Начало Блог Каракачанов: Изкушението да се фалшифицира вотът по пощата няма да е малко

Каракачанов: Изкушението да се фалшифицира вотът по пощата няма да е малко

Изкушението да се фалшифицира вотът по пощата няма да е малко, твърди вицепремиерът

Имаше ли смисъл от така проведени консултации? Не е бойкот, не е и демонстрация, че колегите от Обединени патриоти отказаха поканата на президента Румен Радев.

Това заяви пред bTV вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО д-р Красимир Каракачанов.

Право на президента е да насрочи избори. Но след като два пъти повтори датата без консултации, е явно, че каквото и да кажат партиите, няма значение. Какво има да обсъжда една парламентарна партия здравната ситуация, това е тема за здравните власти. Гледайки първите консултации, бяха просто приказки и политически декларации, смята той.

В писмо, изпратено до президента, е посочено, че ако предстои обсъждане на законодателни промени, Обединени патриоти и ВМРО ще се отзоват.

Не се лансират идеи два месеца преди изборите

Каквито и идеи да има, 2 месеца преди изборите не се правят промени. Трябва да спрем с тази практика. Би следвало да се види практиката от другите страни. Ако сега влезем в тема като електронно гласуване или гласуване по пощата, не може да се реши точно сега. Аз лично съм против двете, подчерта вицепремиерът.

Каракачанов твърди, че познавайки българската политическа действителност,

изкушението да се фалшифицира вотът по пощата няма да е малко.

Защо да вкарваме държавата във филм заради някаква поредна ситуация? Не може да се прави законодателство само заради пандемията. Пандемията е от 10 месеца, преди 8-6-4 месеца можеше да се обсъжда промяна на Изборния кодекс. Не може да работим на парче, заяви той.

За разкриването на повече секции в чужбина вицепремиерът каза:

Дайте тогава на една съседна държава да ѝ дадем да ни избере парламента.

Ресорният министър обясни за решението на Министерския съвет от сряда. С него се предлага на президента да освободи от длъжност шефа на Военната полиция Борислав Сертов. А Сертов отива военно аташе в Москва:

Той се яви на конкурс и го спечели.

Циганската интеграция

Трябва да излезем от този омагьосан кръг. Не може една част от населението да има само права и ние трябва да се съобразяваме само с неговия начин на живот. Тази част от обществото смята, че живее в някаква паралелна държава с паралелно законодателство. Тази част от обществото трябва да се научи, че има закон, заяви Красимир Каракачанов. Думите му са по повод напрежението във Мездра заради починалото 8-годишно дете.

Той добави, че трябва да има реална интеграция на ромското население:

Не може ние да свикваме с този начин на живот, в който има саморазправи, продажбата на деца, тоест на булки, 13-годишни родилки и др. Законът в България, добър или лош, е еднакъв за всички. Не може част от населението да има собствени закони.

Евроинтеграцията на Република Северна Македония

Пратеникът на правителството в Скопие беше тук. Проведе срещи в министъра на външните работи, с мен и с други колеги. С г-н Бучковски си говорим много откровено, колегиално и приятелски каза Красимир Каракачанов.

Говорихме, че не трябва да спираме да разговаряме. Казах моето мнение, което е и на българското правителство, а и на българското общество, надявам се. Ние искаме да дадем шанс на Република Северна Македония и даваме шанс, но искаме и ние да бъдем разбрани, зяви той.

Ние нямаме нищо против, като държава, някой да иска да изгражда своя идентичност. Ние не можем да се съгласим с изграждането на една идентичност в чужда държава да става за сметка на кражба на българска история и идентичност. На кражба и отричане на българската история! Не можем да се съгласим да става на базата на омраза спрямо българите. Омраза не само към българите в България, но ни на българите в Македония. Дадох му примера за полицейски произволи в последните два месеца. Хора, които са изявени като българи, са спирани и глобявани с аргумент

„Е, така ще бъде с Вас българите в Македония оттук нататък“.

Не може при такова отношение към България в Македония ние да бъдем безразлични, каза още Каракачанов.

Той посочи, че България подкрепя държавите от Западните Балкани за тяхната интеграция.

България е суверенна държава, има своето достойнство и трябва да го защитава. Българската страна, въпреки становището, което взе през ноември, да не се започнат преговори, продължава да участва в консултациите и контактите с Република Северна Македония, допълни той.

Последни Новини

Искрен Веселинов: Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“

Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“. Това нещо трябва да бъде решено веднъж завинаги. Това каза Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в предаването „Темите...

ДБ да поемe отговорност за управлението на район „Красно село“

Залисани в стремежа си да докопат цялата власт в държавата от „Демократична България“ забравиха за избора на гражданите на „Красно село“. През...

Нападенията над български клубове и институции в Северна Македония са недопустими!

Поредната атака този път е насочена срещу българския Културно-информационен център в Скопие. До сега бяха атакувани гражданите на Северна Македония заради българското...

ВМРО – Русе се поклони пред паметта на Ангел Кънчев

На 17 март ръководството на ВМРО - Русе, начело с областния председател на Организацията Галин Григоров и общинския съветник от ВМРО Траян...

Султанка Петрова: Липсват ефективни механизми, чрез които да се овладее галопиращата инфлация

Липсват ефективни механизми, чрез които да се овладее галопиращата инфлация. За съжаление най-потърпевши от нарастването на цените а възрастните хора, самотните родители,...

Александър Сиди: Нито един евреин с паспорт от Царство България не е бил депортиран

На границата трябва да има армия и да се стреля Над каналджиите има чадър от най-високо място

Искрен Веселинов: Желанието за стабилност и развитие в държавата сега отсъства от политическия хоризонт

Има поне две успешни формули за коалиция и една неуспешна. Успешна формула е, когато се уточнят общи идеи и теми и се направи...

Коментари