Home Новини За случая в Габрово: Местните власти бездействат, силите на реда си свършиха...

За случая в Габрово: Местните власти бездействат, силите на реда си свършиха работата

Полицията си е свършила работа в Габрово, но местната власт и не само тук – не съвсем. Това е оценката на вицепремиера Красимир Каракачанов, който проведе извънредна среща в Министерския съвет със силовите структури и министъра на вътрешните работи Младен Маринов след вчерашната ескалация на напрежението в града.

Според Каракачанов именно кметовете са тези, които трябва първи да вземат мерки, за да не се стига до ескалация на конфликти като този в Габрово.

Вицепремиерът посочи, че от местната власт се очаква първа да сигнализира за незаконно нанесли се лица или такива строящи незаконни постройки. Каракачанов уточни, че в Габровско имало цигански контингент от Сливен, който бил привличан заради дърводобива и така незаконно хора се настанявали в региона.

Към момента напрежението в Габрово е овладяно. Стана ясно още, че част от близките на участвалите в конфликта вече са напуснали града и това е успокоило ситуацията. Вицепремиерът бе категоричен, че няма данни за политическо вмешателство при организиране на това недоволство.

Без ясна програма за решаване на циганския въпрос няма как да се решат и тези проблеми, защото 20 години те бяха замитани, за да не се разсърди някой в Брюксел, коментира Каракачанов и допълни, че трябва да се започне с образованието. Неграмотни няма как да спазват обществения ред и закона, категоричен беше той.

По скандалния случай народният представител от ВМРО, избран от област Габрово, Борис Вангелов осъди жестокия побой и призова разследващите, прокуратурата и съдът този път да постъпят мъжки и да бъдат безпощадни, прилагайки цялата сила на закона.

След ескалирането на напрежението в Габрово евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки емоционално коментира във „Фейсбук“ ситуацията. Аз съм Габрово. Буквално. Габрово е един от избирателните ми райони. А в Габрово три примитивни животни, обитатели на циганската махала, почти убиха от бой служител в магазин. Без повод. Ей така, за забавление. Животните трябва да бъдат строго осъдени, пише той.

Българският евродепутат е категоричен, че циганската махала в Габрово трябва да бъде разрушена. Ангел Джамбазки призова кмета и общинската власт да влезнат във функциите си и да се направи проверка за всички незаконни постройки.

В петък евродепутатът Ангел Джамбазки, заедно с народния представител от ВМРО от района Борис Вангелов ще посетят Габрово и ще инициират разговори с местната власт по случая.

Припомняме, че заради нападението над магазинера в Габрово с прокурорско постановление са задържани трима мъже на възраст между 20 и 30 години. На задържаните е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Според магистратите има опасност мъжете, които са от троянското село Калейца, от габровското село Парчовци и от Габрово, да се укрият или да извършат друго престъпление, тъй като и тримата са осъждани. Ще бъде направено искане пред съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

100 г. от убийството на Стоян Мълчанков ще бъде отбелязано в Гоце Делчев

Утре, 19 септември 2020 г. (събота), от 11.00 ч. на лобното място на Стоян Мълчанков (местността Купена, Буково, до главния път за...

Юлиан Ангелов: Щеше да има много по-малко невалидни бюлетини, ако бе прието да няма номер пред партиите

Коментар на депутата от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти” Юлиан Ангелов в ефира на НОВА. Промените в Изборния...

Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина Ще има и машини, и бюлетини. Така просто...

Александър Сиди: „Зелената сделка“ ще обрече на смърт стотици хиляди хора от малките населени места

Европейският парламент вчера направи предложение чрез председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за промени в „Зелената сделка“, касаещи нивата на...

Каракачанов към ЕП: Правите опити да наложите коминтерновски тези за „македонско малцинство“. Няма да го позволя!

В същото време оказвате системен натиск срещу България като национална държава и срещу християнството у нас като хилядолетна ценностна система

Красимир Богданов, „В мрежата“ – 17.09.2020

Красимир Богданов, депутат от ВМРО, коментира окончателно приетите от парламента поправки в Изборния кодекс. Ще гарантират ли те честни избори? Може ли...

Джамбазки: Речта на Фон дер Лайен за състоянието на ЕС е разочароваща

В дневния ред на тазседмичната пленарна сесия на Европейския парламент освен дългоочакваната реч на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен...

Коментари