Начало Блог Искрен Веселинов: В БХК са българомразци, трябва да се забрани дейността им

Искрен Веселинов: В БХК са българомразци, трябва да се забрани дейността им

Според ВМРО съдът трябва да може да закрива неправителствени организации, които са „антибългарски”

Човек има право на мнение, но когато агитира пред чужди държави във вреда на своята, подлежи на наказание, коментира в студиото на „Лице в лице” по БТВ народният представител и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов.

Според ВМРО Българският хелзинкски комитет (БХК) извършва антибългарска дейност, като в писмо до европейските институции е призовал да не се разглежда кандидатурата на България за Европейската агенция по лекарствата (ЕМА).

Агенцията в момента има седалище във Великобритания, но след Брекзит ще трябва да се премести.

България е една от многото европейски страни, които са поставили кандидатурата си, макар по думите на самия Веселинов тя да не изглежда особено силна.

Въпреки това България е от страните в ЕС, в които няма нито една европейска агенция, а преместването на седалището на ЕМА у нас би донесло бюджет около 1 млрд. евро, които остават в страната, както и развитие на конкретния бранш – лекарствения, който у нас така или иначе е добре застъпен.

Според Веселинов БХК е решила да компрометира това с апел да не се разглежда тази кандидатура, тъй като не са защитени правата на гейовете и лесбийските в България, а това нанася преки щети на българската икономика. Затова от партията му са сезирали главния прокурор за престъплението „вредителство” по Наказателния кодекс.

Според него трябва да се преосмисли и принципът, по който съществуват неправителствените организации, като те трябва да подлежат на закриване, когато системно извършват „дейност против интересите на страната и добрите нрави”. Според израза му става дума за „българомразци”.

Същото, по думите му, се отнася до финансирането от източници, които не са регламентирани и прозрачни.

За нас продължава да е загадка как БХК акумулира средства за правна защита на всички ония нарушители на закона, престъпници, от цигански произход, с чиято защита така самоотвержено се заема?(…) Това е флагманът на една политика, която според нас част от причините в България да бъде силно разклатена българската държавност”, каза още Веселинов.

Организации, които са антибългарски, нямат право да съществуват, добави той.

Попитан как ВМРО ще гласуват оставката на Делян Добрев, Веселинов заяви, че неговите съпартийци се отнасят с толерантност към проблемите в ГЕРБ, а членовете на партията трябва да изложат своите доводи и от ВМРО ще се съобразят с тях.

Според него е останало недоизказано какви вреди произтичат от това, че роднина на депутат работи в дадена община.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита...

Кузман Илиев: Халал да са ни новите корифеи на управлението и морала

Икономистът Кузман Илиев написа гневен коментар в своята Фейсбук страница по повод интервю на Атанас Атанасов от ДСБ за македонската ТВ „Сител“.

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие - това бе правилното решение Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за...

Джамбазки: Ако новите депутати водят национално предателска политика, ВМРО ще раздава политически шамари

Ако новите депутати бъркат и водят политика, която е национално предателска, ние от ВМРО ще раздаваме политически шамари, закани се евродепутатът.

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат...

Коментари