Начало Циганският въпрос Електромерите в гетата да са нависоко

Електромерите в гетата да са нависоко

Електромерите в циганските махали трябва да са нависоко, иначе просто изчезват. Патриоти бранят вдигнатите нависоко електромери в ромските махали, пише News.bg

Припомняме, в позиция на Съда на ЕС от миналата седмица по жалба срещу ЧЕЗ се казва, че е възможно вдигнатите електромери да представляват дискриминация. Топката е в ръцете на българския съд, който трябва да вземе решение.

Лидерът на ВМРО и заместник-председател на НС Красимир Каракачанов е категоричен в коментар за news.bg, че се налага електромерите да са нависоко, защото на ниско просто изчезвали. Ако не са нависоко, въобще няма да има електромери, убеден е той.

На въпрос, ако се наложи да се смъкнат високите електромери, какво може да се направи за защита от кражба на ток, Каракачанов отговори: „Европейският съд в Люксембург трябва да назначи по един свой служител до всеки електромер, поставен на нормална височина, за да го пази, защото просто няма да има електромери“.

Патриотът Димитър Байрактаров не е чел решението на Съда на ЕС. Не намерил и решение на европейския съд, с което да се забранява събарянето на незаконни ромски къщи. Запознах се с частна кореспонденция между някакъв секретар и адвокат, което най-малко е странно, подчерта той.

По мнението на Байрактаров не е тайна, че в циганските гета се случват масови кражби. Да не говорим по какъв начин незаконни постройки се сдобиват с партиди и практически се захранват с електроенергия при положение, че са незаконни, изтъкна депутатът.

Той е скептичен, че ромите се жалват пред съда на ЕС. Патриотът е скептичен, че те могат да напишат подобна жалба и до кого да я адресират. Той смята, че ромите се представляват от НПО-та, които на техен гръб усвояват средства уж, за да защитават правата им.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Коментари