Начало Блог Красимир Каракачанов: Категорично България трябва да излезе от „Зелената сделка“, да се...

Красимир Каракачанов: Категорично България трябва да излезе от „Зелената сделка“, да се построят „Белене“ и „Козлодуй“

Сред приоритетите на новото управление трябва да бъде независимата енергетика. „Зелената сделка“ ще попречи на това

Ясно и категорично България трябва да излезе от „Зелената сделка“, защото това означава 2026 г. да затворим нашите въглищни централи. Твърдо „Белене“ и „Козлодуй“ трябва да се строят. Трябва да се наложи мораториум върху износа на електроенергия. Ясен контрол върху ЕРП-тата, ако искате дори и национализация. Това каза в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Новата коалиция е продукт на това, с което се разполага. Добре, че ще има правителство, защото щеше да е катастрофа за държавата да има избори за четвърти път. Искам в България да има държавност, да има работещо правителство, да има парламент, който да прави закони и институциите да работят в полза на гражданите, добави Каракачанов.

Имаме либерали, които копират европейския модел на създаване на едно безполово, безидейно и безнационално общество. От друга страна, има партия като „Има такъв народ“, която е нова и без опит, коментира Каракачанов.

По думите му остава да видим накъде ще поеме държавата. Ако пак ще отидем в посока на това да хвърляме прах и зрелища на хората, няма смисъл от цялото упражнение.

Българският народ търпи доста лишения!

Каракачанов бе категоричен, че въпросът за НАТО-вски бази в Черно море не е бил поставян пред българското правителство по времето, когато той е бил министър.

В момента се оказва безпрецедентен натиск върху страната ни за отстъпки от наша страна по отношение на Република Северна Македония, заяви лидерът на ВМРО.

Македония не желае да разговаря, тя има усещането, че някой отвън ги подкрепя и казват: „Българите ще клекнат“, коментира Каракачанов.

Целия разговор гледайте тук >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО блокира Кресненското дефиле

Акцията #НеПредавайМакедония ще продължи неопределено време Ние от ВМРО още преди месеци предупредихме, че започваме с протести и концерти...

ВМРО сигнализира кмета на Враца за проблеми с електроподаването в кв. „Кулата“

Общинското ръководство на ВМРО изпрати сигнал до кмета на Община Враца Калин Каменов във връзка с проблемното електроснабдяване на квартал „Кулата“.

Николай Гергинов: Македония не е готова за ЕС

Коментар на председателят на ВМРО Младежи – София Николай Гергинов по повод разпространената в медии информация за провокация спрямо България по случай...

Контрера сезира прокуратурата за „Български пощи“

Повече от месец няма отговор кой е виновен и какви са реалните щети от тази безпрецедентна ситуация Общинският съветник...

Джамбазки: Несправедливият натиск на Европа за Македония прави българите евроскептици

Българският представител от ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки направи изказване от трибуната на ЕП по отношение на...

Приобщаването на Македонската църква към Сръбската е изключително нагла провокация

Приобщаването на Македонската църква към Сръбската е изключително нагла провокация. Това заяви Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, пред „Фокус“.

Искрен Веселинов: Подигравка – правителството връща по-малко, отколкото взема като ДДС вследствие на поскъпването на горивото

Тези процеси са функция на едно арогантно отношение и нежелание за диалог Мерките на правителството са закъснели, в някаква...

Коментари