Начало Блог Искрен Веселинов: Няма добър или лош газ, а монополи. ВМРО е за...

Искрен Веселинов: Няма добър или лош газ, а монополи. ВМРО е за демонополизация

Въпреки че цялата власт бе в тях, с месеци наред „Промяната“ не взе никакви антиинфлационни мерки. 8 месеца на полубездействие. Цената на тока поскъпна 10 пъти! Частните собственици на електроцентралите обаче спечелиха. Именно чрез енергетиката се случва най мащабното ограбване на българите в последните месеци.

Това заяви водачът на листата с кандидати за народни представители в 3 МИР Варна и съпредседател на ВМРО Искрен Веселинов в предаването „Сутрешен блок“ по БНТ.

Същото стана с газа – вкараха посредници, за да се освободим от руската зависимост и отново бръкнаха в джоба на българина. Същото става с горивата. Не е и мит, че „Лукойл“ фактурира сам на себе си по-високи цени и така бърка в джоба ни с левче за всеки зареден литър гориво. Руските олигарси печелят, докато българите плащат в пъти. Изчисленията показват, че горивата към момента трябва да са под 2.50 лв./л, допълни Веселинов и каза:

Инфлацията в България е с 10% по-висока от средната в ЕС.  От всеки лев, който българите изкарват, са откраднати 10 ст. Т.е. този лев е обезценен заради некадърното управлението на ПП, БСП, ДБ и ИТН.

Затова и на България ѝ трябват българофили в управлението, защото тези, които слушат чуждите посолства, не мислят за българския национален интерес. Затова и нашият девиз в тези избори е „България на българите“, а не на олигарси, не на монополи, не на мигрантите. Ние трябва да си подредим държавата така, че да защитава българския национален интерес, заяви той.

Водачът на листата на ВМРО в 3 МИР Варна е категоричен, че трябва да се сложи таван на печалбата на монополите. Според него след като монополистът „Лукойл“ ограбва българите, трябва да се въведе държавно управление – както в стратегическите енергийни дружества, така и в рафинериите да може да се слага особен управител по смисъла на Закона за енергетиката.

Няма добър или лош газ, а монополи. От ВМРО сме за демонополизацията на доставчиците, категоричен бе той.

Целия разговор гледайте тук >>>

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари