Начало Новини Заселват тайно афганистанци в Пернишко

Заселват тайно афганистанци в Пернишко

Държавата за пореден път най-нагло и безочливо излъга българските граждани. Държавната агенция за бежанците зад гърба на обществеността насели 260 нелегални имигранти на територията на област Перник, в община Ковачевци.

Това се случи вчера – без да бъде предварително уведомен кмета, без знанието на ДМВР-Перник, въпреки че в петък Областната дирекция излезе с информация, че не се подготвя настаняване на нелегални имигранти на територията на областта.

На 27 септември заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки изпрати писмо до министъра на вътрешните работи и до председателя на Държавната агенция за бежанците с въпрос подготвя ли се разселване на нелегални имигранти на територията на областите Перник, Видин, Враца и Монтана.

ВМРО разполага с информация, че държавната власт прикрито организира заселването на нелегални имигранти в общини в тези области. Според анализатори идеята е да се намали концентрацията на бежанци по южната ни граница и те да се прехвърлят в малките, отдалечени общини, които са извън ежедневния обществен и медиен обзор.

Идеята била така да се намали общественото напрежение и концентрацията на нелегални имигранти по границата и в Столична община. На 3 октомври до ВМРО бе изпратено официално писмо от Държавната агенция за бежанците (вижте тук), че няма програма и не се предвижда настаняване на бежанци на територията на областите Видин, Враца, Монтана и Перник. На 21 октомври вече става ясно, че държавната агенция излъга. Все още Министерството на вътрешните работи не е благоволило да отговори на същия въпрос.

У нас остава убеждението, че държавата действа с двоен аршин – на гражданите казва едно, а междувременно прави точно обратното. Тези действия показват, че в централната администрация цари поголовен хаос и паника по въпроса с нелегалните имигранти. Администрацията не е готова да предприеме дори елементарни стъпки по решаване на елементарни въпроси. Вместо това предпочита да лъже собствения си народ.

По отношение на община Ковачевци стана ясно, че на 260 нелегални имигранти има зачислени цели двама коменданти. Открито поставяме въпроса кой ще охранява нелегалните имигранти, кой ще следи за обществения ред и сигурност, кой ще ги контролира дали няма да гастролират по околните села и общини. В допълнение – кметът на общината разбира за случващото се едва когато започват да пристигат автобусите. Установяват, че бежанци всъщност са по-малко от 1/3, а повече от половината са от Афганистан.

Да се готвят следващите общини в областите Видин, Враца, Монтана и Перник. Очевидно те ще трябва да приютят хилядите нелегални имигранти от Азия и Африка, които правителството продължава да нарича бежанци. А те ще продължат да прииждат, докато на народните представители и Министерски съвет не затворят цялата ни граница с Р Турция.

Последни Новини

Каракачанов: Със своите действия ПП правят държавата заложник на външни интереси

Опасност за националната сигурност има не заради записа, който е изтекъл, а заради тези хора от ПП, които искат да управляват България....

ВМРО в СОС към Фандъкова: Има бум на кърлежи в София заради неокосената трева

Вземете спешни мерки за разрешаването на този сериозен проблем и кажете кой е отговорен! За това апелират в писмо...

Прокуратурата образува проверка по сигнала ни за престъпление против републиката срещу ПП

Скандалът беше изнесен чрез видеозапис на пресконференция от депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев в петък Припомняме...

В Брюксел беше представен документален филм, разобличаващ македонска кинолъжа

По покана на Ангел Джамбазки в сградата на Европейския парламент в Брюксел беше излъчен документалният филм „Последно полувреме“. Българският представител в Европейския...

ВМРО внесе сигнал до Главния прокурор за престъпление против републиката след пресконференцията на Радостин Василев

За пореден път се потвърждава, че хора от „Промяната“ работят срещу националния интерес и грубо нарушават българските закони Днешната...

По доклад на ВМРО СОС одобри конкретни срокове за възстановяването на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове

източник: БГНЕС Столичният общински съвет взе решение, регламентиращо процедурата и сроковете за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести...

Контрера, ВМРО към ГЕРБ и ДБ в СОС: В болест и здраве, в радост и мъка, докато следващата коалиция Ви раздели…

А новото сватбарско мнозинство ще се погрижи ли за проблемите на София? Ние напълно разбираме колко е трудно до...

Коментари