Начало Народно събрание „Изпепеляваща“ добавка се продава свободно в интернет

„Изпепеляваща“ добавка се продава свободно в интернет

Ако хранителна добавка не е регистрирана в Българската агенция по безопасност на храните, да не може да се продава на нашия пазар, дори и онлайн. Такива промени в няколко закона подготвя Патриотичният фронт.

Това съобщи за вестник „Труд“ народният представител и председател на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова. Тя и колегите ѝ настояват за засилен контрол и носене на отговорност за нерегламентирани продукти, които се продават в мрежата. В момента онлайн търговията не се следи по никакъв начин.

Преди броени дни младо момиче от Великобритания е загинало, след като приемало крайно опасна добавка, обещаваща екстремно отслабване, посочва д-р Петрова.

Оказало се, че т.нар. продукт, горящ мазнините, буквално е изпепелил органите на девойката. Той съдържал веществото динитрофенол (известен със съкращението DNP), купен от нерегистриран виртуален магазин.

Проверката ми показа, че на българския пазар продуктът също се продава свободно. Затова не е изключено скоро да имаме подобен трагичен завършек на живота на млад човек, доверил се на примамливи обещания за изваяна фигура, казва народният представител.

Тя ще предложи чрез законови поправки също, ако във фитнес или спа-център се предлагат хранителни добавки, купуването им да става след консултация с лекар или фармацевт.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Джамбазки с остра позиция за „червените линии“ на Северна Македония

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки с остър коментар относно приетите от северномакедонския парламент „червени линии“ за идентичността и езика в...

Проектът „Мини Шенген“ обслужва великосръбския шовинизъм

Националният интерес на България е Македония да знае и помни българската си същност С една приета резолюция за държавните...

Искрен Веселинов: Скандалът между ИТН и ДБ е надцакване за постове

Това е едно обикновено надцакване за постове и за политическо влияние, така заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира за „България 24“ скандала...

Кузман Илиев: Комунизмът не работи, дори да е пребоядисан в зелено

Как изглежда „светлото и чисто бъдеще“, заложено в новия климатичен план на ЕС Де факто се унищожава родната...

Александър Сиди: Слави да предложи космонавта Александър Александров за премиер

Чрез Александров ще бъде изпълнена космическата програма на ИТН Слави Трифонов казва: „Ще дадем имена за правителство, когато му...

ВМРО – Карлово с поредна акция „Чиста памет“

ВМРО – Карлово се събраха и почистиха паметника на карловския войвода Петър Юруков. Отне...

Благодарение на ВМРО Благоевград има паметник на революционерката Мара Бунева

На 28 юли 2021 г. в Благоевград благодарение на ВМРО бе монтиран паметник на българската героиня Мара Бунева. След...

Коментари