Начало Блог Искрен Веселинов: Одобрените 121 секции от ЦИК в Турция ще променят етническия...

Искрен Веселинов: Одобрените 121 секции от ЦИК в Турция ще променят етническия баланс в НС

Продължава течът на суверенитет, позицията за Македония може да бъде променена след изборите

Продължава течът на суверенитет от България, констатира заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов в студиото на „Лице в лице“ по БТВ. Повод за констатацията му дадоха думите на зам.-министър на енергетиката от служебното правителство, гост в същото предаване. 

Чухме преди малко, че България се отказва от „Белене“, от въгледобива си и централите, за сметка на това ще плащаме по-скъп ток и парно, заяви Веселинов. Той предупреди, че се готви повишаване на парното с 15-20%, а на електричеството – с около 5%. И това ни се предлага като нещо абсолютно естествено, възмути се заместникът на Каракачанов по адрес на служебния кабинет. Не може с едни мъгляви формулировки, че за всичко са виновни предишните, да бъде наказан потребителят и гражданинът да плаща, добави той. Веселинов заключи, че администрацията в момента не работи, а важни стратегически проекти, като магистралата Велико Търново-Русе, се бавят и са блокирани.

Искрен Веселинов гостува в предаването заедно с другите зам.-председатели на партиите от коалицията БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – Борис Ячев на НФСБ и Пламен Христов на ВОЛЯ. И тримата бяха категорични, че биха участвали в разговори за общо управление с всички партии без ДПС.

На тези избори се очертава решителната роля на вектора „Турция“, отбеляза по темата за секциите там заместник-председателят на ВМРО. Веселинов обърна внимание, че вече имаме одобрени 121 секции, което прави средно по 1000 избиратели в секция. Така ще имаме между 10 и 12 депутати, една цяла парламентарна група, избрана от Турция и диктаторския режим на Ердоган, посочи Веселинов. Това ще промени етническия баланс в парламента, изрази опасения той. По този повод БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ ще протестират във вторник от 12.00 пред ЦИК, след като днес вече депозираха във ВАС жалба срещу разкриването на огромния брой секции в южната ни съседка.

И тримата зам.-председатели на партиите в коалицията подчертаха, че служебното правителство се занимава не с организиране, подготовка и гарантиране на честен и прозрачен вот, а с несвойствени неща, като реваншизъм, ревизии и дори недопустима намеса в полза на някои от играчите на изборите.

Темата Македония е обединяваща за БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ, стана ясно от изявленията на тримата зам.-председатели на партиите в коалицията. Искрен Веселинов предупреди, че има опасност позицията ни да бъде променена след изборите. Той припомни, че не би следвало да стигне дотам, защото има решение на 44-ото Народно събрание, приета с широк консенсус. Задължително е всяко следващо управление да я следва и да отстоява националния интерес и историческата истина за Македония, напомни заместник-председателят на ВМРО.

Целия разговор гледайте тук >>>

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - №16
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО ВОЛЯ И НФСБ – №16

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари