Начало Блог Ернестина Шинова: Хората не съзнават, че имат повече власт и свобода

Ернестина Шинова: Хората не съзнават, че имат повече власт и свобода

Хората не осъзнават докрай, че имат повече власт и повече свобода. Могат да гласуват преференциално, могат да потърсят своите хора. Това заяви пред News.bg актрисата и кандидат-депутат от листите на ВМРО в Шумен и Варна Ернестина Шинова за предстоящите парламентарни избори в на 4 април, неделя.

Аз лично смятам, че хората, когато застанат пред избора си в неделя, не съзнават, че имат повече свобода и власт от това, което си мислят. Те имат право на преференциален вот и ако искат в Народното събрание да влязат честни и почтени хора, е добре да го използват, настоя Ернестина Шинова.

Тя обясни, че е избрала предложението на ВМРО да стане кандидат-депутат, защото не иска да бъде наричана раждащ родител, а преди всичко Ернестина Шинова – майка. На нашите географски ширини, тази дума все още има значение, тази дума в България е свята, посочи актрисата.

Още един мотив да се включи в листите на ВМРО:

Може би, защото не искам никъде, никога по света да бъдат изгаряни български знамена, защото смятам, че македонците могат да се самоопределят както намерят за добре, но при всички случаи се налага да признаят няколко неоспорими исторически факта и да спрат завинаги с езика на омразата, настоя Шинова.

А на въпрос как вижда ролята и мястото на жената в политиката, Шинова заяви, че жената е призвана да бъде практична, организирана, далновидна, нежна и грижовна. И в този смисъл смятам, че е изключително полезно моето участие в политиката.

Ернестина Шинова се чувства готова за това, което хората и Господ ѝ подскажат, че може да направи като резултат от гласуването в неделя. Винаги, когато се заемам с нещо, се питам само за едно – дали мога да бъда полезна. В случая смятам, че има неща, с които мога да допринеса, мога да бъдат полезна и ако хората ми покажат, че това е пътят ми, ще го извървя с ангажимент и с абсолютна увереност – бих подкрепила, защитила и бих се преборила за техните интереси, изтъкна тя.

Ернестина Шинова е на мнение, че има много работа и проблеми за разрешаване в сферата на образованието. Тя открои като огромен проблем това, че деца от различни етноси се появяват в първи клас и започват училище, дори без да знаят и дума български. Тя смята още, че трябва да се упражни контрол върху безкрайното количество различни учебници по един и същи предмет, защото това затруднява безкрайно много децата, когато решат да кандидатстват за 7 клас в друго училище.

Проблемите в сектор „Култура“ също са много, а като начало смята, че трябва да бъдат отделяни най-малко 1% от БВП за култура. В Европа се отделят 2% и мисля, че за България наистина е скромно и трябва това нещо да бъде оценено от управляващите. Ние искаме само 1%, категорична бе Ернестина Шинова.

Шинова допълни, че трябва да се въведат и европейските регулации по отношение на интелектуалната собственост в България, защото това би позволило на хората да се прехранват от труда си, дори в условията на пандемия и дори, когато нямат възможност за изява.

Актрисата все пак отчете, че държавата намерила някакви начини, макар и за съжаление недостатъчни, да подпомогне този сектор, който е един от пострадалите, по думите ѝ, всъщност най-пострадалият сектор от пандемията. Ернестина Шинова не е доволна от държавната помощта, особено от тази за свободните артисти – тези, които не са в държавни структури като театри и т.н.

Не съм доволна дори в европейски мащаб, не говоря за българския. И там трябва много да се работи, много да се помага, направени са някакви неща, търсят се някакви платформи, с които да могат да се реализират проекти, с които евентуално хората да се подкрепят и препитават в тези сложни условия, но това не е достатъчно, никак не е достатъчно, обясни Ернестина Шинова.

По думите ѝ все повече хората не желаят подаяния, а искат работа, само и единствено работа, право на труд и на изява.

България над всичко!
България над всичко!

Последни Новини

Столичният общински съвет трябва да провери спешно гробищните паркове в София

Хаосът и разрухата там са обида към столичани Общинските съветници на ВМРО в Столичния общински съвет отново подготвят предложение...

Карлос Контрера: Сумата в подкрепа на обществения транспорт от 73 млн. лв. е крайно недостатъчна

Очакваме публикуването на постановлението на МС относно компенсациите за обществения транспорт, за да приведем общинската наредба за превозните документи в съответствие с...

Каракачанов: Аз съм боец и не се притеснявам да участвам в листите за изборите, ако е необходимо

Водят се разговори как ВМРО да участва на предсрочните избори – дали самостоятелно или в коалиция, каза в интервю за bTV Radio...

Ангел Джамбазки: Антибългарската омраза в РСМ избухна след предателството на коалиция „Макрон“

Цялата конструкция на антибългарския просръбски македонизъм е измислена от Москва. Това е исторически факт. Може да се провери. Тази югоносталгична, прокремълска, проболшевишка, просръбска...

Каракачанов: Провокациите от Скопие започнаха след падането на ветото

Провокациите към България от Република Северна Македония (РСМ) станаха след отпадането на ветото. Това коментира в студиото на „Добро утро, Европа“ по...

Джамбазки: Не мислех да ходя в РС Македония, но как да откажа такава покана

По думите на евродепутата в Скопие се развихря антибългарска кампания и се преследват българи заради тяхното самоопределение Българите в...

Красимир Каракачанов: България е виновна, защото няма последователна политика по темата „Македония“

Когато бях вицепремиер, нямаше бити българи и запалени клубове Според новините неофициално в един списък на Република Северна Македония...

Коментари