Начало Блог Искрен Веселинов: В парламента се разразява голяма надпревара за любовта на „големия...

Искрен Веселинов: В парламента се разразява голяма надпревара за любовта на „големия брат“

Парадокс е българският парламент да бъде контролиран от чужди посолства, казва съпредседателят на ВМРО

Настоящият 48-и парламент бележи края на идеята, че парламентарната република може да решава проблеми, заяви в ефира на България 24 Искрен Веселинов – съпредседател на ВМРО.

Фрагментацията, противопоставянето, личната ненавист и личното его триумфираха и поставиха най-висшата институция в държавата в едно срамно положение, заяви още Веселинов по повод избора на председател на НС.

Той е категоричен, че трябва да има промяна на правилата в държавата. Трябва да има промяна в начина на функциониране на институциите, ако искаме да изплуваме от дупката, в която сами сме се вкарали, обясни Веселинов.

Американската посланичка Херо Мустафа може би най-много си позволи да се намесва във вътрешните работи на България. В парламента се разразява голяма надпревара за любовта на „големия брат“. Тече съревнование кой да обяви по-натегаческа декларация или предложение – било за оръжието за Украйна, било за външнополитически курс. Въобще всичко, с което може да се покаже, че са верни последователи на властващата либерална утопия във Вашингтон. Интересно ми е след две седмици, когато демократите в САЩ загубят, дали същите тези натегачи ще обърнат посоката, коментира съпредседателят на ВМРО.

Според него тъжното в българската политика е, че се създават само проекти, зависими от с чужди фактори. И тук не става дума само за проамериканското лоби, което е най-голямо, а и за опита да се подмени патриотизмът с русофилство, както и отдавнашното присъствие на туркофилска партия, смята той. Парадокс е българското Народно събрание да бъде контролирано на 70-80% от чужди посолства, заяви Веселинов.

Задачата ни като патриоти е оттук нататък да започнем разговор за бъдещето на България без обвързаности с чужди посолства, категоричен е Искрен Веселинов.

Цялото интервю вижте във видеото >>>

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

Коментари