Начало Блог Искрен Веселинов: Есента ще направим заявка за разговор по политики с ГЕРБ

Искрен Веселинов: Есента ще направим заявка за разговор по политики с ГЕРБ

Трябва да има преглед на свършените и несвършени неща, заяви заместник-председателят на ВМРО

Диалогът в управляващата коалиция най-после трябва да започне, трябва да има преглед на свършените и несвършени неща. Няма причина да си заравяме главата в земята като щрауси и да казваме, че всичко върви добре, защото управляваме ние. Има неща, които вървят на добре, има и неща, които не вървят на добре.

Това заяви в предаването „Здравей, България” по НОВА заместник-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов.

Знаете, че ВМРО веднага след европейските избори настоя да започне разговор относно изпълнението на управленската програма. Различни „домашни“ проблеми пречеха на това да се случи. Сега няма такива пречки. От есента ще направим сериозна заявка за разговор по политики с ГЕРБ, каза депутатът.

Няма да искаме нови позиции, нито бихме могли да се разграничим от управление, в което участваме. Негативните страни на управлението трябва да бъдат изговорени и преодолени, коментира Веселинов.

И допълни, че смята, че трябва да се върнем към изпълнението на управленската програма, където например бе заложено да се застъпи прагът на бедност с минималната пенсия, нещо, което не се случи. Друго нещо – записано е в програмата, че ще има безплатни детски градини, каза още той.

Безспорно за нас е странно, че ТЕЦ – Варна, който беше придобит не от държавата, а от бивш министър, след това се оказа на Ахмед Доган, след като подписа договор за студен резерв, който обезпечава съществуването му. ТЕЦ – Варна безспорно е важна енергийна мощност, тя е важна за енергийната сигурност, но процедурите, по които се придобива този студен резерв, за нас са недостатъчно прозрачни. Трябва да има нормална конкуренция, категоричен бе Веселинов.

Запитан дали ВМРО и НФСБ ще търсят за изборите някой, който да замести „Атака”, Веселинов заяви, че тезата на ВМРО винаги е била за максимално обединение на патриотичните сили. Няма да пречим на нашите структури по места да си партнират с „Атака”. Напротив – поощряваме ги. Това обаче е въпрос на взаимно желание, заяви Веселинов.

На въпрос от страна на Виктор Николаев дали на балотаж за кмет на София ВМРО ще подкрепи Йорданка Фандъкова или Мая Манолов Веселинов заяви, че това предрешаване на изборния резултат е нелепо, защото се сугестира общественото мнение. Той смята, че истински дебат за София няма. Имаме показване на две политически персони. Единият кандидат има своята биография в София, а другият е просто имагинерно име за момента. Нашият кандидат, който ще издигнем, не е по-лош от Мая Манолов, каза Веселинов.

По темата с искането на ВМРО за химическа кастрация на педофили, Веселинов каза, че това предложение е внесено в НС. Темата за кастрацията сега я повдигаме и смятаме, че е навременна, защото какво правим – хващаме един престъпник, осъден е на 30 г., но заради съкратеното производство лежи само 20 г. и след това излиза и е отново жертва на собствения си нагон и е готов да убива, сподели народният представител.

Относно съкратеното следствено производство твърдо казваме, че това е един цирей за нас в НК, защото за ужасни престъпления получават минимални присъди.

Имаме уговорка след ваканцията да направим една среща с наказателно-правната мисъл, за да потърсим решение.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Добра новина за българчетата в Гора

Добра новина за българчетата в Гора. Завърши обновяването на компютърния кабинет и санитарните възли в общинското училище в с. Шищевец, Кукаска Гора,...

Минималната пенсия разгорещи страстите в парламента

Днес в Народното събрание депутати от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ влязоха в остър спор с депутатите от БСП. Социалистите за...

Нова структура на ВМРО в р-н „Приморски“ във Варна

На 29 октомври 2020 г. бе учредена нова местна организация на ВМРО в район „Приморски“, град Варна. Пожелавам успех...

Искрен Веселинов: ВМРО има две основни идеи за края на „вечния длъжник“

Едната е за абсолютната давност, законопроектът е минал на първо четене, обясни депутатът При вечния длъжник винаги има предпоставки...

Александър Сиди: Да спрем кредиторите да гонят хората безкрайно

Кредиторите скачат, защото от тяхна гледна точка е най-логично при дадени едни пари, които не са върнати, да преследват своя интерес.

Патриотично видео за Деня на будителите от дамите във ВМРО

Патриотично видео – поздравление по повод Деня на народните будители – 1 ноември, публикуваха дамите от ВМРО. Членовете на...

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Коментари