Начало Блог Иво Пазарджиев: ВМРО е против продажба на БДЖ, залагаме на възраждането на...

Иво Пазарджиев: ВМРО е против продажба на БДЖ, залагаме на възраждането на ЖП транспорта

Ще инициирам депутатско лоби за магистрала Черно море

ВМРО залага на възраждането на ЖП транспорта и е категорично против продажбата на БДЖ, заяви третият в листата на партията във Варна – Иво Пазарджиев в „Пресечна точка“ по NOVA. Той участва в предизборна дискусия, посветена на темите вътрешни работи, правосъдие, транспорт и инфраструктура. 

ВМРО ще работи за ускорено изграждане на инфраструктурата, защото България изостава изключително много, в сравнение с европейските държави. Към момента, благодарение на активната ни политика, се изгражда скоростен път между Видин и Ботевград, който е в процес на изпълнение и в голяма част от отсечката той има характер на магистрала, продължи кандидатът на войводите.

Благодарение на активната политика на председателя на комисията по регионално развитие в 44-ото НС Искрен Веселинов и зам.-председател на ВМРО ще бъде изградена магистрала Русе-Велико Търново. Считаме, че трябва да се обърне сериозно внимание на ЖП инфраструктурата. ВМРО е категорично против продажбата на БДЖ, подчерта още Пазарджиев. 

Българските граждани са изключително ощетени, в сравнение с европейските, по отношение на ЖП транспорта, който трябва да бъде модернизиран. В следващия мандат това ще бъде един от акцентите на ВМРО – възраждане на ЖП транспорта, както на товарния, така и на пътническия. 

Ще инициирам депутатско лоби между депутатите от Варна, Добрич и Бургас, които да започнат решителни действия за изграждане на магистрала Черно море, обяви представителят на войводите във варненската листа, където водач е лидерът на ВМРО.

ВМРО поставя акцента върху сигурността

Сигурността е едно от най-важните неща за хората, особено в малките населени места, където години наред маргинални групи тормозеха населението, тормозеха нашите възрастни родители, баби и дядовци, които бяха ограбвани от тях, заяви по темата Иво Пазарджиев. 

Той изтъкна, че до участието на войводите в управлението години наред този проблем е подминаван с нехайство. Има какво още да се желае, в тази посока са и нашите ангажименти, които ние сме поели към българския избирател, а именно – навлизането на доброволните отряди в малките населени места. За съжаление, тази стъпка не беше приета от по-големия партньор в лицето на ГЕРБ, но в следващото Народно събрание ние отново ще работим в тази посока, декларира Пазарджиев. В малките населени места това е единственият начин за гарантиране на сигурността, живота и здравето на българските граждани, които трябва да бъдат спокойни за себе си и своите близки. Време е да се приключи с това определени маргинални групи да тормозят населението, да бият лекари, които са отишли на адреса, за да им окажат спешна медицинска помощ, категоричен беше кандидатът за доверието на варненци.

Гражданите имат усещането за липса на правосъдие

В последните години българските граждани имат все по-голямо усещане за липса на правосъдие, за бавно правосъдие или за некачествено правосъдие, посочи адвокатът. Той направи уговорката, че в същото време в съдебната система има много подготвени и качествени съдии и прокурори, които са честни и почтени и правораздават по начин, по който трябва да го правят. 

Трябва да има реформа в сферата на правосъдието и ВМРО е подкрепяло всички разумни решения. Има нужда от сериозен дебат в професионалните гилдии по отношение на модела за реформа, възприет от съдийската колегия към ВСС, а именно – окръжните съдилища да започнат да разглеждат по-голямата част от делата, а районните да се преструктурират и да се превърнат в териториални поделения за определен тип дела. Това не е добре, защото ще деквалифицира голяма част от съдиите, категоричен е юристът. 

През годините ВМРО искаше да спаси българите от порочната практика банките да се възползват от текста в ГПК, който позволява да се издават заповеди за изпълнение само на база извлечение от техните книги. За съжаление, Мая Манолова беше един от стожерите за това, припомни Пазарджиев на опонента си в студиото от нейната формация и бивш депутат от РБ Димитър Делчев. Г-жа Манолова беше от хората, които защитиха банките, подчерта той по повод тогавашните действия на бившия омбудсман.

Трите стълба в програмата на ВМРО са доходи, семейство, сигурност, заключи Иво Пазарджиев, на трето място в листата на МИР Варна.

Разговорът вижте тук >>>

Последни Новини

ВМРО – Две могили почете паметта на войводата Филип Тотю

Членове на ВМРО - Две могили почетоха паметта на войводата Филип Тотю с венец на гроба на легендарния хайдутин и поборник по...

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, казва д-р Калин Поповски

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, а някои и по-късно, каза в интервю за БТА акушер-гинекологът...

„Красно село“ е заложник на политическия инат

Изход има, но трябват здрав разум и разговори Общинските съветници от ВМРО внасят предложение до Столичния общински съвет за...

Юлиан Ангелов: Силите на реда да действат с крути мерки срещу маргиналите

Има части от България, в които няма присъствие на органите по сигурността и няма респект към държавата. И това е от години....

Искрен Веселинов: Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“

Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“. Това нещо трябва да бъде решено веднъж завинаги. Това каза Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в предаването „Темите...

ДБ да поемe отговорност за управлението на район „Красно село“

Залисани в стремежа си да докопат цялата власт в държавата от „Демократична България“ забравиха за избора на гражданите на „Красно село“. През...

Нападенията над български клубове и институции в Северна Македония са недопустими!

Поредната атака този път е насочена срещу българския Културно-информационен център в Скопие. До сега бяха атакувани гражданите на Северна Македония заради българското...

Коментари