Начало Блог Искрен Веселинов: Да бъдат обложени с данък свръхпечалбите на ВЕИ-тата и американските...

Искрен Веселинов: Да бъдат обложени с данък свръхпечалбите на ВЕИ-тата и американските централи

Парите от налога да се върнат като помощ за потребителите

Трябва да бъде обложена свръхпечалбата на частните фирми, които произвеждат електрическа енергия. Това никой не иска да го каже! Ние взимаме парите от АЕЦ „Козлодуй“, за да подпомогнем бизнеса, но какво става с ВЕИ-тата и „кафявите“ централи – американските? Ние ги субсидирахме, въведохме такса задължение към обществото. И защо сега те, когато генерират свръхпечалба, да не бъдат обложени подобаващо? А парите да бъдат насочени към тези, които сега са потърпевши.

Това заяви в студиото на „Денят на живо с Наделина Анева” по Нова нюз Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО и водач на партийната листа за предстоящите парламентарни избори в Силистра.

Да бъдат обложени с данък свръхпечалбите на ВЕИ-тата и американските централи, а парите да са за подпомагане на потребителите. Това трябва да е първото нещо, което да реши следващото Народно събрание, заяви Веселинов и натърти, че законът трябва да се промени и да има облагане на свръхпечалбите.

Скокът на цените на тока е нещо, за което ВМРО предупреждава от доста дълго време, подчерта той.

Заради „Зелената сделка“ на ЕС вече няколко години плащаме огромни цени за квотите за вредните емисии. Пътят, по който тръгна Европа, е изключително опасен – диктуват от левичарска идеология, наследник на социализма. Обличат се в „зелени“ дрехи, но нямат нищо общо с прагматичния подход относно промените в климата, заяви Искрен Веселинов.

Той посочи грешките на настоящото управление, свързани с намаляване на производството на ТЕЦ „Марица изток 2“. Намали се производството и цените скочиха. Закачихме са една от най-скъпите борси – гръцката. Според Веселинов комплексът от фактори, а не на последно място и че държавата не направи нужното да развива ядрената си енергетика, доведе до бума в цените на тока.

Веселинов коментира, че последните два парламента не са свършили нищо по важните проблеми за хората. Ние от ВМРО знаем адекватните решения и можем с бързи действия да решим проблемите, заяви категорично той.

ВМРО е изключително отговорна организация, която е далеч от антиваксърските настроения. Напротив – смятаме, че хората трябва да се ваксинират, заяви Веселинов.

Той подчерта, че в случая става въпрос за един административен акт. Когато става дума за заповед, какъвто е случаят с този зелен сертификат, той трябва да бъде изпълним и трябва да се сведе до минимум ощетяването на хората. МЗ месеци наред не направи нищо, за да подобри ваксинационния процес и сега реши да превърне този зелен сертификат в залог хората да могат да продължат работа или да продължат със социалните си контакти. Това е недопустимо, посочи Веселинов.

Той  категоричен:

Властта не изпълни ангажимента си да обясни пред обществото, че е важна ваксинацията, а в същото време налага репресии!

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО в СОС иска комисия за ревизия на дейността в гробищните паркове

Общинарите виждат нарушения и грубо погазване на законите при извършване на тъжните ритуали Темата стана особено актуална след скандалните...

Клетва и отчетно-изборно събрание проведе ВМРО в Брацигово

На 24 май в град Брацигово ВМРО проведе клетва за прием на нови членове. Според старата традиция новите членове се заклеха да...

ВМРО отбеляза празника на българския дух – 24 май

Враца Представители на ВМРО се включиха в общоградското шествие във Враца по повод 24-ти...

Българите зад граница не са евтин PR, а постоянно задължение на държавата

Красимир Богданов от националното ръководство на ВМРО проведе срещи в гр. Корча и в Мала Преспа с представители на българската общност в...

Слабаков: Албания още преди 2 г. изпълни критериите за ЕС и сега ще чака РСМ още 20 г.

Ако приемем РСМ в този ѝ вид, вместо да получим пълноправен член, ще получим тумор, категоричен е Слабаков. В...

Състезанието „Русезнание 2022” излъчи своите победители

Вчера, 23 май, в късния следобед в зала „Батенберг” в Регионалния исторически музей - Русе приключи „Русезнание 2022”.  Участие в XV издание...

Каракачанов: Държавата трябва да помисли за изхранването на населението и за здравеопазването и да предприеме бързи мерки

Важният проблем е какво ще се случва с европейската икономика, според почетния председател на ВМРО Два може да са...

Коментари