Начало Блог Искрен Веселинов: Очаквам неочаквано добри резултати за ВМРО, хората търсят нормалност, умориха...

Искрен Веселинов: Очаквам неочаквано добри резултати за ВМРО, хората търсят нормалност, умориха се от омразата и противопоставянето

Искрен Веселинов е заместник-председател на Политическа партия ВМРО. Русенският депутат е избран и за заместник-председател на ПГ „Обединени патриоти“ в парламента. Председател е на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. Това е вторият му мандат като народен представител. Три пъти е участвал и на изборите за кмет на Русе.

Роден е в Русе през 1972 г. Висшето си образование завършва през 1996 г. в УАСГ, София, специалност „Промишлено и гражданско строителство“. По-късно се дипломира и като юрист в Русенския университет. Владее английски и руски.

Веселинов е женен с две деца.

 Интервю на „Бряг

– Кои са местните лица на партията, на които ще заложите в изборите и защо?

– Русе е един от емблематичните за ВМРО градове. Тук имаме не само много членове и симпатизанти, но и немалък брой изявени личности и дори лидери. Сред тях са областният управител Галин Григоров, който спечели много отличия с работата си, младият председател на Общинския съвет в Русе Иво Пазарджиев, председателят на групата ни в ОбС Асен Даскалов. Има и много други, на които може да се заложи с успех, но всички трудно бих изброил. Мога да гарантирам само, че в нашата листа няма да има парашутисти. Ще се опитаме да привлечем и силни граждански кандидатури.

– Излезе информация, че председателят на ОС в Русе Иво Пазарджиев ще води листата на ВМРО във Варна. Можете ли вече да потвърдите, че Вие пък ще водите листата в Русе?

– Е, не, няма как да кажа отсега. Листата ще бъде подредена на Областна конференция, която ще се състои на 13 февруари. Поради епидемичната обстановка част от делегатите ще присъстват виртуално. Окончателната подредба и водач ще се утвърдят няколко дни по-късно на заседание на Изпълнителния комитет на ВМРО.

– Кои са партиите и сдруженията в Русе, с които бихте се коалирали за изборите?

– Местни коалиции на национални избори са невъзможни. ВМРО ще се яви самостоятелно на този вот. Ще имаме обаче силна гражданска квота, както в Русе традиционно правим. Навярно вашите читатели помнят, че на два поредни избора за общински съветници предлагаме половината места в листата на непартийни кандидати. Много от тях бяха и избрани.

Основен съюзник на тези избори виждаме в неправителствените организации, които отстояват семейните ценности и нормалността срещу джендър пропагандата. Желан партньор за нас са и организации, които възпитават в патриотизъм и популяризират българската история.

– Кои са новите послания в политиката и стратегията на партията за предстоящите избори?

– Не мисля, че имаме нужда от нови послания. Нашата кауза и нашите ценности са вечни – борба за българщината, възпитаване на родолюбие, отстояване на държавността и справяне с демографската криза. Това са били винаги водещи теми в кампаниите ни. Ще продължим и темата за достойния живот и нормалния стандарт на съотечествениците ни. Една от основните ни задачи в следващия парламент ще бъде да довършим започнатото с премахването на вечните длъжници и да приемем закон за частния фалит.

Новото в тази кампания ще е възможността да изтъкнем постигнатото за 4 години. Защото ние не просто „бяхме във властта”, а систематично изпълнявахме предизборните си ангажименти. Ръстът на доходите: минимална пенсия 300 лв., минимална заплата 650 лв., ежегодното повишение на заплатите са част от емблемата ни. Да добавим възраждането на армията, в която се случиха толкова много неща, колкото за 30 години не са. Да добавим и мерките срещу циганизацията и социалния паразитизъм. А също и семейното подоходно облагане, което наложихме преди няколко месеца, и десетките милиони, които наляхме за ясли и детски градини с цел да подкрепим образованата раждаемост. Всичко това прави кампанията ни далеч по-лесна.

– Кои ще са дългосрочните регионални приоритети на новите русенски депутати и кои са най-спешните, които ще се поставят от парламентарната трибуна? 

– Не на трибуната се решават най-важните неща. Мисля, че основното ни постижение за региона е това, че доведохме изграждането на автомагистралата Русе-Велико Търново до фаза на необратимост. Трябва обаче да възстановим работата на летището и да положим усилия за водния път по р. Дунав. Да се осигурят дейностите по поддържането му, за да няма 3-4 месеца, през които не може да се плава. Важна задача е и стартирането на процедура за нов Дунав мост. За съжаление румънската страна не го осъзнава като приоритет.

– Как ще убедите хората да преодолеят страха си от коронавируса и да участват в изборите?

– Това е тежък проблем. Изборният процес стана заложник на една лошо избрана дата. Далеч по-безопасна би била обстановката в по-топло време, когато изборните помещения можеше да се проветряват постоянно. Във всеки случай ще се надяваме хората да осъзнаят важността на избора си за следващите 4 години.

– На кои избиратели в условията на здравна и икономическа криза ще разчитате?

– На патриотите и на здравомислещите хора. На тези, които отстояват традиционни и християнски ценности. На всеки, който иска да има политически балансьор, защитаващ само националните интереси, какъвто е ВМРО.

– Грешките на партията Ви от предишни избори, които сега ще се опитате да избегнете ?

– Не мисля, че сме правили фатални грешки. Надявам се да не направим такива и сега. Самостоятелното явяване има тази силна страна, че и за доброто, и за лошото можеш да разчиташ само на себе си. Очаквам неочаквано добри резултати за ВМРО не само в Русе, но и в страната, защото хората търсят нормалност, умориха се от омразата и противопоставянето.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Коментари