Начало Блог Заради битката срещу гробищната мафия заведоха дело срещу Димитър Антов

Заради битката срещу гробищната мафия заведоха дело срещу Димитър Антов

Тема с продължение: „Пълзящата приватизация” на гробищните паркове и бароните с ланци, пред които клекна Столичната община. В „Честно казано“ по ТВ Евроком показват за пръв път документи от осквернения конкурс за избор на директор в общинската фирма. Гостува общинският съветник от ВМРО Димитър Антов – все още невредим критик на тарторите в „гробищната мафия“.

Димитър Хаджикоцев – заместник-директор на общинско предприятие „Гробищни паркове“, е завел дело за клевета срещу общинския съветник от ВМРО Димитър Антов. Антов от години се бори срещу непрозрачните опити за приватизиране на някои от дейностите в „Гробищни паркове“. Тогава съветникът е поставил въпроси пред ръководството на общинското предприятие и заместник-кмета по културата – тогава Тодор Чобанов, в чийто ресор са „Гробищни паркове“. Самият Антов е заместник-председател на комисията по култура и образование в Столичния общински съвет и в това си качество има абсолютното право да следи какво се случва в общинското предприятие „Гробищни паркове“. Не му е отговорено на въпросите за нередностите в общинското предприятие. Питал е дали има договори, от „Гробищни паркове“ са му казали, че няма. Затова според Антов става дума за корупция. Именно и заради тези думи за корупция Хаджикоцев е завел дело срещу Антов.

Общинският съветник от ВМРО е категоричен:

Аз съм длъжен да задавам тези въпроси и ще продължа да ги задавам. Продължавам да твърдя, че това, за което съм говорил, наистина се случва. Единствената промяна е, че аз съм вече подсъдим.

Съветникът Антов е убеден, че след като се промени управлението на София всички нередности в „Гробищни паркове“ са щели да се отразят. Според Антов зам.-кметът Тодор Чобанов е напуснал именно заради гробищните паркове. По думите му – избягал е от бойното поле. Случаят с Банята е бил само благовиден предлог.

Относно конкурса за директор на гробищни паркове Антов обясни, че е бил „измислен“ и припомни ситуацията:

Трябваше да има комисия, която да избере измежду 6 кандидати, а в комисията имаше 4 съветника – лица, предложени от г-н Чобанов. От всички тези четирима съветника никой не е предпочел сега избрания директор Яна Паскалева, дори тя е била на шесто място в тяхната класация. И как в крайна сметка тя става директор, успявайки да бие с 30 точки класиралия се втори кандидат?

Вижте целия разговор във видеото >>>

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

Коментари