Начало Блог Искрен Веселинов: Ние предлагаме помирение в името на българския народ

Искрен Веселинов: Ние предлагаме помирение в името на българския народ

В свое интервю пред национална медия водачът на листата на КП „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ за 19 МИР – РУСЕ Искрен Веселинов обобщи най-важните акценти от вече отиващата си предизборна кампания. Той говори за важните политики, които не търпят отлагане, както и за бъдещето на държавата.

Още в началото той изтъкна, че в предизборния щаб на патриотите в Русе са взели решение да покажат ясно своята съпричастност с един от най-големите проблеми на града и България въобще – демографската криза. Заради това вместо изразходването на средства за нарочно събитие, което да бележи края на своята предизборна кампания, те решиха да преобърнат сумата в нещо полезно, което да бъде дарено в полза на бъдещето на нашата страна – децата. Така се ражда идеята да се закупи специален болничен монитор, с който да се следят жизнените показатели на недоносените бебета. Той бе дарен онзи ден на отделението по Неонатология при АГ към УМБАЛ „Канев“ в Русе.

По отношение състава на бъдещото Народно събрание водачът на листата на патриотите за Русе заяви, че ситуацията, в която държавата се намира в момента, е следствие на договорка между т.нар. „протестърски“ партии и ДПС, за да може да се сключи коалиция между тях и протурската партия. Веселинов намира аргументи за това предложение именно в реверанса, който 45 ОНС направи към секциите в Турция, които бяха увеличени до 121.

Искрен Веселинов резюмира и времето, докато е бил председател на парламентарната комисия. Той каза, че за последните три години не се е случило такова драстично увеличение, каквото видяхме в последните дни. Според него това действие е алогично, като разясни и механизма, съобразно който се осъществява грабежа на народа в полза на монополите.

В момента КЕВР играе с буфери, които създава на база прогнозна цена на примерно газта, като казва, че цената е Х. Всъщност те никога не уцелват точната стойност и винаги тази грешка някак си остава в полза на монополиста и става така, че след като един път ние като потребители сме си наплатили това, което ползваме в сезона, след това се дава още по-висока прогноза за газта и се стига до увеличения, които са недопустими за нас, каза водачът на русенските патриоти в своето интервю.

През последните два месеца ние виждаме и пълзящата инфлация в цените на стоките от първа необходимост, както и на храните. Всичко това, което се случва, едно работещо правителство и парламент могат да го овладеят на база контрол на субектите с голяма пазарна сила.

Проблемът на новите, но всъщност стари муцуни в българската политическа действителност, е, че те не лансират алтернативи, а един антагонизъм като оправдание за съществуването си. По отношение на КП „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ Веселинов заяви, че излизат с ясна идеология. Той каза още, че те са единствените, които отстояват патриотично-консервативни ценности. Сред важните проблеми, на които те се противопоставят, е нахлуването на джендър идеологията, Истанбулската конвенция, твърда национална позиция по казуса „Македония“, повишаване на доходите на хора, повече сигурност и активна позиция на България в региона. Патриотите настояват за национално помирение и диалог, както и формиране на важните за държавата цели, които трябва да бъдат постигнати в следващото правителство, за да може да има нормалност и спокойствие за хората и бизнеса.

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - №16
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО ВОЛЯ И НФСБ – №16

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари