Начало Българското семейство Изчезването на българите е в ръцете на етнически турчин

Изчезването на българите е в ръцете на етнически турчин

На България ѝ е нужно друго управление, а не това на вече ръководилите и окрали я партии – БСП, ДПС, ГЕРБ, СДС и т.н. Държавата ни е най-бедната в Европа. Ако имаме някаква национална кауза, тя трябва да бъде спасението на България.

Това заяви заместник-председателят на Центъра за демографска политика и първи председател на клуб  „Патриотично действие“ проф. Петър Иванов в интервю пред Мариела Русева за агенция „Фокус“.

– Проф. Иванов, създадохте клуб „Патриотично действие”, какви ще са първите му действия?

– Първите действия ще бъдат по създаване на национална доктрина, каквато в България липсва, а пък е толкова важно държавата да има национална доктрина, национална кауза. Другите неща, които смятаме да направим и които сега липсват, са конкретни промени в областта на демографската катастрофа, на регионализма, здравеопазването, образованието. Също така ще помислим и какво точно и конкретно да предложим и в областта на корупцията I по въпросите на миграцията. Изобщо няколко такива национални програми, които са нужни на България. Най-важното е, че ще работим и за създаването на национална програма, за нравственост и морал на българите, които, както знаете, са едни от основните фактори да сме в това състояние, в което сме в момента – последни в Европа по всички показатели.

– Имате ли вече някакви инициативи?

– Тези инициативи, за които току-що ви говорих, в момента работим по тях. Те не стават така – от ден за ден, а изискват дни на работа. Може би през лятото, в началото на есента, ще предложим такива програми.

– Защо приехте подкрепата на „България без цензура”?

– Аз не знам такова нещо. Знам само, че като частно лице в този клуб пожела да се включи и беше включен Росен Петров. Това нищо не означава. Клубът е неполитически, защото хората, които са в него, имат различни политически убеждения. Някои са с десни, леви и т.н.

– Как можем да определим демографската ситуация в България в момента?

– Моето мнение е известно на обществото. От много време говоря по въпроса. Демографската катастрофа в България в момента е най-важният проблем заедно с циганизирането на България. За мен тя е в драматично, трагично състояние. Ние сме най-бързо намаляващата и изчезваща държава в света по официални данни, които не са опровергани от никого, те съществуват в ранглистите на световните институции. Ние сме на първо място по намаляване и изчезване, така че как сега да наречем демографската катастрофа при това положение? Драматично и трагично. И не знам дали има спасение в тази област. Ако съдя по хората, които ни управляваха 25 години, които щяха да ни спасяват и не знам къде да ни заведат – аз нямам никакви надежди да бъде направено нещо свястно. Справянето с демографската катастрофа и изчезването на българите сега е в ръцете на етническия турчин Хасан Адемов. Той се занимава с демографската катастрофа, щеше да прави някаква комисия, но така и не се разбра какво стана с нея. С една дума нищо няма да стане. Не знам накъде отива България.

– Кои са факторите, които влияят на тази катастрофа?

-Те са многобройни. На първо място са корупцията и регионализмът. В София светът сякаш е друг, за разлика от останалата част на България – 80% от българското население живее в пълна бедност. Според данни на Евростат 49%, значи половината от българите, са под границата на мизерията. Те са т.нар. социално изключване в тази сфера, така че регионализмът е един от основните проблеми. Всички пари отиват за София – метро за благоденствието на софиянци, за столицата се строят магистрали, за да ходят до Гърция, до морето, да им е лесно и хубаво. А пък важните за икономиката магистрали, например Русе-Свиленград , те изобщо са извън вниманието. Също така всички инвестиции, имаме данни – 11 млрд. са инвестициите според Националния статистически център за София, а например за Русе са 400-500 млн., със стотици пъти по-малко, а Русе не е стотици пъти по-малък от София. Това безобразие продължава да съществува. Освен корупцията това са, разбира се, и монополите, които знаете как смучат с най-високи цени в Европа в много сфери. Как безобразно се разпределят европейските проекти и всички те отиват в София. Софиянци са фактически някаква привилегирована каста в България, а всички останали са някакви туземци – бедни, болни и нещастни.

– Проблемите, които Вие току-що изброихте, ли са причината България да попадне в тази криза?

– Точно това са проблемите и в тази ситуация, която току-що описах – въпросният регионализъм, въпросните ограбвания от страна на монополите, корупцията на всички етажи. Вие знаете, че по корупция сме на първо място в Европа по всички показатели. Всичките тези обстоятелства, престъпността… Виждате какво става, психичната несъстоятелност или психичните проблеми, които имат българите, пак според Евростад, 72% от българите са депресирани и подтиснати. Затова ние не се учудваме както става из страната – убийства, детеубийства, самоубийства и т.н. В тези обстоятелства как човек да стои в България и да не я напусне, особено младите хора, какво да правят те в България, къде да работят, да ги лъжат и да не им плащат заплатите. Всички бягат, тук остават цигани, възрастни хора и юристи, понеже в университетите плуват изключително много юристи. Направих една сметка – някъде след 10-15 години те ще бъдат един много сериозен сегмент в демографската структура на обществото.

– На кое място е България по намаляване на населението и до кои страни се нарежда?

– България влиза в един списък, който се отнася до естествения прираст в положително число, когато се увеличава населението на страната. На първо място с плюс 40 промила са разни африкански страни, където има изключително голяма раждаемост и прираст. Ние сме на едно от последните места – на 229-то от около 233 страни, страните, които са след нас са някои острови. На практика сме на последно място по естествен прираст или на първо място в света по намаляване и изчезване на населението. Това е истината, всеки може да го прочете в сайтовете „Социус” и на „Централно разузнавателно управление“, където не лъжат.

– При учредяването на клуб „Патриотично действие” Красимир Каракачанов каза, че българското общество е пред разпад. Може ли да се каже, че това е така?

– Българското общество, ако говорим за етнически българи, не знам дали го има вече, или съществува само в лицето на възрастни хора, над 65 г. Има социологически данни за младите хора, които показват, че 60% от тях искат да напуснат България завинаги и никога да не се върнат, значи българското общество се разпада. Според мен разпадът е започнал, но това не интересува политическите сили – те си гледат парите, европейските проекти, гледат кого къде да уредят на подходяща работа. Чиновниците в София се увеличават, те стават над половин милион, които не знам каква работа вършат, има 170-180 такива комисии, агенции. Агенцията „Морска администрация” също е в София, въпреки че там няма море. Както е известно, всичко се разпределя в София. Парите, които идват от данъците на цяла България, отиват за големите заплати на софиянци. Средната работна заплата на софиянци е 1200-1300 лв., докато в другите части на България е в пъти по-малка. Това е истината. Безработните в Разград получават два пъти по-малко пари, отколкото получават безработните в София (доколкото в София има безработни). В София безработицата е 4%, а в град Русе е 13%, значи 3 пъти повече. Това е несправедливостта и жестоката съдба на България.

– Кои са виновните, довели страната до такава криза?

– Не мога да взема функциите на разследващ орган, но за мен виновни са всички политически партии, които управляваха страната до сега. Тези политически партии са БСП, ДПС специално, която е неконституционна партия според мен, СДС, ГЕРБ – това са партиите, които са управлявали, те са довели до тази национална катастрофа на нашата мила родина.

– Политиката в момента в България отговаря ли на българските национални интереси, които биха спомогнали да спрем ситуацията?

– В никакъв случай. Първо, то няма никаква политика. Вие знаете – от единия край дърпат за Европа, с едни илюзорни представи за действителността, което е възможно само при хора с недобро психично здраве. Почти обявиха война на Русия, а от другата страна са една купчина управляващи, завършили в бившия Съветски съюз, които се държат за Русия и чакат нещо да падне от тези нефтени потоци, газове и т.н. Това си е лично в техните сметки. В България в момента няма никаква свястна външна политика и не би могло да има, след като нямаме национална доктрина. Истината е, че в Европа нас не ни искат. Германски депутати, политици се изразиха, че приемането ни в Европа е огромна грешка за ЕС. Аз не виждам какво ще стане по-положително в бъдеще. Истината е такава, тя е много печална за България. Виждате какво е състоянието на общественото психично здраве, какви са тези самоубийства, тези убийства на деца от родители, какви са тези родители, какво става изобщо в тази държава? За жалост, на никой от управляващите не му пука какво става. По самоубийства сме на едно от първите места в Европа, също така и детски самоубийства, с които също сме на челно място. Изобщо нещата са много печални.

– Как може да се промени тази трагична картина? Ако вие можете да начертаете план за справяне с демографската криза, например в няколко стъпки, какъв ще бъде той?

– Това не е моя работа. Има министри, зам.-министри, има президент, има държавни глави, премиер, в БАН има хиляди учени. Аз не знам какво трябва да се направи, не съм политик, не се занимавам с това, единствено констатирам какви са демографските обстоятелства в България. Затова създадохме този клуб „Патриотично действие”, за да предложим някакви програми, но знам, че тези програми само ще бъдат предложени, някоя друга медия ще ги отрази скромно и толкова. Ние издадохме 5-6 книги за демографската катастрофа с Центъра за демографска политика, никой не се заинтересува от тях, напротив, в БАН казаха: имаме демографска ситуация, нямаме никакви проблеми. Не мога и не се ангажирам да давам рецепти, просто виждам как България си заминава от белия свят.

– Държавата ли е виновна за ниската раждаемост у нас?

– Кой ще иска да роди дете и да го издържа в тази държава, особено ако е от провинцията. Вие, ако имате дете и то се разболее и трябва да го лекувате, ще платите ДДС, тоест данък на държавата, че детето ви е болно. Ако детето ви е много болно, вие ще го лекувате с по-скъпи лекарства и ще платите по-висок данък на държавата. В цяла Европа детските стоки, да не говорим за детските лекарства, са без данъци, а в България са обложени с данъци. Значи държавата те наказва за това, че имаш дете. Как ще решава демографската катастрофа, тя те наказва за това, че детето ти е болно и за това ти иска пари във формата на данък.

– Какво е положението с миграцията на българското население?

– Местното миграционно салдо е отрицателно, то се получава от влезли в страната и излезли от страната – повечето са излезлите. Тази информация се крие, много работи се крият в България от сферата на статистиката и сферата на числата. За това отрицателно демографско салдо не се говори, а то е 2,89 промила. Миналата година беше 2,83 промила, сега е 2,89 промила, тоест се е увеличило. 2,89 промила правят около 20 хил. души на година, които емигрират, тези 20 хил. души са покрити от Хасан Адемов и правителството. Те не се включват в намаляването на населението, а когато се говори за намаляването на населението, се споменава само разликата между раждаемост и смърт, която също е отрицателна- повече хора умират, по-малко се раждат. През миналата година 105 000 са умрели, 65 000 са се родили, но към тази отрицателна разлика от 38 000- 40 000 не се прибавят емигрантите. 20 000 ги няма, за да се покаже, че намаляваме, но малко. Ние намаляваме с по около 70 000 души на година, с около 180 души на ден или с около 8 души на час. Министърът на здравеопазването каза, че намаляваме със 7 души на ден, значи бърка с 2500%. Това казва министърът – смятайте по-надолу какво става.

– Застаряващо ли е населението в България?

– Този въпрос съдържа отговора си. Естествено, че застарява, това е известно на всички. Нашето население е най-застаряващо в Европа, и то по данни отново на Евростат.

Нещата са изключително сериозни, на България е нужно друго управление, а не това на тези вече управлявали и окрали България политически партии- БСП, ДПС, ГЕРБ, СДС и т.н. България стана най-бедната държава в Европа, нещата са много сериозни и ако имаме някаква национална кауза, тя трябва да бъде спасението на България.

Последни Новини

ВМРО: Готвят ли нова сглобка ПП-ДБ и ГЕРБ?

Днес Деница Сачева е заявила, че времето на сглобката не е било загубено. По думите ѝ имало постигнати нелоши текстове по едно...

Карлос Контрера: Новият бюджет на София гарантира хаос, анархия и пълен батак

Зачеркнаха всичките ни добри идеи и за транспорт, и за инфраструктура, и за екология, и за образование и спорт, посочва общинският съветник...

Каракачанов: Може да се появи политическа алтернатива, която да предизвика интереса на отвратените от сглобката

Според мен и вчерашният позорен ден в парламента и целият този пазарлък, който горе-долу от един месец тече, отврати българите. Тук има...

Красимир Каракачанов: Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни

Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който беше гост в предаването...

Контрера: Асен Василев не трябва да бъде министър никога повече!

Ще изтъргува горите и ще наложи финансов Big Brother на хората чрез НАП Министърът на финансите (в оставка) залага...

Кр. Каракачанов призовава: Всички срещу сглобката в национално обединение – за национален суверенитет и излизане от кризата

Време е всички нормални личности, организации и политически субекти да застанат в едно обединение срещу сглобката и да създадат истинската алтернатива на...

ВМРО: Кой стои зад кампанията срещу Югозападния университет в Благоевград?

В основата на атаката е преподавател, който иска да се откажем от езика и историята си за сметка на Скопие!

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir