Начало Блог Интеграция чрез образование – единственият възможен начин

Интеграция чрез образование – единственият възможен начин

Интеграция чрез образование – това е единственият начин, заяви депутатът от ВМРО Александър Сиди. В „Точка на кипене“ по България 24 той изрази мнението, че системата на делегираните бюджети е сбъркана. Тя позволява на неграмотни деца да преминават напред в класовете. Едно от нещата, които искахме да направим в този мандат, е реализирането на т.нар. Циганска концепция. Тя е изработена от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. В нея се казва, че пътят към социализацията е именно през образованието. Но образованието не трябва да е на принципа – дай да вкараме детето в клас, защото това носи 1000 лв. на училището.

Единственият възможен начин е интеграция чрез образование,

натърти народният представител.

За съжаление не успяхме да заложим това през този мандат. Натискът върху министъра на образованието бе голям относно делегираните бюджети, обясни Сиди. Защото ако поради незнание се изключват деца от училище, то губи пари, съответно и брой ученици. И особено в по-малките населени места може да се стигне и до закриване на учебното заведение.

Това, което успяхме да постигнем в образованието, е промяна на учебниците по история. Успяхме да върнем името на предмета Родинознание, обясни народният представител.

Патриотите от ВМРО в този мандат спряхме безконтролното плащане на социални помощи, изтъкна Сиди. Един от начините за източване на системата бе тези хора да се записват за курсове. Не ходят на тези курсове, но след като са записани, държавата продължава да им плаща помощи. Един път ние, защото парите в държавата са от нас, плащаме за тези курсове, които въпросният човек не посещава. А втори път – плащаме социалните помощи на същия този, даде пример Сиди.

Александър Сиди обясни за идеята на ВМРО за социален кодекс. Това означава систематизиране и всички социални плащания да минават през един закон. Така ще има прозрачност. Тези законодателни промени предстои да минат в следващ мандат. И това е свързано с битка с ГЕРБ. Защото въпреки, че сме партньори в управлението, много от нещата, които искаме ние, не се случваме, обясни депутатът.

 В предаването още:

Какъв е отговорът на ВМРО на ръкавицата, която ДПС заедно с турския президент Ердоган демонстративно хвърлиха към управлението на България? Как се реализира досега и какво ще бъде направено до края на мандата на този парламент за т.нар. Циганска концепция? Защо посланикът на Турция е уредил поздравлението на Ердоган на десетата конференция на ДПС? Обединяват ли се всички турци в България, които досега бяха разделени в различни партии? Имат ли шанс да влязат във властта, след като направиха решителна заявка за това? Разчитат ли ДПС и на подкрепата на новия американски президент Байдън? Ще успеят ли да вземат голяма част от предвидените за България от т. нар. Зелена сделка 12 милиарда евро, които ЕС дава за преход към екологична икономика?

Видео >>>

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари