Начало Блог Искрен Веселинов: „Българските патриоти“ ще е „бялата лястовица“ в следващия парламент в...

Искрен Веселинов: „Българските патриоти“ ще е „бялата лястовица“ в следващия парламент в противовес на ляво-либералната утопия

Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита” по „Радио К2” коментира следните теми:

Решението на Красимир Каракачанов да не се кандидатира за 46-ото Народно събрание.

Защо Каракачанов няма да се кандидатира за 46-то Народно събрание и ВМРО – накъде сред „мутрите“ в политиката, попита водещата Илиана Беновска. Искрен Веселинов отговори, че ВМРО правилно са разчели посланията на българските граждани и затова сменят лицата, за разлика от други, които за да запазят лицата, сменят наименованията и възпроизвеждат въпросното „мутренско статукво“, за което е станало дума. Той продължи, че „Българските патриоти“ е новото голямо патриотично обединение с претенции за влизане в следващия парламент и налагане на важните теми. Веселинов заяви:

Този модел на 45-ото Народно събрание, в което мнозинството се държеше като „пир по време на чума“, очевидно трябва да бъде отречен и да има мощен коректив!

Има ли опасност патриотизмът да бъде сведен до теоретично понятие?

Не се ли страхувате, че вашият чар, дискретният чар на ВМРО, ако мога да перифразирам заглавието на един известен филм, някак си ще се претопи в политическото ежедневие на разправии, на битовизми в политиката и патриотизмът може би ще бъде сведен до едно теоретично понятие, попита водещата Илиана Беновска. Искрен Веселинов отговори, че патриотизмът има както теоретични измерения, така и практическо приложение. Той продължи, че патриотизмът буквално е една фронтова линия, която брани европейската цивилизация. Патриотичните формации са призвани да не се поддават на ляво-либералната утопия, която за съжаление доминира както медийно, така и политически. Не можем да се претопим, освен ако не приемем тяхната идеология, ние ще бъдем „бялата лястовица“ в това „ято от врани“ в следващия парламент, категоричен бе Веселинов.

Ще успеят ли „Българските патриоти“ да влязат в следващия парламент?

Искрен Веселинов заяви, че „Българските патриоти“ вероятно ще се разшири и през следваща седмица ще бъдат подписани нови споразумения за подкрепа с още формации. Ще има и сериозна гражданска квота, защото това е начин да се потърси допълнителна обществена енергия.

Вече изтече срокът за регистрация, искате да кажете, че някои ще се присъединят към вас, но няма да фигурират в наименованието, попита водещата Илиана Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че коалицията ще получи подкрепа от различни формации, с някои от които традиционно си взаимодейства. Той обясни, че партиите, които влизат в коалицията, на миналите избори общо са получили около 200 000 гласа, което показва, че формированието има бъдеще и влизането му в парламента е повече от сигурно.

С кого може да си партнират „Българските патриоти“?

За да има 46-и парламент, видяхме, че 45-ият не се състоя поради липса на мнозинство, обединено около общи идеи, на Вас, патриотите, този въпрос ще се задава до смърт – ГЕРБ ли ще подкрепяте, попита Беновска. Искрен Веселинов отговори:

До смърт ще повтаряме, че подкрепяме само идеологията, на която сме привърженици и ГЕРБ, с които направихме добри неща, олевяването в ръководството им прави все по-малка вероятността за някакво сътрудничество с тях! Доскоро ГЕРБ бе част от ЕНП, но по-скоро с балкански привкус, сега имаме едно крайно либерализиране в ръководството, което честно казано е плашещо.

Той добави, че не знае дали „Българските патриоти“ ще имат стратегически партньор в следващия парламент, но това не ги притеснява, защото техните тези са тезите на българското общество.

Водещата помоли събеседника си да уточни какво точно има предвид под „либерализиране“ на ГЕРБ. Той отговори, че лица като Томислав Дончев и Даниел Митов се свързват с онзи кръг, който обичайно в медиите се нарича „соросоиден“. Процесът е в тази посока.

Обаче Вие нямате право да поставяте условия кой да бъде в ръководството на партията и кой да я представлява, отбеляза водещата. Веселинов отговори:

Питате имаме ли общ път с ГЕРБ? Отговарям Ви – не, защото ГЕРБ ясно завива наляво и става част от тази общолиберална гмеж, която царуваше в 45-ото Народно събрание! Тепърва ще търсим сътрудничества, но ще бъдат тематични, а не стратегически, защото например БСП ни подкрепи за Истанбулската конвенция, но тя е „пробита“ идеологически в ред други сфери! По отношение на ДБ имаме крайни разминавания по тема традиционализъм и вярност към националните интереси, защото от тях излязоха сигнали, че България трябва да промени позицията си по отношение на Северна Македония. Всъщност имаме подозрения, че следващото управление ще бъде съставено в някое чуждо посолство и ще трябва да подпише капитулацията на България по отношение на спора с Македония и историческата истина.

Възможно ли е влияние от външни сили при съставянето на следващото управление на България?

Казахте, че следващото правителство може да бъде съставено в някое чуждо посолство, но направи ли Ви впечатление, че служебното правителство, като под строй отиде и „козирува“ на Херо Мустафа, почти всички министри, начело с министър-председателя Стефан Янев отидоха на крак при нея. После пък незнайно защо самата Херо Мустафа реши да посети НАП. Как ще коментирате този факт, попита водещата Илиана Беновска. Искрен Веселинов отговори:

Като ясен знак, че сегашното служебно правителство е прототип на едно бъдещо уж правителство на национално единство или с каквато там марка ще се опитат да го продадат на българското общество! Истината е, че партиите, които не се осмелиха заради общественото мнение да сключат явен съюз в 45-ото Народно събрание, ще използват изборите за 46-о Народно събрание като алиби, за да узаконят това, което на практика Румен Радев назначи като правителство – широко участие на БСП, участие, макар и задкулисно, на ДПС и на всички така наречени партии на протеста или на промяната, които нямат нищо общо нито с протеста, нито с промяната.

Инцидентът от 11 май, когато американски войници нахлуват в производствен цех в пловдивско по време на съвместно учение с НАТО

На 11 май по време на съвместно военно учение с НАТО американски войници нахлуха в производствен цех в Пловдив без изобщо хората да са предупредени – влизат, започват да се разпореждат с оръжие, викат на английски. Собственикът Димитров е пуснал жалба да търси отговорност. Как е възможно на територията на една суверенна държава в частно предприятие да се провежда военно учение, попита водещата Илиана Беновска. Искрен Веселинов беше категоричен, че подобно нещо е недопустимо. Недопустимо е също така, че служебният министър на отбраната не е реагирал веднага на сигнала. Това вероятно е грешка по време на самото учение, но това не означава, че тя трябва да бъде покривана, защото е направена от „големия брат“. МО дължи извинение и компенсация на потърпевшите.

Ролята на патриотичните формации за отстояване на национални каузи

Може би тук опира още един ъгъл от многоъгълника патриотизъм – доколко „големите братя“ от НАТО и от Европа да ни казват как да се развиваме и доколко ние имаме право, ще дам пример с Унгария, да кажем – ще си правим ядрена централа с руснаците, ще се ваксинираме със „Спутник V“, ние сами ще си избираме пътя на развитие. Това сигурно би било една от най-силните патриотични карти, продължи Беновска. Искрен Веселинов отговори, че именно това е и начинът на мислене на българските патриоти и те са го доказали в парламента, където не са пренебрегнали нито една национална кауза. Той продължи:

Ние сме хората, които предотвратихме подписването на Глобалния пакт за миграцията! Не искам да натяквам и за Истанбулската конвенция, но пак ние сме политическата сила, която проведе кампанията и провали нейното ратифициране. Какво да говорим за СЕТА, именно нашата заплаха, че ще оттеглим подкрепата си за управлението, доведе до това, че тя не беше ратифицирана на второ четене. Така че ние доказахме, че можем да имаме самостоятелна политика, никой не е получил някакъв тип присъда за неевропейско поведение. Всъщност независимата политика се прави от хора с национално мислене и самочувствие! За съжаление на политическия пазар масово ни се предлага комплекс за малоценност.

Завръщането в политиката на Жан Виденов

Хайде за финал да направим характеристика на един нов, стар играч, който се връща на сцената сякаш на крилете на народното одобрение – Жан Виденов, експремиер и експредседател на БСП. Вие казахте, че няма да работите с ГЕРБ, БСП не е подходящ ваш партньор, но виждате ли подходящ патриотичен и ценностен партньор в лицето на „Ляв съюз за чиста и свята република“, попита Беновска. Искрен Веселинов отговори, че не е заявявал, че „Българските патриоти“ не могат да работят с ГЕРБ, а че не вижда възможност за стратегическо партньорство. Той продължи, че трябва да намерят общ език с всички български формации в следващия парламент за националните приоритети.

Що се отнася за формацията на Жан Виденов Искрен Веселинов заяви, че пожелава успех на всяка една патриотична струйка във всяка политическа формация. Той продължи, че патриотизмът не е монопол на неговата коалиция, а се надява той да е заразен. Веселинов заяви:

По отношение на Жан Виденов аз имам дълбоки лични резерви, защото не е въпросът за неговата лична ценностна система, а за държавническите му умения. Неговото управление бележи най-големия крах на българската икономика. Ако днес се питаме защо пенсиите ни са такива и защо заплатите ни са такива – защото ни управлява Жан Виденов и защото той фалира държавата заедно с БСП. Аз тогава получавах заплата от 5 долара. И когато тръгнахме да наваксваме изоставането и вложихме 4 години усилия за повишаване на доходите, хората все казваха, че е недостатъчно, въпреки че растяха с 10% годишно. Недостатъчно е, защото сме далече от средните европейски нива. Обаче виновници за това са онези, които няколко пъти фалираха държавата в последните 3 десетилетия.

Видео >>>

Последни Новини

ВМРО – Враца предлага общината да опрости задълженията на МБАЛ „Христо Ботев“

ВМРО предлага да се намери механизъм, по който Община Враца да преразгледа и опрости задълженията на МБАЛ „Христо Ботев“ и да промени...

ВМРО: Готвят ли нова сглобка ПП-ДБ и ГЕРБ?

Днес Деница Сачева е заявила, че времето на сглобката не е било загубено. По думите ѝ имало постигнати нелоши текстове по едно...

Карлос Контрера: Новият бюджет на София гарантира хаос, анархия и пълен батак

Зачеркнаха всичките ни добри идеи и за транспорт, и за инфраструктура, и за екология, и за образование и спорт, посочва общинският съветник...

Каракачанов: Може да се появи политическа алтернатива, която да предизвика интереса на отвратените от сглобката

Според мен и вчерашният позорен ден в парламента и целият този пазарлък, който горе-долу от един месец тече, отврати българите. Тук има...

Красимир Каракачанов: Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни

Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който беше гост в предаването...

Контрера: Асен Василев не трябва да бъде министър никога повече!

Ще изтъргува горите и ще наложи финансов Big Brother на хората чрез НАП Министърът на финансите (в оставка) залага...

Кр. Каракачанов призовава: Всички срещу сглобката в национално обединение – за национален суверенитет и излизане от кризата

Време е всички нормални личности, организации и политически субекти да застанат в едно обединение срещу сглобката и да създадат истинската алтернатива на...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir