Начало Блог Искрен Веселинов: Американското посолство ли управлява България, или служебният кабинет?

Искрен Веселинов: Американското посолство ли управлява България, или служебният кабинет?

Не сме се клели в ГЕРБ, клели сме се в България

Една от основните задачи на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ е да пазят националната независимост. Проблемът би бил за българското общество, ако няма патриотична формация в следващия парламент. В момента имаме едно доста свободно поведение на американското посолство, като се чудим в един момент дали то управлява държавата, или я управлява служебният кабинет.

Това заяви в „Денят започва“ по БНТ заместник-председателят на ВМРО и водач на листата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ в 19 МИР Русе Искрен Веселинов. 

Имаме критики, че българската държава дотира суверенитета си към външни фактори. И не са виновни факторите, че се възползват от това. Виновно е българското правителство, добави Веселинов. 

Той посочи, че патриотите са готови на разговори с всички български партии в следващия парламент без ДПС, за да търсят решения без обвързване на държавата с чужди интереси, било на Турция или други външни фактори. 

Искрен Веселинов беше категоричен, че партията на Слави Трифонов не се очертава като патриотичен субект и се мотивира защо смята така: 

Аз не знам дали Слави Трифонов е патриот, или не, но по отношение на публично оповестените позиции на партията аз не виждам нещо, което да го причислява към патриотичните партии.

Виждам, че са поддръжници на „Зелената сделка“ и съответно на ликвидирането на българския въгледобив, което не ми звучи патриотично, категоричен беше заместник-председателят на ВМРО.

На упреците за патерица на ГЕРБ Искрен Веселинов беше категоричен:

Не сме се клели в ГЕРБ, клели сме се в България. Ако сме управлявали с ГЕРБ, това е, че народът е гласувал най-голямо доверие си на тях. Това беше очакването на хората. Никога не сме били обвързани с тях.

Фактите са много и те се изразяват в спирането на Истанбулската конвенция и СЕТА, припомни Веселинов.

Той изрази и недоумението си по отношение на делението на статукво и нестатукво с контрааргумента, че и Мая Манолова, и Татяна Дончева, и Христо Иванов са лица, отдавна присъстващи в политиката. Честно казано, аз не знам критериите на колегите за статукво, защото голяма част от тях са статукво, коментира Искрен Веселинов. Той ги уличи като отговорни за разкриването на 121 секции в Турция и готови да сформират задкулисна коалиция с ДПС

Виним така наречените „протестърски партии“, които в срамно съглашателство с ДПС промениха закона. За няколко хиляди гласа в Западна Европа повече те позволиха на турската държава да организира избори, което не го е имало от 2001 г., отсече патриотът. Обяснението е много просто – разчита се на тези гласове да формират мнозинство, макар и неофициално. Силата на задкулисието е точно това, че няма официална коалиция, че всички говорят едни хубави приказки, но се овластятват такива политико-икономически субекти като ДПС, заключи Веселинов. 

Защото това, което видяхме в предишния парламент, до голяма степен може да очертае какъв ще бъде и следващият. А срамният 45-и парламент ще се запомни с това, което направи – отвори широко вратите на България за чужда намеса. И много колеги могат да се кълнат колко са анти-ДПС настроени, но с промените в Изборния кодекс, които гласуваха, те дадоха възможност на ДПС да имат още 10-15 народни представители, избрани само от Турция, обобщи фактите Искрен Веселинов.  

Заместник-председателят на ВМРО коментира и поведението на служебния кабинет. Аз окуражавам ревизията, но е нормално тази ревизия да се прави от следващия редовен кабинет и в една спокойна и смислена атмосфера. В момента, в който единственото нещо, което се излъчва по телевизиите, са някакви твърдения за нарушения, това леко почва да нагарча и става контрапродуктивно. Явно е, че иска да повлияе на кампанията, но в един момент, когато се пренавие пружината, тя има обратна сила, заяви патриотът. Той упрекна кабинета, че не използва малкото си врееме за истинската работа, като например, да отблокира инфраструктурни проекти като магистралата Русе-Велико Търново и тунела под Шипка, които са спрени. Чиновниците не желаят да отворят офертите, за да не сбъркат, чакат редовен кабинет, за да си обезпечат местата в съответните служби, разкри водачът на листата на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ в Русе. 

Веселинов мотивира и подадения сигнал до вътрешния министър Бойко Рашков за нарушението с личните данни на членове на СИК.

Не са наша собственост тези хора, те са си личности, които имат право да си променят политическите убежденията си, но проблемът е, че някой дава личните данни на хората, членове на секционните комисии на предишните избори. И в един момент се оказват масово атакувани от партията на Мая Манолова и Слави Трифонов, които нямат структури по места, с предложения да бъдат включени като техни квоти, обясни Искрен Веселинов. Това означава, че или служебният кабинет, или РИК-овете боравят с личните данни на хората, и то недобросъвестно, заключи той. Всеки има право да променя убежденията си, но е емблематично нарушение, защото това означава, че едни партии използват власт и лични данни, за да натрупат човешки ресурс, разкритикува водачът на патриотичната листа в Русе.

Веселинов коментира, че очаква по-висок резултат за патриотите сега, когато са обединени, и разкри, че преди формирането на коалицията са били поканени до един всички патриотични фактори за преговори. От „Атака“ обаче не са се съгласили да жертват лидера си Волен Сидеров и са държали да бъде кандидат за депутат. От „Възраждане“ пък изобщо не откликнали на поканата. Затова пък още 11 формации подписали споразумение с БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ, като БЗНС „Ал. Стамболийски“.

Планът на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ може да бъде изразен в три думи – семейство, доходи, сигурност. Семейство, защото семейната институция е под заплаха на една агресивна либерална идеология, която се опитва да подмени традиционните ценности на българския народ, заяви още Искрен Веселинов. Знаково е, че един зам.-министър, свързан с учебни помагала, атакуващи сексуалната нормалност на децата, който успяхме да отстраним от МОН при предишния кабинет, сега се върна на бял кон. Това е може би знак за бъдещата политика на това министерство, изрази опасенията си заместникът на Каракачанов.

Доходи, защото няма начин да се справим с демографската катастрофа, ако нашите доходи не станат равни поне на средноевропейските, ние ще бъдем донори на население и деца на Западна Европа, което е недопустимо за най-бързо изчезващата нация, добави Веселинов. 

Ние успяхме да вдигнем почти с една трета доходите в предишното управление. Дълги години либералната концепция, че пазарът на труда ще намести нещата, владееше съзнанието на българските политици, но истината е, че държавата има своите механизми, убеден е Искрен Веселинов. 

„БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ са с номер 16 и нашият дълг е да браним България, нищо друго, това е посланието, заяви водачът на листата в Русе.

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - №16
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО ВОЛЯ И НФСБ – №16

Последни Новини

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Александър Сиди: Изборите на 2 април са безсмислени

Александър Сиди, съпредседател на ВМРО – пред Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 28.01.2023 г.     Предстоящите избори;...

Столичният общински съвет трябва да провери спешно гробищните паркове в София

Хаосът и разрухата там са обида към столичани Общинските съветници на ВМРО в Столичния общински съвет отново подготвят предложение...

Карлос Контрера: Сумата в подкрепа на обществения транспорт от 73 млн. лв. е крайно недостатъчна

Очакваме публикуването на постановлението на МС относно компенсациите за обществения транспорт, за да приведем общинската наредба за превозните документи в съответствие с...

Каракачанов: Аз съм боец и не се притеснявам да участвам в листите за изборите, ако е необходимо

Водят се разговори как ВМРО да участва на предсрочните избори – дали самостоятелно или в коалиция, каза в интервю за bTV Radio...

Ангел Джамбазки: Антибългарската омраза в РСМ избухна след предателството на коалиция „Макрон“

Цялата конструкция на антибългарския просръбски македонизъм е измислена от Москва. Това е исторически факт. Може да се провери. Тази югоносталгична, прокремълска, проболшевишка, просръбска...

Коментари