Начало Блог Ученици и младежи проявяват интерес към доброволна казарма

Ученици и младежи проявяват интерес към доброволна казарма

През лятото се очаква първите войници да започнат обучение

Ученици и младежи вече имат интерес към шестмесечната доброволна казарма. От тази година влиза в сила доброволната военна служба. През лятото се очаква първите войници да започнат обучение в центровете в Плевен и Велико Търново, съобщава България ОН ЕР.

Единадесетокласникът Йордан Йорданов е командир на 9-и Етърски ученически гвардейски отряд в една от гимназиите във Велико Търново. През лятото 24-те младежи и девойки от отряда преминали общо военно обучение. Те се научили да стрелят и да оцеляват в полеви условия на война. 

През изминалото лято преминахме военно обучение за около седмица във военното училище във Велико Търново. Учихме се да стреляме с автомат „Калашников“ и с картечница „Калашников“. Палихме огън приготвяхме храна в полеви условия, разказа ученикът Йордан Йорданов.

Те са първите ученици в България и преминаха през едноседмичен курс на обучение. Това обучение беше пилотно за България, обясни учителят и ръководителят на гвардейския отряд Евгени Коев. 

Свободните места за доброволните войници са 5 000, като в момента се подготвят базите за обучение. 

Един от центровете, където ще се подготвят тези доброволни войници, ще бъде във Велико Търново, другият ще е в Плевен. Техническата подготовка, ремонтите вървят в ритъм в двата центъра. Надяваме се, че първите доброволни войници ще могат да постъпят на служба в средата на лятото на тази година. Това каза доц. Милен Михов, който е член на комисията по отбрана в НС. 

Кандидати могат да са младежи и девойки до 40 г., физически и психически здрави, неосъждани. Те ще получават заплащане за шестмесечната казарма. 

Бих приел за половин година да отида за наборна служба, тъй като в казармата доста от момчетата излизат не само по-подготвени за живота, а и с много нови приятелства, сподели ученикът Йордан Йорданов. 

Преминалите казарма ще могат да избират дали да останат на редовна военна служба или с цивилни професии да бъдат зачислени в резерва на Българската армия.

Има интерес към доброволна казарма!

Вижте повече във видеото >>>

<iframe width=’696′ height=’380′ src=’https://www.bgonair.bg/iframevideo/238580′ frameborder=’0′ allowfullscreen></iframe>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доходи, семейство, сигурност. ВМРО ще продължи да отстоява нормалността и в 45-ото Народно събрание

За нас номер 1 винаги е била и ще бъде България! С тези послания лидерът на Организацията Красимир Каракачанов...

Владимир Кисьов в Карлово: Българинът има голяма нужда от самочувствие, за да бъде по-силен

Водачът на листата на ВМРО в Пловдив област инж. Владимир Кисьов, който е от гражданската квота, се срещна с активисти на воеводите...

В Пловдив откриха предизборната кампания: Искаме бъдеще без гей бракове

С молебен в църквата „Света Троица“ в район „Южен“ ВМРО - Пловдив откри предизборната си кампания, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Във Варна предизборната кампания стартира с водосвет за здраве, успех и благоденствие

ВМРО – Българско национално движение - Варна, стартира днес официално предизборната си кампания с водосвет за здраве, успешни начинания и благоденствие, съобщава...

Александър Сабанов представи листата за Хасково

ВМРО - БНД има като основен приоритет в следващите четири години средната заплата да се повиши до 2 500 лева, а минималната...

Красимир Каракачанов: Проектът за придобиване на нов тип бойна бронирана машина за Сухопътните войски не е прекратен

Проектът за придобиване на нов тип бойна бронирана машина за Сухопътните войски не е прекратен. Предложил съм стартираната процедура да  бъде прекратена...

ВМРО открива официално кампанията си на 6 март с ансамбъл „Българе“ и тенора Веселин Вачев

За начало на изборната битка войводите са избрали емблематичната Западна порта на стара Сердика. Уважаеми колеги,

Коментари