз след 10 години се виждам като магистър-фармацевт“, за което все още не е късно.

На останалата част от въпроса отговорих, че България ще бъде преуспяла държава, младите хора няма да заминават за чужбина, за да робуват на така наречените „Велики сили”!

Днес, с този поглед върху живота, който имам, наистина не знам дали ще се оправи нашата България. Аз искам спокоен живот за мен и семейството ми, нормални и гарантирани доходи, сигурна работа, защита и подкрепа от държавата.

Ще стане ли това след 10 години, не знам…

Какво е твоето послание към жените в България?

Дами, отстоявайте правата си! Ние сме едновременно нежната половинка, но и открояваща се силна страна в обществото. Българската жена е била тъпкана, унижавана и поробвана във времето. Тя е оцеляла благодарение на силния си дух, ценностна система и силно изразената си амбиция да постигне всичко.

Ние, жените, го можем, затова винаги вярвайте в себе си и никога не се отказвайте! Бъдете достойни Българки!

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Кристина Димитрова, Искрен Пецов и агент Тенев също влизат в листите ни като гражданска квота

Те са представители на СЕК (Средна европейска класа), които подписаха споразумение за подкрепа с войводите за парламентарните избори. Заедно...

Красимир Каракачанов лично се увери във възможностите на ремонтираните самолети Су-25

Ремонтираните самолети Су-25 са български самолети, защото са платени от българските граждани. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов лично провери...

Каракачанов: България няма да промени позицията си към Скопие след изборите

Няма да има българска партия, която ще предаде българските национални интереси. Или да промени позицията си към Скопие след изборите

Кузман Илиев: Повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина

Ще насоча разговора към повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина Добре е, че партийните формации се отварят за...

Ген. Кирил Радев: Не съм съгласен България да бъде категоризирана като черната овца по корупция в ЕС

Ген. Кирил Радев, бивш директор на НСБОП, е поканен лично от лидера на партията Красимир Каракачанов да се присъедини към гражданската листа...

Ангелов: ВМРО отстоява виждането на 90% от българите да не подкрепим Македония, докато краде българската история

Македония докато краде българската история и революционери няма да я подкрепим Именно ВМРО отстоява виждането на 90% от българите,...

ВМРО: България над всичко! Да развеем трибагреника на Трети март!

Това зоват младежите на ВМРО във видеообръщение към всички сънародници. Да покажем, че тачим свободата си, допълват още те.

Коментари