Начало Блог Ернестина Шинова: Приоритетите ми са образование, наука и култура - това ни...

Ернестина Шинова: Приоритетите ми са образование, наука и култура – това ни прави българи

Не обичам да бъда наричана раждащ родител, затова съм при ВМРО

Моите приоритети са образование, наука и култура, защото това дава нашата идентичност. Това ни прави българи. Това ни прави различни от всички останали. Аз съм определено за Европа на различните отечества – заедно, но различни. Това каза в „Денят ON AIR“ актрисата Ернестина Шинова, кандидат-депутат на ВМРО от гражданската квота в листите във Варна и Шумен.

Тя обясни и защо е приела поканата да се присъедини точно към тази партия.

Може би съм по-консервативен човек. Може би просто не обичам да бъда наричана „раждащ родител“, защото аз съм майка. И тук на нашите географски ширини тази дума има значение, тази дума е свята, разкри мотивацията си Шинова.

Може би не обичам да се горят български знамена, не мога да преглътна, така че братята македонци, моите уважения, може да се самоопределят, така, както намерят за добре, но трябва да бъдат признати някои неоспорими исторически факти, добави тя още за онова, което я сближава с войводите.

Актрисата коментира и нагласата си спрямо джендър идеологията и Истанбулската конвенция.

Такива са времената, това е мода, но стана прекалено, е нейното отношение. Шинова подчерта, че няма нищо против хората с различна сексуална ориентация, но с това не бива да бъде парадирано. Те са хора като нас, а искат специален статут и привилегии – това ме притеснява, призна кандидат-депутатката от гражданската квота на ВМРО.

В същото време Шинова разкри, че колегите ѝ актьори с различна сексуална нагласа трудно може да бъдат видени на паради, обути в розови чорапогащници и на токчета. Те не демонстрират това, никой не им забранява, но любовта няма нужда от демонстрации, тя е нещо дълбоко интимно и лично, убедена е Ернестина Шинова.

Културата е една голяма нива, в която, като се забие лопатата, има много за копаене. Трябва да се копае много здраво, коментира актрисата. По думите ѝ особено в образованието проблемите са огромни и те изпъкват при срещите ѝ с избирателите.

Има много деца, които отиват в първи клас и не знаят български език. Дори и те да са будни и да имат желание да се развиват, няма начин да успеят без да имат достъп до българския език, смята Ернестина Шинова. Затова е много добра идеята на ВМРО детските градини да бъдат безплатни за всички деца. Тя категорично се обяви за нуждата от един учебник по един предмет и изказа възмущението си от качеството на учебното съдържание. Шинова беше категорична, че в учебниците е пълно с информация, несъобразена с възрастта на учениците, откъдето идва и функционалната неграмотност.

Съпругата на евродепутата Андрей Слабаков уточни, че сама е настояла да бъде на последните места в двете листи във Варна и Шумен, за да види дали наистина ще получи преференциална подкрепа от хората.

Ако на мен ми се случи да прекрача прага на НС, с мен ще го прекрачат всички тези, които ме изберат и ми гласуват доверие. Силата на човек, който е тръгнал да прави нещо, са хората, които стоят зад него, убедена е Шинова.

Тя потвърди, че ако стане депутат, ще дарява всяка заплата и това не е популизъм. Аз самата намирам, че има нещо смущаващо мъжът ми да е евродепутат, а аз да съм депутат, обясни тя решението си да се откаже от депутатската заплата. Искам да обясня на хората, че не всичко е за пари, коментира Ернестина Шинова.

Знаех, че ще се изправя срещу хейт, призна Ернестина Шинова, и цитира едно от най-често срещаните злословия по неин адрес. Мъжът ѝ е евродепутат, тя къде е тръгнала.

Репутацията е това, което хората мислят за теб, съвестта е това, което ти мислиш за себе си. Със съвестта си аз съм окей и това ми е важно, категорична е кандидат-депутатката от гражданската листа на ВМРО.

Целия разговор вижте тук >>>

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари