Начало Блог Искрен Веселинов: Нека под знамето на патриотизма дадем отговор на наглите посегателства...

Искрен Веселинов: Нека под знамето на патриотизма дадем отговор на наглите посегателства срещу България

Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО и водач на лисата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“, в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 26-и юни 2021 г., заяви позиции по следните теми:

Ще има ли успех новата патриотична коалиция „Българските патриоти“?

Ще имате ли успех в тази тройна коалиция на патриотизъм, която създадохте, но заменихте Волен Сидеров и „Атака“ с Веселин Марешки и „Воля“, попита водещата Илиана Беновска. Искрен Веселинов отговори, че българският патриотизъм е осъден на успех и тази коалиция е само една от стъпките към този успех.

Дай Боже да е така, но Вие от ВМРО самостоятелно бяхте на ръба да влезете, докато предното образувание НФСБ и „Воля“ бяха доста под Вас, продължи Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че двете формации имат общо около 200 000  гласа. Той продължи:

Подготвяйки се за новите избори, не става въпрос за подсигуряване, защото ние сме сигурни, че ще влезем и самостоятелно, но смятаме, че и тези 70 000 гласа, които също имат своето основание и са подкрепили коалицията между „Воля“ и НФСБ, не трябва да бъдат нихилирани, а трябва да бъдат присъединени към нашите. Това е може би най-идеологизираният избор, който българите трябва да направят от 3 десетилетия. До момента не е имало ценностни въпроси, които да се решават в избори. Срамният 45-и парламент показа, че основни достижения на българската демокрация са под заплаха и основни ценности на българския народ, изграждани с десетилетия, също са под заплаха! Така че нямаме право на партиен егоизъм, да кажем – ние и сами ще си влезем. Трябва всеки един патриотичен глас да бъде събран, да има достатъчно голямо представителство, което да гарантира определени политики.

Художественият образ на политическия въпрос, който Ви зададох, е анонсът, който мина преди малко при Вашето представяне – „ВМРО ще развее ли знамето отново, или ще падне в плен на „мутрите“ в политиката?“. Неведнъж с Вашия лидер Каракачанов сме споменавали, че България няма пленено знаме, това е една символика, която и ВМРО използва. Ще развеете ли знамето, или „мутрите“ ще Ви обхванат в политиката, попита Беновска.

Искрен Веселинов отговори:

Ние знамето никога не сме го прибирали, винаги го веем гордо, винаги сме се били до последна капка кръв, както са го правили нашите предтечи. В плен ние не се предаваме. ВМРО през годините на няколко пъти е била забранявана, преследвана, наши дейци са били физически ликвидирани. Никога не сме се предавали, защото нашата кауза е само една и това е защитата на българския национален интерес! Докато има патриоти, ще има и гордо развети български знамена.

Изтичането на лични данни от РИК-овете

Александър Сиди и Милен Михов подават сигнал до вътрешния министър Бойко Рашков, че изтичат лични данни от РИК-овете в страната, защото регистрацията за гласуване по настоящ адрес се прави онлайн без електронен подпис за верификация. Къде е опасността тук, попита Беновска.

Искрен Веселинов отговори, че всъщност ВМРО алармира за две неща. Първото е, че неизвестно откъде изтичат данни от предишните състави на РИК-овете. Той продължи:

Наши бивши членове на СИК получават масово обаждания от партията на Слави Трифонов и от „мутрите“ на Мая да станат отново членове на СИК, но от техните формации. Тоест някой дава имената и телефоните на тези хора и те са притеснени, защото това все пак са лични данни. А защо ги дават на тези две партии, ами защото те нямат структури в малките населени места и се опитват да окомплектоват квотите, които им се полагат, като в същото време възнаграждението, което върви с тези секционни комисии, ще доведе до допълнителен вот за тях най-вероятно. Въпросът е кой дава на „мутрите“ и на Слави тези данни и това питаме и вътрешния министър. Настояваме да има бързи и адекватни действия, защото иначе всеки може да се сдобие с данните на всеки! И втората част от сигнала, аз ако имам Вашите данни и знам, че имате адресна регистрация примерно във Видин, съвсем спокойно по електронен път мога да подам заявление от Ваше име, че ще гласувате във Видин и когато отидете да гласувате в собствената си секция в София, ще Ви кажат, че няма такъв човек в списъка.

ДПС ли е най-големият противник на „Българските патриоти“?

Искрен Веселинов продължи, че това се дължи на безумните промени в Изборния кодекс, направени от 45-ото Народно събрание. А най-голямото безумие е било откриването на 121 секции в Турция, които ще доведат до още 10-15 депутата за ДПС, които на практика са избрани от Турция.

Най-големият Ви опонент ДПС ли е? Вие организирахте и даже лично Вие участвахте в този протест пред централата на ДПС заради разкриването на множество секции не само в международен мащаб, но визирахте специално и Турция. Но за „Българските патриоти“ най-голям опонент ли е ДПС, попита Беновска.

Искрен Веселинов отговори:

Безспорно, особено след като беше даден еднозначен сигнал от Ердоган, че това е неговата партия в България. Още повече и след като имахме едно безумно изявление на Карадайъ в Турция, че Турция е негова родина и че основното задължение на ДПС е да утвърждава турската национална идентичност в България. Вече имаме категоричен знак, че ДПС е етническа партия, нещо, което сме твърдели много пъти през годините, но в такъв прав изказ не сме го чували. Затова ние искаме забраната на ДПС, тя е противоконституционна партия.

Но съпартийци на Карадайъ и двама от участниците в делегацията – Илхан Кючюк и Ахмед Ахмедов обясниха, че става дума за грешка в превода. Самата информационна агенция обори, че Карадайъ е казал, че Турция е негова родина, отбеляза Беновска. Искрен Веселинов отговори, че Карадайъ е говорил на турски, така че грешка в превода не може да има. Затова не може да има грешка в превода, а само опит за измъкване от последиците от това изказване. Той заяви:

Аз вярвам на турската информационна агенция, а не на обясненията на Карадайъ, защото те през годините са обяснявали всичко, но в крайна сметка са продължавали да провеждат сепаратистка и денационализаторска политика в България.

Странното е обаче, че ДПС от 30 години е в политиката с устойчив тренд, ако мога така да се изразя, докато ВМРО излиза на няколко пъти от властта и то за дълго, а другият Ви партньор НФСБ  и „Воля“ са с доста астеничен рейтинг, продължи Беновска.

Искрен Веселинов отговори, че няма връзка между едното и другото явление. Той продължи, че част от българските политици показват безумна „всеядност“ и за тях включването на ДПС във властта е нещо напълно нормално. Това може да се случи и след 11 юли, защото Карадайъ носи половината от вината за своето национално предателство, а другата половина е на партиите на Слави Трифонов, Мая Манолова и Христо Иванов, които са позволили отмяната на ограничения за секции в Турция. Веселинов заяви:

Ние чуваме заявления и на Атанас Атанасов, и на Татяна Дончева, че няма нищо лошо ДПС да подкрепя едно бъдещо управление, което трябва да „изчегърта“ ГЕРБ, явно това ще е лайтмотивът през следващите месеци. Явно този подарък не е случаен, явно има задкулисна схема за управление, в която неофициалният играч е ДПС! Вероятно някакви граждански фигури ще се включат от тяхно име, но ДПС ще си управлява заедно с така наречените „протестърски“ партии! Ние имаме търгуване на националния интерес.

Той добави, че в миналото това са правили и други партии. Така ДПС са се инфилтрирали в българската политика, създали са свои „феоди“. Дори Цветанов е градил ГЕРБ върху модела на ДПС, но върху българския етнос.

Основните послания на „Българските патриоти“ в предизборната кампания

Остават 14 дни до изборите, какви са поантите, които Вашият съюз и лично ВМРО ще изтъкнете и надградите в тези 14 дни, попита Беновска.

Искрен Веселинов отговори, че основни приоритети на „Българските патриоти“ остават семейството, доходите и националната сигурност. Той продължи, че в момента институцията на семейството е под атака от така наречените „протестърски“ партии. Една част от съдебната система, която е под влиянието на тези партии, иска да ревизира отношението към брака, като съюз между мъж и жена. Веселинов заяви:

Свидетели сме на необолшевишка агресия срещу хора, които изразяват различно мнение! Вижте случая с Милена Славова, която коментира във фейсбук, че не подкрепя подобни демонстрации, като гейпрайда. Всичко това ни чака и занапред, ако „Българските патриоти“ нямат решаваща дума в следващия парламент.

По отношение на доходите „Българските патриоти“ също имат ясна политика, защото повишението на доходите е единственият начин да се справим с демографската катастрофа. Не на последно място стои и националната сигурност, защото на изборите буквално ще се реши дали България ще бъде суверенна държава. Веселинов продължи:

Имаме нагли демонстрации не само от съседна Турция, но и от едно посолство в София, които се опитват да формират модела на бъдещото управление. Имам предвид американското посолство.

Беновска продължи: „Пропускате факта, че Херо Мустафа отиде в НАП или да се учи на данъчна политика, или да учи шефа Спецов как да упражнява данъчна политика!“.

Събеседникът ѝ отговори, че имаме поредица от действия на американския посланик, които поставят под съмнение дали трябва да се чувстваме като независима държава. Според него всичко това е свързано с опитите да се конструира правителство, което да признае претенциите на Македония.

Българската позиция за Северна Македония

Страх ме е, Вас страх ли Ви е, че каузата, която защитаваше Вашият лидер Каракачанов и не на последно място премиерът Борисов, ще бъде предадена и ако нямаме стабилен парламент, ако това служебно правителство продължи да управлява, страх ме е, че Македония ще надделее и българите ще загубим много от историята си, от престижа си, от националното си самочувствие, продължи Беновска.

Искрен Веселинов отговори:

Не трябва да ни е страх, а трябва да застанем под знамето на патриотизма и да дадем ясен отговор на българския народ за тези нагли чужди претенции! Подкрепете патриотичната идея с номер 16, а дали ще гласувате за мен, или ще си изберете друга достойна личност от нашата листа, аз не бих ревнувал такъв избор. Нека да бъде състезание на личности, но идеята да е патриотичната.

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - №16
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО ВОЛЯ И НФСБ – №16

Видео >>>

Последни Новини

ВМРО на консервативния форум CPAC в Будапеща

На 25 и 26 април 2024 г. в Будапеща (Унгария) се провежда Conservative Political Action Conference (CPAC) – Hungary, най-голямата консервативна среща...

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Представители на ВМРО гостуват на най-голямото консервативно политическо събитие за САЩ и Европа

На 25 и 26 април 2024 г. в Будапеща (Унгария) ще се проведе Conservative Political Action Conference (CPAC) - Hungary, най-голямата консервативна...

Контрера: Археологическите разкопки около храм „Св. Неделя“ са зарити и павирани

Унищожава ли се културно-историческото наследство на София? Този въпрос задава заместник-председателят ВМРО и общински съветник в Столичния общински съвет...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir