Начало Блог За битовата престъпност, сигурността и демографската криза трябва да има политически консенсус

За битовата престъпност, сигурността и демографската криза трябва да има политически консенсус

Проблемът с бежанския наплив към страната ни не е решен и това е основното предизвикателство. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и съпредседател на „Патриотичния фронт“.

Според него са необходими ясни и категорични мерки относно нелегалните мигранти. Красимир Каракачанов допълни, че видеонаблюдение по границата в момента почти липсва, като трябва да има и засилено присъствие на жива сила.

Нелегалните имигранти, проникнали на територията на България, трябва да бъдат настанявани в общежития и лагери от затворен тип, а не да бъдат разселвани във вътрешността и да ходят свободно из цялата страна, както се случва в момента. Трябва да има лагери в близост до границата от закрит тип, каза още Каракачанов.

Той допълни, че бежанският проблем, демографската криза, битовата престъпност и сигурността трябва да бъдат национални приоритети, които да обединят политиците.

По темата с доходите на българските граждани продължаваме да настояваме минималната пенсия в България да бъде увеличена на 300 лева и процентно да бъдат увеличени останалите пенсии. Второто е битовата престъпност. Няма леви или десни мерки. Или има политика за решаване на проблема с битовата престъпност, или няма. Трябва да има консенсус и по темата за корупцията, заяви Каракачанов.

По думите му има цели региони, в които циганското население става все повече. Това население не иска да се образова и да работи. Битовата циганска престъпност в някои региони е почти неконтролируема. Тази битова престъпност трябва да бъде обуздана. Другият въпрос е безконтролната циганска раждаемост. България трябва да въведе модел за стимулиране на грамотната раждаемост. Детските помощи за повече от две деца да зависят от това дали родителите имат средно образование.

По отношение на външната политика също трябва да има консенсус, каза още Каракачанов.

Според него задължително трябва да има обща позиция и относно нелегалната имиграция, както и за демографската криза.

Аз не виждам защо и ГЕРБ, и БСП продължават с такова настървение да се мразят и да се плюят, коментира лидерът на ВМРО.

Красимир Каракачанов каза още, че след изборите на 26 март новото правителството трябва да реши тези важни проблеми. Той коментира също, че тези, които влязат в парламента, трябва да имат волята да седнат на една маса в името на интересите на българския народ.

България трябва да има по-активна външна политика на Балканите. Всеки опит за преначертаване на границите на Балканите носи опасност от нови конфликти и напрежение, каза още Каракачанов.

В Македония между християнското славянско население, което е от български произход, и албанското население съществуват постоянни конфликти. Албанците в Македония претендират държавата да стане двуезична и албанският език, който се говори от около 25% от населението, да стане втори официален език. Това на практика означава Македония да бъде разделена и това допълнително ще усили напрежението и несигурността на Балканите. За съжаление България няма външна политика на Балканите, тя има една политика, която е „политика на снишаване“. В Македония живеят етнически българи и страната ни няма как да е безразлична към съдбата на съседката ни, която ние първи признахме като суверенна и независима държава. България трябва да води политика да защитава интересите и правата и на българските граждани в Македония, да защитава интересите на етническите българи, които живеят в Македония, коментира Красимир Каракачанов.

Той каза още, че несигурността на Балканите продължава повече от 20 години и няма да спре и следващите години, тъй като има нерешени териториални и етнически въпроси.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Разсъжденията на Петков за фашизма са от областта на хумора, сатирата и забавата

Ако правителството предаде българския интерес, ще го свалим, категоричен е той Това посещение в РСМ и срещите му...

В Македония няма „македонци“ с българско самосъзнание. Българите са държавотворен народ за РСМ!

Подминаването на костите на Гоце Делчев от премиера не е протоколен гаф – историческо предателство е! Това са част...

Гергана Симеонова е Мис македонско девойче за 2021 г.

Плевенчанката Гергана Симеонова е носител на титлата Мис македонско девойче за 2021 г. Това стана ясно след приключването на...

ВМРО иска засилване на контрола за по-чист въздух в Бургас

За детайлно замерване на качеството на атмосферния въздух в централната градска част (ЦГЧ) настояват общинските съветници от ВМРО д-р Георги Дракалиев и Николай...

Делегацията на ВМРО в ЕП иска среща с посланика на САЩ Херо Мустафа

Поводът е поредица от провокации от страна на висши американски служители за признаване на „македонско малцинство“ в България Ние...

Сиди: Натискът от САЩ да вкараме Македония в ЕС е безумен

Откъде накъде някаква депутатка ще заплашва България със санкции Визитата на премиера Кирил Петков в Скопие е абсолютно излишна,...

Мария Цветкова: 144 години след Освобождението на Ямбол да помним героите си и Бояджишкото клане

Мария Цветкова от ВМРО, която беше народен представител от Ямбол в 44-ото НС, поздравява своите съграждани по повод 144-тата годишнина от Освобождението...

Коментари