Начало Блог Искрен Веселинов: Във ВМРО не личността е важна, важна е каузата

Искрен Веселинов: Във ВМРО не личността е важна, важна е каузата

Партията готви протести, за да активизира настоящото управление да работи по проблемите на хората

Във ВМРО има много история и част от нея е свързана с такъв тип съпредседателство от трима членове. Това започва още с Тодор Александров през 20-те години, пробвано е и в ново време, след възстановяването на Организацията. Много пъти сме обвиняване, че сме вождистка партия. С решението да има съпредседателство от трима ние даваме знак, че не личността е важна, а е важна каузата. И в името на тази кауза можем заедно да работим заедно без съперничество.

Това каза в „Темите“ по ТВ Европа Искрен Веселинов, който на последния конгрес бе избран за един от тримата ръководители на ВМРО.

Веселинов заяви, че няма да има проблем с взимането на решения, ако трябва ще се решава с гласуване, но посочи, че досега той и Джамбазки са били заместник-председатели, Сиди е бил член на ръководството. Никога не се е имало повод за гласуване, а са работили добре заедно и в единомислие, заяви той.

Когато една партия е идеологическа, събрана от общи ценности, въпроса е как, а не какво. Нямам притеснения, че ще има разнобой и ще блокира системата за взимане на решения, допълни Искрен Веселинов.

ВМРО остава единственият носител на просветения патриотизъм. Макар и с недобър резултат на изборите ние сме постигнали много на база нашите ценности по време на мандата на управление. Аз си направих труда и издадох книжка от 30 страници, в която са събрани само най-важните постижения от управленския мандат – като започнем от доходите, националната сигурност, възраждането на армията, защитата на потребителите, ликвидирането на фигурата на вечния длъжник и т.н., допълни той и заяви категорично:

ВМРО не беше в управлението, за да спечели лични облаги, а правихме това, което се бяхме заклели, в името на доброто на хората. Това ще продължим да правим и занапред.

Той обясни, че основен проблем, по който ще работят, е инфлацията, цените на тока, цените на хранителните продукти. Веселинов напомни, че преди три години от партията са предложили да има механизъм да се замразят цените на основни хранителни продукти.

Според него рецептата за решаване на проблемите в енергетиката е да се спре с безучастието и липсата на управленска воля. Той разкри, че ВМРО подготвя протести, за да активизира настоящото управление. Все още не сме заявили изрично искането на тяхната оставка, но нека погледнат сериозно на реалните проблеми, с които гражданите се сблъскват всеки ден. Хората се чувстват по-бедни, въпреки подаянията, които бюджетът ще им осигури, натърти той.

Трябва икономиката да е работеща, правилата да са работещи, за да няма нужда от това раздаване на пари на калпак. Ще имаме богати и доволни хора, ако държавата работи правилно, заяви Веселинов.

Разговорът за повишаване на доходите тръгна именно заради ВМРО в управлението. Преди това всички бяхме свикнали как ще ядем „постни пици“, което доведе милиони да избягат в чужбина. Най-големият проблем на българската нация е демографският. Можем да го решим по няколко начина. Първият е постепенен ръст на доходите до достигане на едни средноевропейски нива. Също така трябва да има мерки за поощряване на грамотната раждаемост, което е свързано и с мерки за овладяване на маргиналната раждаемост. Именно този комплекс от мерки ние защитавахме в 44-тото НС. Въведохме мерки срещу социалния паразитизъм, спряхме социалните помощи на тези, които не искат да работят и да се образоват, изброи Веселинов.

Съпредседателят на ВМРО сподели, че това, което от партията не са оценили политически, а са подходили държавнически е, че се останали до края на мандата.

Видео >>>

Последни Новини

ВМРО – Две могили почете паметта на войводата Филип Тотю

Членове на ВМРО - Две могили почетоха паметта на войводата Филип Тотю с венец на гроба на легендарния хайдутин и поборник по...

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, казва д-р Калин Поповски

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, а някои и по-късно, каза в интервю за БТА акушер-гинекологът...

„Красно село“ е заложник на политическия инат

Изход има, но трябват здрав разум и разговори Общинските съветници от ВМРО внасят предложение до Столичния общински съвет за...

Юлиан Ангелов: Силите на реда да действат с крути мерки срещу маргиналите

Има части от България, в които няма присъствие на органите по сигурността и няма респект към държавата. И това е от години....

Искрен Веселинов: Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“

Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“. Това нещо трябва да бъде решено веднъж завинаги. Това каза Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в предаването „Темите...

ДБ да поемe отговорност за управлението на район „Красно село“

Залисани в стремежа си да докопат цялата власт в държавата от „Демократична България“ забравиха за избора на гражданите на „Красно село“. През...

Нападенията над български клубове и институции в Северна Македония са недопустими!

Поредната атака този път е насочена срещу българския Културно-информационен център в Скопие. До сега бяха атакувани гражданите на Северна Македония заради българското...

Коментари