Начало Блог Искрен Веселинов: Да бъдат обложени с данък свръхпечалбите на ВЕИ-тата и американските...

Искрен Веселинов: Да бъдат обложени с данък свръхпечалбите на ВЕИ-тата и американските централи

Парите от налога да се върнат като помощ за потребителите

Трябва да бъде обложена свръхпечалбата на частните фирми, които произвеждат електрическа енергия. Това никой не иска да го каже! Ние взимаме парите от АЕЦ „Козлодуй“, за да подпомогнем бизнеса, но какво става с ВЕИ-тата и „кафявите“ централи – американските? Ние ги субсидирахме, въведохме такса задължение към обществото. И защо сега те, когато генерират свръхпечалба, да не бъдат обложени подобаващо? А парите да бъдат насочени към тези, които сега са потърпевши.

Това заяви в студиото на „Денят на живо с Наделина Анева” по Нова нюз Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО и водач на партийната листа за предстоящите парламентарни избори в Силистра.

Да бъдат обложени с данък свръхпечалбите на ВЕИ-тата и американските централи, а парите да са за подпомагане на потребителите. Това трябва да е първото нещо, което да реши следващото Народно събрание, заяви Веселинов и натърти, че законът трябва да се промени и да има облагане на свръхпечалбите.

Скокът на цените на тока е нещо, за което ВМРО предупреждава от доста дълго време, подчерта той.

Заради „Зелената сделка“ на ЕС вече няколко години плащаме огромни цени за квотите за вредните емисии. Пътят, по който тръгна Европа, е изключително опасен – диктуват от левичарска идеология, наследник на социализма. Обличат се в „зелени“ дрехи, но нямат нищо общо с прагматичния подход относно промените в климата, заяви Искрен Веселинов.

Той посочи грешките на настоящото управление, свързани с намаляване на производството на ТЕЦ „Марица изток 2“. Намали се производството и цените скочиха. Закачихме са една от най-скъпите борси – гръцката. Според Веселинов комплексът от фактори, а не на последно място и че държавата не направи нужното да развива ядрената си енергетика, доведе до бума в цените на тока.

Веселинов коментира, че последните два парламента не са свършили нищо по важните проблеми за хората. Ние от ВМРО знаем адекватните решения и можем с бързи действия да решим проблемите, заяви категорично той.

ВМРО е изключително отговорна организация, която е далеч от антиваксърските настроения. Напротив – смятаме, че хората трябва да се ваксинират, заяви Веселинов.

Той подчерта, че в случая става въпрос за един административен акт. Когато става дума за заповед, какъвто е случаят с този зелен сертификат, той трябва да бъде изпълним и трябва да се сведе до минимум ощетяването на хората. МЗ месеци наред не направи нищо, за да подобри ваксинационния процес и сега реши да превърне този зелен сертификат в залог хората да могат да продължат работа или да продължат със социалните си контакти. Това е недопустимо, посочи Веселинов.

Той  категоричен:

Властта не изпълни ангажимента си да обясни пред обществото, че е важна ваксинацията, а в същото време налага репресии!

Видео >>>

Последни Новини

Групата на Европейските консерватори и реформисти ще проведе изнесено заседание в София

По време на събитието ще бъдат дискутирани актуални теми за Европа и региона Групата на Европейските консерватори и реформисти...

Джамбазки: Спирането на българи на границата с РСМ е позор и провал за политическата ни класа

Евродепутатът подчерта, че е сезирал колегите си от ЕП за действията на Скопие Недопускането на българи в РСМ е...

ВМРО отбеляза 151 години от рождението на Гоце Делчев (ОБЗОР)

Структурите на ВМРО отбелязаха 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев. Ето къде и как: Благоевград

Искрен Веселинов: В Македония се зароди истерия, която целеше провокация

Жертва сме на медии в нашата съседка, които налагат антибългарска пропаганда, смята съпредседателят на ВМРО Ескалация на напрежението има....

Съветниците от ВМРО – Русе искат границите между България и Румъния да бъдат отворени за свободно движение на хора и стоки

Общинските съветници от групата на „Патриотите – ВМРО“ внесоха писмено предложение до ОбС - Русе за приемане на декларация в подкрепа Република...

Подписката за референдум в защита на българската енергетика, семейството и лева тръгва в Стара Загора

Инициативен комитет, съставен от патриотични организации, инициира подписка в страната за провеждането на референдум в защита на българската енергетика, семейство и българския...

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

Коментари