Начало Народно събрание За Патриотите въпросът за превъоръжаването е въпрос на национална сигурност и на...

За Патриотите въпросът за превъоръжаването е въпрос на национална сигурност и на национална чест

Не е играчка самолетът, бронираната машина, фрегатата, това е гаранция, че всички тези социални права, които държавата осигурява, може да ги защити на територията на страната ни. Обединени патриоти категорично подкрепят боеспособността на армията и се надяват в Народното събрание да има консенсус, не защото го иска НАТО или друга сила, а заради отговорността пред сънародниците ни.

Това обяви от името на парламентарната група Искрен Веселинов. Реакцията дойде в отговор на изказването на лидера на „Воля“ Веселин Марешки срещу проектите на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, одобрени от правителството, за закупуване на основна бойна техника и нападките му в тази връзка към по-малкия коалиционен партньор в управлението.

От парламентарната група на Обединени патриоти поискаха и санкция за Марешки, защото от трибуната на Народното събрание си е позволил обидни квалификации срещу военния министър.

Веселинов отбеляза, че политиците са започнали да сменят убежденията и предизборните си програми.

Следим творческите превъплъщения на Марешки, който през последните месеци прави остри пируети в политическото пространство, изведнъж, както е бил натовец става антинатовец, както е бил за модернизация, се оказва против, както е бил за бизнеса, се оказва защитник на пенсионерите, отбеляза заместник-председателят на ВМРО.

И подчерта, че за Патриотите въпросът за превъоръжаването е въпрос на национална сигурност и на национална чест.

България ще я има, докато я има Българската армия, категоричен е Искрен Веселинов. Насреща обаче има опити за дребнави заяждания като в същото време се пренебрегват или умишлено не се забелязват усилията на сегашното правителство и на вицепремиера Красимир Каракачанов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

21 октомври (сряда), 12.30 ч., Пловдив – пресконференция на ВМРО

На 21.10.2020 г. (сряда) от 12:30 ч. в клуба на ВМРО - Пловдив, намиращ се на бул. „Марица“ № 51 (под моста...

Откриха паметник на българщината

С официална церемония бе открит паметник на българщината в местността „Чековището“ в курортното селище Свети Константин край Пещера. Той е в памет на...

Избраха общински комитет на ВМРО в Септември

На 18 октомври в град Септември бе проведена общинска конференция на структурите на Организацията в общината. Представителите на местните организации от Септември,...

Така се прави! Младежите от ВМРО с личен пример – чистиха около р. Марица

Младите членове на студентската организация ВМРО в град Пловдив проведоха зелена акция. Те дадоха личен пример как може да си полезен за...

23 октомври (петък), 16.00 ч., с. Струпец – паметна плоча на Гено Димитров

На 23 октомври 2020 г. (петък) от 16.00 ч. в с. Струпец, общ. Роман ще бъде открита паметна плоча на Гено Димитров...

Д-р Петрова поздрави дамите от „Зонта клуб – София“

От организацията отбелязват 25 години от основаването си Днес съвременната жена има много превъплъщения – на майка, съпруга, любима,...

Коментари