Начало Блог Каракачанов: България винаги е помагала на Македония, получихме задкулисни игри

Каракачанов: България винаги е помагала на Македония, получихме задкулисни игри

Тези задкулисни игри получи България, а тя е държавата, която винаги е помагала на Македония – първи ги признахме, помагали сме финансово, помагали сме и военно, и по време на югоембаргото.

Очаквахме колегиално отношение. Получихме задкулисни игри. Това заяви в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Не“-то от България на РС Македония не е окончателн. Не е вето и ние продължаваме да бъдем отворени за диалог, поясни Каракачанов и посочи:

В РС Македония имат една опростенчеста представа за ЕС все едно съюзът е като СССР, в която държавите и нациите се карат, но после отиват при вожда и той разрешава конфликта им.

България винаги е помагала на Македония. Очаквахме нормално и колегиално отношение, а получихме едни задкулисни игри по прикрити или директни претенции за т. нар. македонско малцинство. Подобни абсурди могат да съществуват само в някои коминтерновски мозъци, посочи още лидерът на ВМРО.

Сядаш с колегите в Скопие и те започват да се пънат като магаре на мост. Вие утре може да решите, че сте марсианска нация и цар Самуил е слязъл от Марс. Хората в Македония могат да се наричат както искат, но това не може да е на базата на открадната българска история. Както и на база на омраза спрямо българите, категоричен бе той.

Подобни абсурди могат да съществуват само в някои коминтерновски мозъци, а за съжаление политическият елит в Македония е продукция точно на тази коминтерновски-югославска идеология на антибългаризма, коментира Каракачанов.

По думите му България настоява Скопие да изпълнява подписания Договор за добросъседство.

Каракачанов защити позицията на ВМРО, тъй като в 125-годишната си история партията защитава българщината.

Идеята да клекнем и да отстъпим от позициите си не е нова. Важно е ние да си гарантираме две неща – да прекратим практиката на езика на омразата и фалшификацията на историята. Призовавам македонците да изгледат филма „Трето полувреме“, каза министърът на отбраната.

В края на този мандат постигнахме немалко. Вдигнахме доверието към армията, повдигнахме самочувствието на военнослужещите, общото увеличение на възнагражденията е около 48%, отчете военният министър.

Ще се боря до край армията да бъде уважавана в обществото и да получи това, което и се полага на всеки един защитник на страната. Трябва да се помисли как разходите, които могат да се отложат, да бъдат в полза на обществото, каза още Каракачанов.

Той не приема критиката на бившия омбудсман Мая Манолова спрямо отделянето на средства в армията.

Този грозен популизъм аз не го споделям. Ако госпожата е толкова компетентна по темата, да дойде срещу мен и да си поговори по темата, ако не да пита мъжа си, отсече Каракачанов. Като препрати Манолова към съпруга ѝ, който е бивш военен министър, депутат и дългогодишен член на ресорната парламентарна комисия.

Той не очаква промяна в отношения на България със Съединените щати след идването на администрацията на избрания за президент Джо Байдън.

Целия разговор гледайте във видеото>>>

Последни Новини

ВМРО към СЕМ: Направете мониторинг на БТВ. Цензурират „неудобни“ кандидати

Влизането на Антон Хекимян в надпреварата за София само потвърди, че там е имало политическа обвързаност ВМРО - Българско...

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Коментари