Начало Блог Каракачанов: България винаги е помагала на Македония, получихме задкулисни игри

Каракачанов: България винаги е помагала на Македония, получихме задкулисни игри

Тези задкулисни игри получи България, а тя е държавата, която винаги е помагала на Македония – първи ги признахме, помагали сме финансово, помагали сме и военно, и по време на югоембаргото.

Очаквахме колегиално отношение. Получихме задкулисни игри. Това заяви в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Не“-то от България на РС Македония не е окончателн. Не е вето и ние продължаваме да бъдем отворени за диалог, поясни Каракачанов и посочи:

В РС Македония имат една опростенчеста представа за ЕС все едно съюзът е като СССР, в която държавите и нациите се карат, но после отиват при вожда и той разрешава конфликта им.

България винаги е помагала на Македония. Очаквахме нормално и колегиално отношение, а получихме едни задкулисни игри по прикрити или директни претенции за т. нар. македонско малцинство. Подобни абсурди могат да съществуват само в някои коминтерновски мозъци, посочи още лидерът на ВМРО.

Сядаш с колегите в Скопие и те започват да се пънат като магаре на мост. Вие утре може да решите, че сте марсианска нация и цар Самуил е слязъл от Марс. Хората в Македония могат да се наричат както искат, но това не може да е на базата на открадната българска история. Както и на база на омраза спрямо българите, категоричен бе той.

Подобни абсурди могат да съществуват само в някои коминтерновски мозъци, а за съжаление политическият елит в Македония е продукция точно на тази коминтерновски-югославска идеология на антибългаризма, коментира Каракачанов.

По думите му България настоява Скопие да изпълнява подписания Договор за добросъседство.

Каракачанов защити позицията на ВМРО, тъй като в 125-годишната си история партията защитава българщината.

Идеята да клекнем и да отстъпим от позициите си не е нова. Важно е ние да си гарантираме две неща – да прекратим практиката на езика на омразата и фалшификацията на историята. Призовавам македонците да изгледат филма „Трето полувреме“, каза министърът на отбраната.

В края на този мандат постигнахме немалко. Вдигнахме доверието към армията, повдигнахме самочувствието на военнослужещите, общото увеличение на възнагражденията е около 48%, отчете военният министър.

Ще се боря до край армията да бъде уважавана в обществото и да получи това, което и се полага на всеки един защитник на страната. Трябва да се помисли как разходите, които могат да се отложат, да бъдат в полза на обществото, каза още Каракачанов.

Той не приема критиката на бившия омбудсман Мая Манолова спрямо отделянето на средства в армията.

Този грозен популизъм аз не го споделям. Ако госпожата е толкова компетентна по темата, да дойде срещу мен и да си поговори по темата, ако не да пита мъжа си, отсече Каракачанов. Като препрати Манолова към съпруга ѝ, който е бивш военен министър, депутат и дългогодишен член на ресорната парламентарна комисия.

Той не очаква промяна в отношения на България със Съединените щати след идването на администрацията на избрания за президент Джо Байдън.

Целия разговор гледайте във видеото>>>

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Европейският подход по темата с членството на България в Шенген е политическа шизофрения

От една страна Европа иска да се пази границата, от друга страна се продължава с политиката на обвиняване на държавите, които имат...

Каракачанов: Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов са главните виновници за случая на македонската граница

Все още има български политици, които са под робството на собствените си страхове и комплекси за малоценност. Още са под робството да...

Групата на Европейските консерватори и реформисти ще проведе изнесено заседание в София

По време на събитието ще бъдат дискутирани актуални теми за Европа и региона Групата на Европейските консерватори и реформисти...

Джамбазки: Спирането на българи на границата с РСМ е позор и провал за политическата ни класа

Евродепутатът подчерта, че е сезирал колегите си от ЕП за действията на Скопие Недопускането на българи в РСМ е...

ВМРО отбеляза 151 години от рождението на Гоце Делчев (ОБЗОР)

Структурите на ВМРО отбелязаха 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев. Ето къде и как: Благоевград

Искрен Веселинов: В Македония се зароди истерия, която целеше провокация

Жертва сме на медии в нашата съседка, които налагат антибългарска пропаганда, смята съпредседателят на ВМРО Ескалация на напрежението има....

Съветниците от ВМРО – Русе искат границите между България и Румъния да бъдат отворени за свободно движение на хора и стоки

Общинските съветници от групата на „Патриотите – ВМРО“ внесоха писмено предложение до ОбС - Русе за приемане на декларация в подкрепа Република...

Коментари